1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. MariaBouli

MariaBouli Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    133
    Дали јаде подолго од обично? Можно е да се прејадува зошто е во тогаш има скок во раст, мојата е иста на 8 недели. Јас дури и давам Алгорал веќе неколку недели зошто има рефлукс, со одлични резултати, ама последните неколку дена пак блуцка, и сфатив дека е зошто се прејадува.

Гледам да ждригне на сред подој и ја тргам после 20тина мин од града :)

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    7.599
    Од педијатар ли ти е Алгоралот?
    Речиси сум сигурна дека има рефлукс, а баш се прашував дали има третман некој.

3. MariaBouli

MariaBouli Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    133
    Да, педијатар ми го препорача, а кога беше Јасна исто ми рече дека не е на одмет да се користи.

Технички, сирупот го згуснува млекото во желудникот и прави заштитна обвивка на хранопроводникот за да не се враќа млекото назад.

На Калатеа и merriel0 им се допаѓа ова.
  4. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    159
    Што ставате кога ви е разранета брадавицата освен ланолин?

5. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    114
    Јас користам мулти мом за брадавици како хартија со течност е и се става на брадавиците после доење и не мора да се измива пред доење

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Monas95

Monas95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    159
    Ставив и јас тоа ама непоминува имам како раничка една :(

7. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    390
    Mene Jasna mi preppraca rilastil. Ja zemav se mackav mi pominaa. No prvo mackav od rilastilot pa lanolin i obavezno stavav pamukcinja za da ne mi se brise od maicata. E sega malku e slapicka rilastilot (1200) ama mene mi pomogna. Jas bev krvista dolgo vreme. I sega od vreme na vreme znae da me razrani zaso ima plitok fat.

На Monas95 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    114
    Мајки да ве прашам во врска со доењево...
    Значи без силиконска не знај да фати града а пак со силиконска кога ќе и дадам трга да речам околу 10 мин и престанува и треба да ја фаќаш да се разбуди и да продолжи или па заспива на града и знам дека не е најадена оти кога ќе и дадам така од града ептен малку кака по неколку точки само а кога ќе и дадам мое молзено млеко скроз ги полни пелените...
    Што да правам кажете ми оти толку на крај сум со нервиве...

9. MariaBouli

MariaBouli Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    133
    И јас мислев дека мојата не знае да фаќа без силиконски никако додека не ја викнав Јасна и не ме советуваше да и давам града кога уште не е скроз разбудена а и е скоро време за јадење и да ја масирам градата константно за време на подој за да знае дека од таму доаѓа млекото. На пример, мојата јаде на 2 саати, и на саат и 45 мин ја ставав на града. Тоа го правев 2 дена. Абе како цел живот да цицала на града фати, немаше никаков проблем и од тогаш сме директно на града.

Е сега и мене ми се дешава да ми заспие, во тој случај се трудам да ја закачам што повеќе за да јаде, или ако ептен толку заспие после ја нудам пак за побрзо време :)

На Butterfly009 и merriel0 им се допаѓа ова.