Јас сите чоколади на големата и сите благи од мекиците ги изедов. Значи на ден јадам по една цела чоколада, не можам да се контролорам...
Исто Еве од денес на режим ќе пробам малце посериозно, се надевам ќе покажам карактер да не посегнам по благо.
Мене треба некој се да ми сокрие од благо што имам дома... и претходно бев стрвна за благо, ама не јадев цела чоколада од еднаш. Ќе пробам и јас да се контролирам од денеска
Првиот месец после породување мислам дека се давев во благо. Душата ми бараше. Додека бев бремена воопшто не ми се јадеше, ама после породувањето една чоколада малку ми беше.
Мајки ве молам за совет како да се справам со млеко што ми протекува во спиење. Секоја вечер не осеќам ми протекува доста голема количина, би сакала нешто да користам со што би можело да се собира млекото па потоа да го замрзнувам во кеси за мајчино млеко. Ве молам, дали имате искуство со хака или медела бубамарите, дали се практичи за носење за време на спиење
И јас мислев како тебе да собирам дека премногу течев, ама па кога размислив дека мајчино не смее повеќе од 2ч да стои на собна... ако се успиете и повеќе? Шубе ми беше и не го правев тоа. А преку ден си собирав...
Со што го собираше, дали имаш искуство со колеториве да се удобни и практични Секако на 2ч се будам па не би ми било проблем, само да најдам решение како да го собирам
Ve molam nekoja majka da me posovetuva. Kako se spravuvate koga dete griza I se smee? Premnogu boli, ima 4zabi gore I 4dolu probano e da go trgnam od cice. Dosega uzivavme vo cicanje. Sega stom dojde vreme psihicki se opteretam. Nervozna sum strasno. Ova trae 4 dena. Dali da go odbivam? Ili samo navecer da cica(vo son ne griza) ne sum pametna so da praam. 15meseci e. Drugo mleko ne prifati, dali ke napraam loso dokolku go ostavam bez mleko.
Од лично искуство, ќерка ми не ме гризеше баш туку ако по површински ја фатеше брадавицата, умирав од болки и ме разрануваше. Тогаш менував града, или после 2 подои ќе и дадев од таа каде што ме болело. Обично ќе ја галев и зборев и ме разбираше. Пробај полека така да објаснуваш, може ќе сфати. Или смени града или поза на доење. Јас завршив со доење, млеко никакво не и давам. Обожава млечни производи, посебно јогурт, душа дава.
Јас со колектори од Локо Кроко купени, но тие не можеш во спиење дека не вакумираат... А преку ден со хака пумпата. Ама и таа нема да ти е згодна при спиење. Можеби бубамари ќе ти се најдобра опција..
@lozinka002 Немаш потреба да го собираш млекото штом толку имаш верувај нема да ти треба. Јас собирав и на крај пошто не го искористив зошто цело време имав на претек го фрлив зошто поминаа 6 месеци како е замрзнато. @mariz Ти кажав дека ќе ти пишам кога ќе престане сагата будење сто пати во ноќта. Минатата недела морав ради итна ситуација да ја одбијам, останав во болница два дена третата ноќ си легнав до неа и си заспа без да бара цице и веќе од четвртата ноќ преспива по цели ноќи. Значи навистина биле магични тие три ноќи да се издржат за да се створи нова рутина на дете и после се е полесно. Сега сме веќе конечно наспани после девет месеци лудило. Сега е 13м. Ти праќам сила да издржите ноќе никако да не и нудиш цице три дена и ќе смени ќе видиш, ниту јас не сум верувала.
4 саати е на собна не 2. @lozinka002 бубамарата повеќе ќе ти врши работа пошо ќе ја држи градникот хааката нема како да спиеш и да стои. Со неа можеш додека цица од едната да ја ставаш на другата, дека прави вакум и повише ќе ти собере.
Зошто само од една? Не ти се преполнува другата? Година и 5 месеци беше кога ја одбив. Мојава не станува ноќе, ја преспива ноќта. А ако нешто се разбуди, само ја земам во раце, ја гушкам, ќе ја подумкам низ соба и пак си презаспива. Она не бараше млеко уште вториот ден откако ја одбив. Ако се буди од навика или нешто бара, пробај минимално со водичка, или еве вака утеха, шетај, гушкај, ќе презаспие.
Zdravo na site, pred se izvintete za latinicata... Bebeto mi e 3 meseci, preku denot nikako ne saka da cica, samo preku vecer i vednas posle budenjeto sabajle. Strajkuva preku den, go stavam i na dvete strani, no place i se trgnuva. Probav pocesto, probav da e pogladen, ama ne uspeva nisto. Imam dovolno mleko, a vaka samo so cicanje navecer se plasam da ne mi sekne Vaka pocna da pravi od pred 2 nedeli, piev sumamed poradi vospaleni krajnici, pa ne znam dali e mozno da mu se smeni vkusot od apcinjata pa od togas ne cica. I duri i togas koga ke se izlaze da fati, se trgnuva za brzo i place, se tegne, buta prstinja vo ustata, pa na kraj davam formula i ja ispiva cela kolicina. Nekoj sovet za kako da prodolzime so doenje i denta?
да пробаш да ги натокмиш дремките да му привршуваат кога треба да јаде, и да го ставаш на града уште и пред да се разбуди, или одма кога ќе се разбуди. исто така да пиеш лактил, и тие го менуваат вкусот на млекото за да им биде "поубаво" и не би било лоши да се измолзуваш се додека не фатите убаво да цицате, зошто можно е веќе и да ти е намалена количината денски, стимулацијата е многу важна