Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.579
    Допаѓања:
    8.504
    Не знам зошто ама неколку мајки проблем имаа со Авентот, јас купив цел сет и моево не успеваше да пие од ниедно нивно шише. Па земав на Медела обичното и со тоа тераме.

2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    9.883
    +1 со Авент не успеавме кога беше новороденче, дури и со 3ка проток на 4 месеци многу бавно пие, а има сила да влече.

3. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    332
    Мајки на бебиња што спијат навечер што правите со градите? дали се одмолзувате за да задржите лактација и да не ви се преполнат до сабајле? Малава почна да станува само еднаш ноќе и цица од едната града ама другата ми е исто полна и ми е страв да ја чувам до сабајле да не почнат грутки. Ја одмолзувам малку околу 50мл да извадам да олесни па до сабајле пак се полни. Добро ли правам? Сега за сега ми функционира ок вака

4. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.677
    Допаѓања:
    24.012
    Бебка од 1месец почна да спие по цела ноќ, на пример ќе цица во 22ч последно, и дури сабајле во 06ч следно. Не се одмолзувам, спијам и јас тоа време.
    Ми се полни десната града особено, како топка е сабајле, левата не, таа е како пача. Иако цица и од двете наизменично, ама ете десната повеќе се полни, а кога стиснам прска млеко и од левата.
    Не ми се направи проблем досега, еве цел месец така терам со спиење и доење.

Последна измена: 6 јули 2025 во 09:08
    На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    661
    Пробај да не одмолзуваш за да не и даваш сигнал на градата дека треба да прави млеко туку да знае дека нема потреба повеќе, па сабајле одма на таа града ќе ја доиш бебка. Јас бев така, ми се полнеше многу и течеше на сите страни, се будев мокра како со кофа да ме потуриле, ама за многу брзо се регулираше :D

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. angel4444

angel4444 Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    1.184
    Исто, потврдувам 11м. Преспива цела ноќ, не сум имала проблем со грутки и слично. На почеток ќе стануваш утоп ќе си тече ама мн брзо ќе се среди. Мада и сега има денови кога ќе се разбудиме да ги осеќам врели и болни градите од внатре, баш од млеко..ама веднаш исцицува и нема гајле :)

На happygirl и dummy им се допаѓа ова.
  7. ivonasss

ivonasss Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    24
    дали може да пијам таблети од пивски квасец додека дојам

8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.412
    Допаѓања:
    3.005
    Мојата е три ипол недели се буди на 2саати - три отприлика навечер за цицање … педијатар вика ок е да преспива цела ноќ без цицање?

9. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    661
    Ако напредува не е никаков проблем :)

На Baby warrior и happygirl им се допаѓа ова.
  10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.677
    Допаѓања:
    24.012
    Првиот месец додека се будеше на 3ч за доење, качи 1400гр. Вториот месец како почна да врзува 5-6-7 саати матичната ми рече да не ја будам. Вториот месец си стави 1060гр, што е супер.
    Еве ја веќе и по 8ч знае да врзе.

На Izzy_0504 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  11. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.251
    Допаѓања:
    3.778
    Кои апчиња се пијат за да престане млекото? Дали мора со рецепт од матичен гинеколог или не? Совет некој да не направам проблем, веќе 3 ден без цицање ама многу ме болат веќе се стврднуваат многу... Масирам под жежок туш .....Со првото дете никаков проблем немав ама сега како млекара се осеќам а дете над 2 год е веќе:(

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.136
    Допаѓања:
    11.722
    На своја рака никако, само со препорака од лекар. Мора со рецепт иначе. Достинекс, мислам се викаа.

На CareTee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    640
    Допаѓања:
    1.548
    Мене уште кога беше бебе 8 дена, на педијатар ми рекоа да не ја будам. Некогаш ноќе и по 5 саати си спиеше, а си напредува како што треба. Мислам дека сега станува почесто одколку на почеток.