Мене ми доаѓаше секој месец, само многу ми менуваше, еднаш на 25 дена, следен на 31 пример. Веќе немам ред како порано да знам кога ќе добивам. Е сега, јас завршив со доење, па ќе видам дали ќе имам сега некоја промена.
Бебето при цицање почнува да се дави, премногу трга, а не голта толку и се засркнува и почнува како воздух да снемва. Како да и поможам во такви моменти? Во која позиција да ја наместам и дали после тоа да продолжам со доење? исто уште едно прашање знае често и да повраќа после цицање. Ждрига понекогаш и ја држам исправено и кога ќе ја легнам почнува некоја нелагодност да има и бљуцнува или повраќа. Некогаш и по сат време од цицање повраќа. Дали има простор за паника или само го исфрла вишокот на млеко? се извинувам за долгиот пост
Веројатно брзо и обилно ти тече млеко на почетокот, еден начин е да измолзуваш некоја мин за да помине силниот let down, друга опција ќе ти кажат членките со повеќе искуство со ова За бљуцкањето, се додека не е повраќање млаз и додека си напредува како што треба не е страшно. Еве и ние на 4 месеци уште бљуцкаме, некогаш и после 2 и кусур саати пред да ја ставам да јаде пак
Ај едно навидум просто прашање. Сакам да се издепилирам под пазуви, депилаторкава не сака да ме депилира, сум доела. Што сака писателкава да каже? Стварно не можам веќе со бричон на секое.
Според мене логички нема никаква поврзаност ова едно со друго. Прво ми дојде да не мисли на жлездите ама па едните се потни другите млечни.
Брич немам фатено 5, 6 години сигурно. Ни за горе ни за доле хахаха сега да земам ќе се испосечам Среди си се, не гледам каква поврзаност може да има..