Стрес никако, и на почеток не бев под стрес дали ќе цица или не. Имав желба ама без нервоза. Сестрата во болница ми се чудеше дека бев мн смирена кога де мачевме да ја ставиме на града а она врескаше како на колење Да се измолзуваш да видиш дали ќе се повлечат? Јас се молзам еднаш на ден после утринскиот подој, можеби и тоа ми прави разлика. До пред скоро се молев и навечер, ама решив да престанам, и првата вечер течес како чешма и ме болеа
Хмм па и јас имам повлечени брадавици и никој не ми кажа да дојам со силиконски. Јас имав желба уште во болница да пробам да дојам и ќере моја одма фати, ко цел живот да цицала. И дома одма си почнавме редовно со доење. Зборот ми е, нема врска какви се брадавиците и со повлечени може да се дои. Е сега, пробувај полека да ги тргаш, легнувај ја на града, нека те чувствува, ќе и мириса на млекце ќе си почне сама. Помогни и со брадавицата убаво да ја фати и полека скроз ќе ги отргнеш силиконските. И моиве се големи гради, ама ја легнувам убаво на рака и гајле нема, дише убаво.
Тагов не ми стигнал дека си тагнала повеќе членки..паа имав многу на почетокот, посебно ако цица површно претпоставувам и повеќе млеко кога ќе имам и доста често ми се случуваше. Ќе ми се зацрвенеше и градата и одма кревав тт. Сега поретко ама да, ми се случува. Ја масирам само и или ќе се измолзам или малава почесто ќе цица. Пробај со ова, може ќе ти помогне.
Се молзам само кашички кога и правам сеа дека несмее кравјо... А да зеам да се молзам активно... Ух душа неам. А и не фаќа шише.. Она и онака е цело време на града. А и веќе 8м е бебла, цица и тоа многу. Одбива храна, и тогаш цица... Ќе пробам за се измолзам да видам што ќе се деси баш...
Јас со вода и правам кашички(полека завршуваме, почнува скроз со парчиња) немав време за молзење, ова моево вечно гладно е мојава шише не знае што е само на цицка од прв ден, и после 6 месеци чашка за вода запозна што е Не мислев да се молзиш да и даваш, она нека си цица, измеѓу да се масираш во сите правци, нај веќе и од горе кон брадавицата и да се одмолзеш некоја минутка за тоа што е запушено да се отпушти.
Жени сега и во оваа тема да почнам да пишувам и да ве трујам од прашања Со синко сме на доење како да знаам дека е најадено дали доволно внесува ...Ми се роди малечко и сакам да напредува како што треба и затоа се бунам дали му е доволно или да дадам прихрана
2400 се роди со 2200 дома бевме ... другава недела сме на контрола не плаче полни памперси ама не знаам мислев ќе се здебели а вака ми е исто малечко
Ааа, првем во кујна ќе ме најдеше. Ми дојдоа на гости моите за да нѐ изненаделе, беба без дремка остана, па и гладни сите. Бебла кашичка јадеше, па градите таман препуни. Пробав масирам, нема везе. Топло-ладно ништо. Такви ми се изглеа. Ќе пробам утре со електричната, папсана сум Извини, сигурно сум избезумила. Боними све у глава ми се врти Гледав тогаш, но не сум ти искоментирала. Дур не го видам у живо па и да пробам... Специфична сум ептен, професионален деформитет изработка и материјал ми се... Лиска на времето преубави модели и изработки имаа. Треба да прошетам, ваљда ќе најдам нешто. Фала ти за препораката