1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    1.064
    Допаѓања:
    635
    Па и ужинките си бараат спремање. а треба јадење и за мм, бар ручек. Бебе спие пола саат и што попрво. Не е доволно времето само да се подготви, а не па да се јаде, па и вежба. Стварно требало да обрне внимание и да стави полесни оброци.

На Dodo1 и PoisonIvyFatale им се допаѓа ова.
  2. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    2.042
    Убаво пишува ѕвончица, слушај си ја.
    Еве и на педијатар арно си прошла. Мојава сабајле у 5ипол се засркна преташе сиротата... Од памет се извади, па почна да плаче цела куќа у вис... А цела вечер со цицка у уста беше ради забите... 9+ сме замисли, па сеуште се засркнува.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.499
    Скроз точно. Затоа и се откажав. Теорија нема се тоа да се приготви, плескавички од наут мислам.. додека ги замесам и испржам и додека ја напраам салатата дошол ред за друго цицање и друга дремка. Да знаев дека е вака кај Софија Манчева ќе си уплатев. Па и тоа броење, 16 бадемчиња.. :D

На Lady Miami, snowwhite.24 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    12.370
    Во поглед на исхранава, зошто готвите посебно? Јас кога правам такви спеџифични работи јадеме сите исто. Не сум на посебни програми, ама сум на различен "режим" и дете и маж не пребираат си јадат. Е една чорбичка со наут што ја правам дете ја мрази, дури и ми поврати па тогаш она јаде друго. Ама маж ми никогаш не одбил ништо. Два ручека посебно не правам, па не е побогу отров. Ако не му чини нека пржи јајца.

@Yowannty баш ми е мило што се е ок. Да ти кажам опушти се џабе кога е стресно. Ама ќе почне да разретчува. Мене ме фати страв да ја дојам еден период, маж намерно повеќе од дома работи затоа што детево драми правеше на секој подој. Ќе помине се нели :)
    Ама бре зошто не е полесно, нели сами ќе растеа? Ова глушецов ми е вриштало хаотично.

На Yowannty и Калатеа им се допаѓа ова.
  5. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.499
    Зашто мојава програма беше за слабеење а маж ми си вежба за маса и секако тоа не му е доволно, дури ни дупла доза хахахах. Он не ми е проблемот сам си готви се ама без разлика рецептите на Ана се комплицирани за штотуку породени мајки, тоа беше муабетот

6. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    12.370
    Офф за Ана ли се работело? Не би давала пари за програми од кај неа, рецептите не се нешто што долгорочно може да се применува, а реално не ти треба тебе нешто само брзински за да ослабеш, туку да е одржливо.
    Јас би терала (т.е.терам) со исхрана како твојот сопруг, само количински помалку нели, да има калориски дефицит. Сигурно он е на протеинска исхрана повеќе штом работи на мускулна маса. Рецептите на Ана се само јаглихидрати во глобала.
    И подобро уплати си во некоја теретана или некој нормален, сертифициран инструктор што држи и онлајн вежби.

На Noemi, Lady Miami, Dodo1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    7.966
    Муабетов може за во Мајчински е, ама јас поанксиозна не сум била во живот.
    Малиов има сериозен рефлукс, се дави во спиење, често е цел утоп, и јас спијам на штрек по 3 саати. Не помага ни високо ни ништо, некои чудни звуци ми испушта, ко да му се затнува носот, секоја вечер се тресам да не ми се угуши.
    Ноското и спреј - да не е сув воздухот викаат докториве ама не ќе да е тоа…совет никаков, стрес секој ден.
    Очекувам коса да почне да ми паѓа кај и да е…
    Не знам, да земам медицина да запишам ми иде, да се опремам со апаратура дома:x

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  8. thinkerbell

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.147
    Допаѓања:
    12.370
    @Калатеа мислам дека беше @MariaBouli што даваше некој сируп за рефлукс на бебето? Да пробаш со тоа?

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.420
    Допаѓања:
    7.966
    Да, прашав докторка, ме убедува да чекаме до 4 месеци ќе се средело, ама јас ќе скренам. Од утре ќе почнам сама да го давам…

10. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    186
    Јас пиев Лактамикс во првите 2 недели после пораѓај и потоа бидејќи дупло ми напредна бебето во тие 2 недели а само од доење, педијатарот ми рече да прекинам

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    270
    Мојата нема толку страшен рефлукс, па педијатарот пак ме советуваше за Алгорал. Плус Јасна кога беше баш го загледа и рече дека нема зијан од него.

Е само да знаеш ако се решиш, на упатството пишува 2 пати по 5мл, ама мене докторката ме советуваше 5 пати по 2.5мл. И се дава после јадење, и јас на почетокот го давав одма штом се најадеше и нормално пола ми го плукаше, и после се опаметив и чекав барем 10тина мин да поминат :)

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.132
    Допаѓања:
    10.418
    Мене првото дете премногу ми повраќаше. Во млазови, постојано.
    Што не пробав, и со ад млеко и со се, но додека не почнавме со кашички.
    Од 6 месеци кога почна со цврста храна полека со тек на време прекина со повраќање.

13. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.990
    Јас да, супер ефект. Башка редовно си го пиев, дека е инстант.