Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Која недела почнува 4ти скок?

2. silvana4

silvana4 Истакнат член

Крај на 14 недела

Attached Files:

PoisonIvyFatale likes this.
  3. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се нашалив, мислам ме сфати :D
    Од прва не бива, биди упорна и со масажи и пумпа. Јас со пумпа се измолзував, не можам рачно ич.

:D Боними е за ручече, ама штом тоа ти се врти, изгледа гладничка си :D а Бонати за друго е :D и јас такви работи не нарачувам онлајн, си пробувам. Секако мислев да пробаш. А види и во Памук Пале, знаат да донесат поголеми бр и фини моделчиња :*

merriel0 likes this.
  4. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Дали може измолзено мајчино млеко да го стоплам пред да излеземе, да го ставам во термос(стерилизиран) и после кога ќе дојде време да го префрлам во шише и да и го дадам?

5. ел1919

ел1919 Истакнат член

Мајки ми отече 8мица неможам устата да ја отворам.бев на забар ми рече во понеделник на клика да одам да ми го вадат виќендов само кетонал и серапептазе да пијам без антибиотик зошто немало да делува, она не ни ми го виде забот зошто неможам устата да ја отворам ептен само малце ми се отвара. Во аптека ми рекоа дека не се пие серапептазе при доење.
    Незнам што да правам дали да одам на друго место утре или да чекам до понеделник а и незнам како ќе ми го вадат кога неможам устата да ја отворам. Дали имал некој вакво искуство да пиел серапептазе дали се дозволени пишав и на педијатарот чекам да ми одговори
    @Annath @Spidy извинете што ве тагнувам кога барав искуства видов дека сте стоматолози

6. Spidy

Spidy Форумски идол

Серапептаза при доење не.
    При оток мораш антибиотик да намали малку отокот па да го извадиш забот, инаку и да можеш да отвориш уста, при акутна инфекција не фаќа анестезијата за да ти го извадат забот. И би ти рекла да одиш на друго место, барем снимка да ти направат и да ти дадат соодветен антибиотик. Од кетонал нема ништо да ти биде подобро освен моментално да не те боли, што значи до понеделник може и полошо да биде.

7. ел1919

ел1919 Истакнат член

Фала многу, може ли да ми препорачаш каде може да отидам утре?

8. merriel0

merriel0 Истакнат член

Не одбивам ручече у боними :wasntme:

Немај гајле :inlove: Фала ти за препоракиве и мислењето :l: Ќе најдам нешто сигурно, нека легне породилно и одиме со беба у поход. Си облеков еден стар прслук денес кој воопшто не ми е точен, но одма ми ги дигна градите. Друг муабет... Струкче а у :lol:

Јас еден период коа си ,,олеснував" и со пумпа и рачно ми одеше. Сеа дали ми се одвикнале.... Еднаш се сеќавам пред крах бев мислев ќе ми експлодира десната... 180 измолзев рачно :doh:

Cherry blossom89 likes this.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Дежурни има во поликлиниките Јане Сандански и Бит Пазар.

ел1919 and merriel0 like this.
  10. Winnie pooh23

Winnie pooh23 Активен член

Veke sme 8ma nedela, a jas snemav mleko. Do sega zaspuvase samo so grada, a sega nesaka nikako da zaspie bez grada. Ve molam sover za zgolemuvanje na mleko i nacin na zaspivanje bez grada

11. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Zaspivanje stavi i cucla. Za mlekoto tecnosti, hrana, caj laktmiks i odmor bez nervozi

Winnie pooh23 likes this.
  12. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Lakta miks caj, imas i od hipp caj za doilki, tableti laktil, boza, pivo i mnoguu tecnost. Zdrava ishrana i odmor bez nervozi.

Winnie pooh23 likes this.
  13. qqqe15!!

qqqe15!! Истакнат член

Дали измолзување на мала количина 90 мл па потоа 70 е репер дека нема доволно млеко бебе е 5 недела цица на еден саат на последна контрола напредува добро

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

90мл не е мала количина. Поготово за бебе 5 недели. Колку што бебе може да изцица, ниедна пумпа не може да извади. Таман е млекото.

15. Miy3

Miy3 Истакнат член

Dali nekoj znae po ispieno apce za smiruvanje demetrin, posle kolku vreme smee da se doi bebeto pak? Pozdrav

16. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Како успеа толку многу да извадиш??
    Јас не можам до толку да стасам ама и ми станува на сат и пол два за да знаам колку можам да измолзам

17. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Јас молзам околу 80 мл, два пати на ден, наутро и навечер. Би кажала дека е до навикнување на градите, ако сакаш да молзиш треба да си конзистента еден период и градите сами ќе "научат" дека тогаш треба да произведат плус. Инаку вака си произведуваат доволно зс бебчо :)

merriel0 and Lady Maria like this.
  18. Feniksgirl

Вчера се породи Мацо, полека ти надоаѓа млекото. Бебе почесто ќе цица и ќе стимулира. Тоа што вадите 80мл не значи дека ви е толку млекото. Пак ќе кажам, колку бебе може да исцица ниедна пумпа не може да извади. Јас по 200мл вадев од една града, се молзев на саат време на почеток, зашто не знаеше да фати. Складирав, замрзнував. Затоа не се секирајте, имате млеко.

merriel0, Lady Maria and MariaBouli like this.
  19. Noemi

Noemi Популарен член

Внимавајте со молзење додека не е регулирана лактација може да направите хиперлактација и после проблем. Ако бебе си цица нема зашто да се напињате да молзите, има време за тргање на страна.

Туку имав прашање, вие што замрзнувате по колку мл ставате во ќесичките? Почнав по 100мл, не мислам да и го давам до полни 2/3месеци, дали би и стигнало за оброк или да ставам по повеќе мл?

Autumn Love likes this.
  20. Feniksgirl

Јас имам од 100ка до 210. Како молзев дента колку ќе соберев толку замрзнував. И еве сега и имам дадено, вака оке и беше 100ка ама некогаш и цице плус побара.

Noemi likes this.