Многу време не е какан. Ние сме на Диастоп од почеток, гајле немаме не се десило да не се искака од 1-3 пати. Пробај со вежби да искочат гасовите, кај нас така некогаш помага да се испрди и да се искака на крај.
Млеко измолзено го чувсв 3,5 часа на собна темп па го кладов во фрижидерот на одржавање. Дали ќе е во ред да и го дадам на следното барсње млеко? Да го остсвам во топла вода да се топли?
Исто ме интересира да прашам и дали смеам во истото шише ако се измолзив пред два часа да речиме и седи на собна темперстура можсм да додадам ново измолзено млеко во истото шише
Највеќе 5дена нема какано. Многу се грчи тогаш и цел ден после кака. Стандардно си е секој или секој втор ден. Бејбитол неонејт давам од раѓање.
Стави му чепче во консултација со педијтар да се олесни, греотка е. Тоа сега ни со вежбички нема да излези штом 11 дена не е какано, сигурно е веќе стврдната столицата.
Ај пробај малку паузирај го пробиотикот и на крај краева стави топломерче во газе 2 3 секунди може ќе се искака
Најмногу 4 дена нема какано. И тоа кога сменив пробиотик. Диастоп и ваја нас не ни одговараат, сега сме со рекол бејби и супер ни е. Смени го пробиотикот
Nie isto imavme problem so kaknjeto. Ne kakase po 10 dena na ppcetokot. Dokolku e samo na doenje mene pedijatarot mi rece ne e strasno,no dokolku e na adaptirano ili kombinirano mora da se iskaka za 3 dena. Na nas biogaia i aptamilot ni pravese zapek. Zameniv na waya i sega si cica i si e super. Isto taka nie nemavme grcevi fala bogu ama pedijatarot me posovetuva da davam colef i so niv kaka mn ubavo. Uste gi koristam sega mi e plan da mu gi prekinam pa da vidam kako ke bide so kakanjeto. Probaj so colief nemas nikakva steta. Mrzlivi crevca,no ke se regulira so tek na vreme ne se sekiraj
Ќе сменам пробиотик, ќе му дадам и чај денес... на ексклузивно доење е, обично какаше на 7-8 дена, сеа после ротава ко да се изремети. Фала женски