Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Orchidea

Orchidea Популарен член

Мала е уште, нема сила да влече. И моето цицаше најмалку 40 минути, до еден час. Исто цицаше на околу 2 часа, само спиеше и цицаше тој период. За килажата, јас се мерам со бебе, па го оставам и се мерам без него. Минусирам и знам отприлика колку тежи. Вака на неколку дена и ќе видиш како напредува.

dummy and An43 like this.
  2. dummy

dummy Активен член

Исто е и со мојава многу бавно цица се уште а еве денес месец дена прави. И јас се секирав за дали напредува па на контрола искочи дека дупло повеќе од што треба и ми рекоа да не ја будам ич да ја оставам кога она бара тогаш да цица. Прелакома е дури хистерично вика ептен дур не добие цице на секој подој

An43 likes this.
  3. LeNora

LeNora Истакнат член

Мојата е 18 дена и некогаш си викам да не правам јас нешто погрешно за 20-30 мин она е најадена, ја плука брадавицата и заспива. Ама голта лакомо ич не и се чека. Во петокот бевме на контрола ја има вратено тежината и нешто плус.

An43 likes this.
  4. Sss26

Sss26 Нов член

Здраво, дојам веке еден медец е малото, на почетокот бев една недела со темература кога ми пробиваше, и еве сега после еден месец повторно неколку дена калувам и ми се вжаруваат. на гинекологот што ме пораѓаше и пишав, вика радиолог проверува на ехо но јас мислам не сум за таму.
    Кај кого да се обратам во случајов педијатар ли?

5. An43

An43 Истакнат член

Како знаеш кога и е доволно, кога ќе заспие или? Некогаш пример мојата после 3 сати спиење ќе тргни 3-4 пати заспива и не знам дали е најадена или не…

6. LeNora

LeNora Истакнат член

Ја оставам сама да се тргне од брадавицата, некогаш одмара некоја минута и ја бара пак. Некогаш почекувам и ја нудам јас ама ја затвара устата ја држи стисната што ми е знак дека не сака повеќе и си заспива после. Ако не е најадена може да стекне 15 мин се буди и бара уште. И јас уште се учам не сум сигурна секогаш дали е најадена ама штом си спие повеќе од саат ипол два значи не е гладна

An43 likes this.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

Пак се појави исто и си боли едвај го натерав да цица ама џабе белото си стои (facepalm) ќе пробам да пумпам можи ќе пробие неможам да одам на доктор:|

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Мене ми помина од кога ме измолзеа, па цицаше бебе и мачкав ланолин и за два три дена помина.

flower55555 likes this.