Да ама да се на иста температура. Олади ги двете во фрижидер па спој. Или ако ти се замрзнати заедно одмрзни ги.
Kakvo pivo piete? mozhe inaku samo treba da bidat na ista temperatura, primer i dvete izladeni pa spoeni posle toa
Да, но треба да бидат на иста температура, пример молзиш 50 ставаш во фрижидер, па пак молзиш 50 и тие ги ставаш во фрижидер па потоа ги мешаш,да не бидат едното од фрижидер другото пресно молзено.
Колку време најмногу можи да седи и дали воопшто можи измолзено млеко на собна температура за да му се даде на бебето кое е извадено еднаш од обичниот фрижидер, каде претходно било 24 часа.
Можиш да го чуваш 4 часа на собна температура, 4 дена во фрижидер и 6 месеци замрзнато. Го загреваш во врела вода, не директно да го топлиш на оган, извадено од фрижидер или замрзнувач одма сум го давала.
Здраво девојки Денес мораше да вадам заб, беше со анестезија. Доктор ми кажа до 4 саат да не му давам на бебето да цица. Мислам дека 10 пати го прашав дали после тоа има проблем рече не, само да ги истегам градите да истечи млекото до сега. Совет и искуство ? Бебето ми е 6м
Добро ти кажал докторот, може да е нервозно од адреналинот во анестезијата затоа се препорачува пауза од некој сат.
Дали давате чајче бекутан на бебе што е само на доење? Последните неколку дена мн ми плаче можеби се мислев да не му го смири стомачето. 3 и пол месеци е. Или јас да јадам и да пијам нешто за да нема многу грчеви
Јас давав неколку голтки ама не ми го пијаше, дадете капки за грчеви, топло ставете на мешето. За вас од страна на храна што им предизвикува грчеви:грав, пченка, зелка, грашак...
Ми правеа ртг на зглобот и на коленото на ногата, дали смеам да дојам? Таму едни ми рекоа може, други да не дојдам 12 часа минимум… бебево не прифаќа ад.. ве молам не знам што да правам, ќе полудам… од 3 не е јадена..
Ама бев, завршив веќе, сите ми рекоа нема гајле, една ми направи неубаво ми рече минимум 12 часа да не дојам… и сега не знам што да правам. Се јавив на другарка, нејзините се доктори ми рекоа нема гајле не е толку зрачење, ама пак некако во небрано. Бебево не сака ад…
Феникс слободно дај и да цица, на неонатологија прават компјутерска и рентген на деца од 1кг, а не на тебе па преку млеко до дете.. нон сенс. Дај и нека не седи гладна.
Еве и матичнава општа исто ми рече, ептен ми направија неубаво.. џабе купив ад.. не знам ни како утре ќе ја оставам, немам веќе залиха а и таа што ја имам 6 месеци уште малку и се ближи, па ќе и ја дадам, не знам дали друго ад да пробам за во иднина, хип комбиотик дадов сега, со вриштење го буткаше шишето.