Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    401
    Jas licno mnogu go sgolemiv mlekoto ama sano so grcko seme. Go zimav od zegin ama sega veke go nema. Posleden pat koga barav nemase. Vo bilna apteka zemi grcko seme i vari caj. 3pati na den se pie. 1kafena lazica na edna solja 200-250ml. Posle vtoriot den jas veke bev prepolna so mleko. I mnogu tecnosti sekako vontekot na denot. Probaj so grckoto seme ne e skapo 130 den bese vo zegin 100g kesence, a od bilna neznam kolku bese zasto zimav i drugi raboti.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    358
    Кај мене траеше околу 10тина дена, не дадов АД (искрено изгледа веројатно само на мене не ми ни дојде тоа на памет :D).

Како што пишав погоре, менував почесто гради на еден подој, и ја доев на 2 саати за почеста стимулација - и да не даваше многу знаци дека е гладна, јас пак на 2 саати ја ставав на града :) плус пиев лактил, мислам дека имаше ефект од нив, иако никој не може да ми каже за сигурно реално :D

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    8.070
    Леле стварно бе имало постови, ич не загледав(facepalm)
    @Yowannty тегне, влече и вришти, стискам само капка две, пробувам да молзам ништо….. 15мл.
    И не голта, само влече и тегне кутриот.

@MariaBouli фала ти, ќе пробам и Лактил и се наеднаш, а спремна бев да земам АД за вечерва…
    Јас искрено и онака често го ставам на града, на саат ипол два обавезно нудам и цица, некад ретко да одбие.

Баш читав 4 скок е сега, мада он си бара регулар да цица што знам.

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.344
    Допаѓања:
    182.386
    При редовна стимулација, ако е само на цицка не верувам дека така се губи млеко. Може да се воспоставува лактацијата по потреба. Иначе јас ништо не пијам за млеко. Два пати поделивме конзерва пиво со маж ми и мислев ќе ми експлодираат. И веќе не ми текнува. Исто беше со првото, ако само мириснев пиво се преполнував, па со второ ич не пробав. :sweat: Пробај. Најприродно е. :D

На Калатеа и MariaBouli им се допаѓа ова.