Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    134
    Ние сме 5 месеци после 3от скок сеуште така прави. Се отпушта и пак ке се фати. И после јадење и е тешко и бљуцка многу ама битно напредува тоа си велам..

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    56
    Некој искуство со бебе кое го мрзи да влече од града? :) Го ставам, почнува два три пати да цица и престанува, па морам да масирам повеќе да му тече. Од шише нема таков проблем но и таму го замрзува по некое време и заспива. Дали да престанам да масирам, ќе се навикне ли сам да влече.. А имам млеко на претек, не сакам да го одбијам од доење

3. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.825
    Допаѓања:
    9.695
    Колкави сте?

4. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    56
    Две недели денеска, инаку беше Јасна два пати и многу ми помогна, пред неа нејќеше да чуе за цицка. Барем цица со масажи сега

5. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.825
    Допаѓања:
    9.695
    Премало е, сигурно има и жолтица. На почеток така е, повеќе се поспани. Буди го да цица. Јас се молзев зашто не сакаше да фати. А имав млеко за извоз, па давав така од шише, ама за да не ти помеша и одбие града нуди му стално, штипкај го, скокотни го, ќе помине жолтицата и ќе си влече. Како растат повеќе сила имаат да влечат. Еве 5 месеци сме, ми ја меле секое цицање:rofl:

На Dreamer. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    56
    Фала многу ❤️

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    117
    Мајки пак јас овој пат е за мене
    Почнав да кашлам и сварив чај од ловоров лист и ореви скршени со се лушпа ставив внатре дали би имала проблем малава дека јас пиев таков чај ...:?:

8. Lavitaebella

Lavitaebella Активен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Дајте ми совети за да ми надојде млеко. Уште сум во болница , пробува да цица влече убаво дури малце и рана имам. Пијам течности, се масирам , топол туш. Нешто друго? И дали уште сега да се мачкам со крема за брадавици дека имам веќе мала раничка

9. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    2.373
    Да мачкај се,ја се мачкав првите 4-5 дена,оти додека ми надојде млекото она влечеше многу и ми ги разрани,после кога имав млеко заздравеа и веќе не ми ги разранува..
    Чим влече убаво на вториот,третиот ден надоаѓа убаво,а за дома пр ја јадам палента,клавчиња,чај за доилки и павлака.Вие работи ми се пробани и кога ги јадам/пијам ептен ми надоаѓа млеко

На Lavitaebella му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PoisonIvyFatale

PoisonIvyFatale Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    134
    Мајки дали некој ја следел постпартум програмата на Ана Стојанова за слабеење а притоа бил на ексклузивно доење?
    5 месеци сме сакам да почнам да вежбам и да ја средам исхраната, но ми е страв да не ми се намали млекото

11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    5.825
    Допаѓања:
    9.695
    Мене ми се намали млекото и прекинав.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.170
    Допаѓања:
    1.369
    Мене не ми се намали млекото месец ипол редовно вежбав и пратев исхрана. После влеговме во 4ти скок и прекинав да вежбам, чекам да се наспијам малце и да продолжам. Ама искрено, комплицирани и се рецептите и одземаат повеќе време, јас едвај ги спремав а маж ми е цело време дома и имав помош, па пак тешко постигнував. Во короната вежбав со програмата на Софија Манчева и далеку поедноставни рецепти има.

На PoisonIvyFatale му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    4.202
    Јас само што ја купив, од понеделник почнувам со исхрана, а за вежбање малку понатака пошто тек 1 месец после царски сум, рано ми е.
    Баш ќе видам како ќе ми биде со млекото, ако забележам намалување, ќе прекинам.
    Првиов месец не ми изгледа прекомплициран со готвење, не сум видела втор и трет што има.

После првото со Инста фит ослабев многу и тоа само со исхраната, да вежбав сигурно уште подобри резултати ќе имав..

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    12.329
    Сум заборавила како беше со замрзнувањево/одмрзнувањево млеко.
    Ќе извадам замрзнато да му дадат на бебево. Ќе го згреат и се по ред, ама прашањето ми е ако пример не испие се дали може на собна температура да постои така во шише, или требаше да се фрли одма?
    И како да спојам замрзнато млеко со тазе измолзено од фрижидер? Да го ставам ова во обичен фрижидер да се одмрзнува па после да ги спојам?

15. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.408
    Допаѓања:
    9.131
    Одмрзнато и на собна температура 1 до 2 саати максимум. Од замрзнувач во фрижидер префрлено 24саати.
    За спојување знам дека треба да се на иста температура, пример свежото го ладиш, а замрзнатото го размрзнуваш во фрижидер, па ги спојуваш. Ама ова го немам правено.

На thinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.
  16. TamDi

TamDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2022
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    48
    Zdravo mamicki, utre pravime 2 nedeli.Malce mi e konfuzno okolu doenjeto, pedijatar pri otpus ni dade podoj na zahtev +dohrana 45ml i bebo super napredna na posledna kontrola. Dr pedijatar
    Koj ni e kuken prijatel mi veli da ne davam dohrana, samo na grada. Pocnav da se molzam,
    No gledam deka vadam 30-40ml a beba koga e na grada mn poveke vlece. Pa prodolziv samo na grada i za spienje samo dohrana. Ne sakam da go ucam na sise, zabelezav deka mu e polesno i saka samo od sise, la zatoa davam samo od grada, no ne znam dali e dovolno. Ne sakam da padne na tezina. Ve molam za vase mislenje i iskustvo kako bi postapile.

17. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    1.381
    Jas bi stavala samo na grada koga e gladno place....posle edna nedela bi otishla kaj maticen da go meri ako dobro naprednalo bi prodolzila taka, ne brzaj so shishe ako imas mleko, sega se vospostavuva laktacija najbiten period e

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    4.202
    Истото го предлагам. Цицање на барање, без гледање на саат и за 1 недела на контрола да го измерат

На снежана2023 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TamDi

TamDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2022
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    48
    Bevme na kontrola na namalil na tezina :(
    Pocnav so izmolzuvanje pak, sabajle 50ml, sega 30ml od dvete gradi.. bebco mn spie i dr veli deka e mn mirno bebe, ne place za hrana, zaspiva na grada i ne go budi nisto.. ke prodolzime so dohrana, meguvreme ke stavam na grada+ molzeno, ako Nema dovolno ml togas i dohrana.. do koga vi se sredi kolicinata na majcino mleko?

20. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.268
    Допаѓања:
    5.915
    Ама не можеш да го оставаш да спие, и мене ми викаа гладно бебе не спие ако е гладно ќе се буди. Не е така на почеток првиот месец, ако се во хипогликемија уште толку тоа ги успива. Моето првите 10 дена качи само 100гр. не можев по 4 саати преку ден да го разбудам, а ми викаа остави го нека спие. Епа откако бевме на таа контрола немаше веќе спиење дури не јаде, скокоткање, мењање пелена, пресоблекување, се со цел да продолжи да цица.
    Не ти е мерило пумпата батали ја. Мислам ти молзи си, праи си power pumping ама нека не ти биде репер за тоа дали имаш млеко, јас немам вадено поише од 20мл.

На TamDi му/ѝ се допаѓа ова.