Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    9.412
    Има ли некаква надеж дека ќе сопре потењето додека не се одбиеме? Секаде кај што читам немам надеж, се потам како коњ, буквално главата ми е мокра после прошетка ако удрам малце турбо, се туширам минимум 2 пати дневно. Среде ноќ станувам утоп, ми скисна више. Ме обливаат бранови како во менопауза(facepalm)

2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.326
    Допаѓања:
    10.413
    Не знаммммм, кажи жено пошо побудалев… не знаев дека може до толку и на некои места да се потам… не ми помага ништо.. веќе не можам а лето иде… мислам капациве на очиве ми се потат… веќе налет ми е се.. меѓу нозе, под гради… абе трепкиве ми се потат… не знам веќе што да измислам и да ставам..

3. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    9.412
    Леле исто, под пазуви не се потам ама фаца, грб, нозе ужас. Уште со крпа околу врат да фатам да шетам како на трака во теретана. Абе
    само памук и лен и комотно носам да не го гушам телото демек, кога бев трудна еднаш не се испотив вака. Сеа секојден по трипати се пресоблакам. Читав дека е од низок естроген додека не прекинеме со доење може да е вака :sweat: Ќе си умрам јули и август.

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    208
    јас не се потам до толку насекаде, ама под градите хаоссс и мирисот е ужасен се чудам како бебево сака да цица кога нема да стигнам да се замијам пред доење…

На Зеленоокатаа, Em4e711 и An43 им се допаѓа ова.
  5. СМН93

СМН93 Нов член

Се зачлени на:
    2 мај 2025
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Мајки, бебчето ми е 5 месеци, послените два дена приметувам потење во главчето додека цица, не на секој подој, но се случува. Истото ми се случи и претходно, па тоа обично го прави кога има некоја мака.. кога нешто го мачи барем талс мислам.. совет? Дали ви се случило. Извинете може не е за овде темава, но нова сум на форумов.

6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.326
    Допаѓања:
    10.413
    Стално, топло е, се лачат преку главата моментално. Не е ништо загрижувачко.

На СМН93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.136
    Ќе сопре, првите неколку месеци се такви дури се стабилизираат хормоните.
    Јас две години го доев првото, таман работа да трае до одбивање, како ќе одев на работа :D.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    208
    Како се справувате со течење на млекото од градите и правење лом на маици/пижами? Јас денски сум со бејби дол за доење и во него од тие памуците за доилки и ми е ок но навечер не можам да го поднесам да спијам со тоа. Ставам пешкир некако меѓу градите и пижамата но пак знае да ми протече и по пижамата особено ако се успие малава и врзе повеќе саати сон. Има ли некое попаметно а удобно решение или тешко?

9. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    9.412
    Залепи на пижамата од тупферите, доволно големи се(барем тие на ДМ). Пред колку време си породена? До 12 недели се регулира лактацијата после ретко тече. Кај мене накај 8ма прекина, сеа ретко да има точка.

10. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    208
    Не ми се доволни тие туферите само ако така ги залепам на пижама и ми се изместуваат и одлепуваат. Пред 5 недели сум породена така да ваљда нормално е да ми тече вака според тоа што викаш

11. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    1.753
    Да нормално е, ќе ти се регулира со тек на време. Јас исто пробав на пижами да ги лепам тие ама не може така се мрдаат, па научив да спијам со прслук. За летово планирам да си купам од тие маичките за доење мислам дека од стружанка беа ако не се лажам, пробај со нив

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    9.412
    Ее да, има во Сара Фешн маички за доење околу 200ден беа @dummy
    квалитетот не е нешто вау ама за по дома е ок. Удобни се инаку и држат. Јас ја заборавив дека топло не ја носам веќе.

На dummy и Dodo1 им се допаѓа ова.
  13. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.326
    Допаѓања:
    10.413
    Епа 6 месеци, уште ми е така, со прслук спијам, со туфери, пак ми е исто. Кои се тие од дм, да ги пробам и тие.

14. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    1.753
    Ау од дм светска работа се тие. За 120 денари 60 парчиња имаш, си лепиш во прслук топ се

Прикачени фајлови:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. antibiotic1

antibiotic1 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    1
    Здраво мајки. Мн итно ми требаат вакви црева за пумпата како на сликава . Бебе не цица само на молзење е а ми се уништија цревцата. Ве молам пишете доколку некоја има. Фала Screenshot_20250509_211003_Chrome.jpg

16. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.503
    Допаѓања:
    9.412
    Има обични и премиум, премиум се подебели.
    mama-1-.jpeg
    Screenshot_20250509_213916_Chrome.jpg

На An43 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  17. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    208
    Баш пробав со таква маица ама од H&M и ептен ми беше неудобна дури полошо од прслук- можда утнав број па ми ги сечеше градите. Ќе видам од Сара Фешн или Стружанка (како што пиша и Dodo1) можда повеќе ќе ми одговараат фала <3

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.326
    Допаѓања:
    10.413
    IMG_6399.jpeg
    Еве, мала помош.

На Калатеа, Izzy_0504, An43 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Moonlight mini

Moonlight mini Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2024
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    Zdravo, dali ste se napivale pivo koga ste doele? I po kolku?
    I posle kolku vreme ste davale da cicaat?
    I dali nekoja majka pushela cigari ili iqos? Vo bremenosta gi ostaviv ne zapaliv edno cigare no sega pak prepushiv od ovie elektronskive.. Nekako teshko mi e zoshto gi pusham a i pretezhok mi e periodov i nekako “uteha” si baram vo niv..

20. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    563
    Јас си пијам пиво, повеќе млеко имам.Сакам да прашам од вчера измолзувам по 50 мл млеко, поручек може да се измешаат две кеси по 50 мк млеко во едно шише?