1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.492
    Допаѓања:
    15.897
    Зашто да не дадеш? Ако не можеш да се измолзиш или снемаш?

На Ladyme и Autumn05 им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    4.077
    За со големата.
    Пред работа цицаше насабајле во спиење а после работа кога сакаше и давав. Си фати сама ред.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.269
    Допаѓања:
    1.787
    јас се префрлив на адаптирано пошто многу пати ми се будеше преку ноќ и по неколку минути само цицаше и кога се префрлив на адаптирано почна да спие преку ноќ без будење, ама и немав млеко многу пошто намалував подои и се намали млекото ваљда не и било доволно. јас почнав да давам козјо ама во систина ми рекоа водело кон анемија и затоа ад

4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.385
    Ако снема снема, толку е, понатаму млеко не давам, ни кравјо.

5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    1.385
    И мене ми е намалено млекото, ама за 2-3 пати на ден има. Не знаев за козјото, моево сака многу козјо кисело млеко.

6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.492
    Допаѓања:
    15.897
    А зашто, има некоја интолеранција? Ад не е штетно, баш бебиња растат со него.

На Ladyme, Autumn05 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    2.191
    Ова дека козјо води кон анемија малку ми е безвезе муабет, како мали кога сме престанале со цицање и јас и брат ми сме биле на козјо млеко ниту еден од нас не е анемичен. А познавам и доста блиски кои биле на козјо па никој немал проблем. Мислам дека е поважно во денешно време да се најде чисто млеко, од кози кои не се на антибиотици и сл.

На Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    2.191
    Кој период ви се намалува млекото на 3 месеци полни од бебето или на 12 недели? Моето е полни 12 недели за една недела ќе биде 3 месеци. Мене периодов ми се зголеми млекото па да знам кога да очекувам намалување тој период што е од една до две недели

9. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.269
    Допаѓања:
    1.787
    козјото млеко го намалува железото и хемоглобинот и тоа доведува до анемичност така ми кажаа, може после 2,3 години да се дава

10. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.269
    Допаѓања:
    1.787
    нема проблем за кисело млеко пошто не јаде многу, а ако се користи козјо млеко за замена на адаптирано или мајчино тогаш ми кажаа дека е проблем пошто нели се внесува 450-500мл на ден

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    2.191
    Па искрено на тој период мислев ние сме цицале некаде до две години после сме биле на козјо.

12. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.197
    Тој е периодот, околу 12 недели. Ама не мора да значи дека и тебе ќе ти се случи, не се случува ептен стрикно кај секој :) ќе си приметиш по бебка, како се однесува после цицање :)

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    2.191
    Фала ти. Ќе се надевам дека ќе ме прескокне иако тешко дека мене може нешто да ме одмине. Ќе видам како ќе биде периодот. Иначе освен тоа дека не и е доволно од една града т.е да ја осеќам дека е уште гладна што друго се очекува?

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.197
    Па тоа е, може и да бара почесто да јаде ако јаде помалку секогаш затоа што е намалено. Ама не е страшно, убаво е и што знаеш, мене не ми беше јасно што се дешава ама поучена од претходно што имавме некои сопки, одма тие работи ги правев, не ни помислив на АД искрено :D

На dummy и LeNora им се допаѓа ова.
  15. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    127
    А зашто само од една града? Јас цело време давам од двете иако не ги празни секогаш двете до крај.
    Инаку кај мене мислам помина кризата на три месеци, толку 2-3 недели трае, не е страшно.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    744
    И јас на секој подој и давам од двете (2ипол месеци сме). Бев загрижена поради тоа што слушам цело време еден подој една града и дека морало скроз да се празни градата, и ја прашав Јасна ми рече не се секирај, ако не и е доста од едната (односно слабо тече и не сака веќе да цица) секако дека ќе и дадеш и од другата. А испразнета града не постои, градите никогаш не може да бидат сосема празни.

На Трагедијаупмм и Dreamer. им се допаѓа ова.
  17. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    2.191
    Па не давам баш секогаш од двете гради односно не на секој подој пример на сабајле имам многу млеко и се најадува од една града. Моето бебе од раѓање голта лакомо брзо се најадува. Кога гледам дека почнува да забушава ја ставам и на другата града. Не дека се држам до некое правило, се водам инстинктивно и по тоа како го чувствувам бебето. Прашував затоа што читав овде дека има период кога се намалува и сигурно тогаш нема да и биде доволно цицање само од едната града на тоа мислев.

На MariaBouli, Marijanche33 и Dreamer. им се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.570
    Допаѓања:
    2.235
    Одприлика на 12-13 недели, и јас само што прочитав за тоа тука од некоја феминка приметив дека ми се поднамалува. Пијам цела доза лактамикс (предтоа пиев пола) и и давам од двете гради кога ќе ја осетам дека се нервира дека не и тече како што сака од едната.. сега за сега сме ок ќе видиме до кога ќе трае

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    2.191
    И јас пијам лакта микс чај и лактил таблети. За сега сме во ред, само ме интересираше што да очекувам.

20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.492
    Допаѓања:
    15.897
    Кај мене е еден подој една града од раѓање. Зависи колку млеко имате, јас имав премногу, и затоа една града и е доволна.

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.