Има ли некаква надеж дека ќе сопре потењето додека не се одбиеме? Секаде кај што читам немам надеж, се потам како коњ, буквално главата ми е мокра после прошетка ако удрам малце турбо, се туширам минимум 2 пати дневно. Среде ноќ станувам утоп, ми скисна више. Ме обливаат бранови како во менопауза
Не знаммммм, кажи жено пошо побудалев… не знаев дека може до толку и на некои места да се потам… не ми помага ништо.. веќе не можам а лето иде… мислам капациве на очиве ми се потат… веќе налет ми е се.. меѓу нозе, под гради… абе трепкиве ми се потат… не знам веќе што да измислам и да ставам..
Леле исто, под пазуви не се потам ама фаца, грб, нозе ужас. Уште со крпа околу врат да фатам да шетам како на трака во теретана. Абе само памук и лен и комотно носам да не го гушам телото демек, кога бев трудна еднаш не се испотив вака. Сеа секојден по трипати се пресоблакам. Читав дека е од низок естроген додека не прекинеме со доење може да е вака Ќе си умрам јули и август.
јас не се потам до толку насекаде, ама под градите хаоссс и мирисот е ужасен се чудам како бебево сака да цица кога нема да стигнам да се замијам пред доење…
Мајки, бебчето ми е 5 месеци, послените два дена приметувам потење во главчето додека цица, не на секој подој, но се случува. Истото ми се случи и претходно, па тоа обично го прави кога има некоја мака.. кога нешто го мачи барем талс мислам.. совет? Дали ви се случило. Извинете може не е за овде темава, но нова сум на форумов.
Ќе сопре, првите неколку месеци се такви дури се стабилизираат хормоните. Јас две години го доев првото, таман работа да трае до одбивање, како ќе одев на работа .
Како се справувате со течење на млекото од градите и правење лом на маици/пижами? Јас денски сум со бејби дол за доење и во него од тие памуците за доилки и ми е ок но навечер не можам да го поднесам да спијам со тоа. Ставам пешкир некако меѓу градите и пижамата но пак знае да ми протече и по пижамата особено ако се успие малава и врзе повеќе саати сон. Има ли некое попаметно а удобно решение или тешко?
Залепи на пижамата од тупферите, доволно големи се(барем тие на ДМ). Пред колку време си породена? До 12 недели се регулира лактацијата после ретко тече. Кај мене накај 8ма прекина, сеа ретко да има точка.
Не ми се доволни тие туферите само ако така ги залепам на пижама и ми се изместуваат и одлепуваат. Пред 5 недели сум породена така да ваљда нормално е да ми тече вака според тоа што викаш
Да нормално е, ќе ти се регулира со тек на време. Јас исто пробав на пижами да ги лепам тие ама не може така се мрдаат, па научив да спијам со прслук. За летово планирам да си купам од тие маичките за доење мислам дека од стружанка беа ако не се лажам, пробај со нив
Ее да, има во Сара Фешн маички за доење околу 200ден беа @dummy квалитетот не е нешто вау ама за по дома е ок. Удобни се инаку и држат. Јас ја заборавив дека топло не ја носам веќе.
Епа 6 месеци, уште ми е така, со прслук спијам, со туфери, пак ми е исто. Кои се тие од дм, да ги пробам и тие.
Здраво мајки. Мн итно ми требаат вакви црева за пумпата како на сликава . Бебе не цица само на молзење е а ми се уништија цревцата. Ве молам пишете доколку некоја има. Фала
Баш пробав со таква маица ама од H&M и ептен ми беше неудобна дури полошо од прслук- можда утнав број па ми ги сечеше градите. Ќе видам од Сара Фешн или Стружанка (како што пиша и Dodo1) можда повеќе ќе ми одговараат фала <3
Zdravo, dali ste se napivale pivo koga ste doele? I po kolku? I posle kolku vreme ste davale da cicaat? I dali nekoja majka pushela cigari ili iqos? Vo bremenosta gi ostaviv ne zapaliv edno cigare no sega pak prepushiv od ovie elektronskive.. Nekako teshko mi e zoshto gi pusham a i pretezhok mi e periodov i nekako “uteha” si baram vo niv..
Јас си пијам пиво, повеќе млеко имам.Сакам да прашам од вчера измолзувам по 50 мл млеко, поручек може да се измешаат две кеси по 50 мк млеко во едно шише?