Зашто пак шише даваш. Јас од кога фати не давам молзено. Давам само кога ќе ја оставам да ја почуваат, иначе само града давам.
Не ја боли си беше расположена преку ден… Некогаш фаќа преки ден некогаш не како денес пример, навечер пред да ја легнам не фаќа плаче фати пушти прави, а додека спие се буди на 2/ 3 саати фаќа цица. И кога цица додека има убаво млеко цица без престан после тоа се фаќа се пушта од града и плаче. Дали тоа е знак дека нема доволно млеко зошто јас кога ќе стиснм искачаат капки или пак шприца. Дали ја мрзи веќе … не сум паметна веќе…
Пробај навечер да и дадеш града пред да и се спие многу и пред да стане кенкава. И да нема мн време поминато меѓу подои, дај и да цица и да заспие. Истото и за преку ден, нека не е нервозна пред јадење Смени и ја градата кога го прави тоа, ако треба и повеќе пати менувај ја од една на друга града. Една града може да има повеќе пати let down во еден подој, не само еднаш, па ако ја вратиш да кажеме на првата, пак ќе и дојде повеќе млеко и шансите се дека ќе сака да цица
Кај нас е истата приказна недела и пол, некогаш фаќа без проблем некогаш плаче се тегне, а знам дека е гладна. Јас решение најдов во тоа што ја држам на раце и одејќи ја дојам. Раце ми паднаа ама во тие моменти само така има мир. За некоја минута седнувам и си продужува. Ние сме во втор скок се надевам со крајот ќе исчезне и оваа драма.
Буквално истиот проблем го имам, ние сме 4та недела. Имам млеко а сам престанува по некое време и плаче, недојаден е, двајцата се нервираме и на крај давам дохрана. Сега неодамна почнав со дохрана на 6 саати а во меѓувреме му давам да цица па сега колку има толку, исто така пред дохраната обавезно цица пола саат. Би рекла да пробаш независно кога и колку пие АД секогаш претходно да го доиш, во текот на денот исто повеќе пати макар и да е фати пушти. Тебе ти е целта скроз да се откажете од АД?
Исто и ние со проблем… значи луѓе ржи на цицка, се грчи, се напрега да стане ц е л о време, 100 пати се замислив да не немам млеко ама не е тоа, не знам што е со детево. Трие нос цело време и се пика, а не му е за цицка. И јас како Ноеми, одам и дојам за да е мирен, само што ќе седам ете ти пак. И не знам што е со напрегањево да стане, два пати ќе ми паднеше од раце, ко досадно да му е да лежи, само вришти.
Леле мајка, не дојам, ама морам да прашам дека знам тука ни се бебушите. Што е побогу со тоа триење на нос и пикање? И син ми прави така.
Кај мене така почна да прави на успивање, под мишка успева да ми се напика додека ја нишкам, не знам како
Бускопан можеш, можеш и други антиспазмодиаци ама бускопан за мене најефикасен е, јаглен не знам од колку помош ќе ти е за стомачен вирус, се дава за труење. Земи електролити ако имаш загуби на течности, тука ќе ти препорачам електролити без вкус, оние со вкус уште толку ме дуваат и со помин. Јави се кај матичниот и прашај. Јас забораив дека не дојам, барам само по таг стомачен вирус, оти еве ме и јас се оправам.
I moeto e isto. Prvite 10min dodeka mu tecat ubavi mlazovi cica,e posle koga ke mora silno da smuka za da mu dojde mleko se tegne place. Ednostavno svativ deka gi mrzi, ne e deka nemas dovolno mleko tuku siseto e polesno. I jas davam adaptirano e bas poradi ova. Sega nemozam da go odviknam ama ...toa e. Pamet za sleden bebus,sise nikako.
Фалаа, со помин и на тебе. Мене еднаш во 10 год ме фаќа стомачен вирус ама сеа ужас поминувам. Само што кренав и тт. Колку дена трае? Јагленот ми помага за вакви тегоби, затоа го пијам. Фала ти за препораката баш ќе прашам за таблетиве.
Мене ме фаќа еднаш годишно....више сум навикнат хахах. Инаку најтешко ќе ти е првите 48-72 саати, по тоа очекувај стабилизација, ако си со други луѓе или мали деца, дезинфекција на површини со работи на база на белило t.e. bleach based. И полека со јадење кога ќе се оправиш, почни полабаво, јас сум на кашички џоа тодлер.