Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.277
    Допаѓања:
    11.939
    Зашто да не дадеш? Ако не можеш да се измолзиш или снемаш?

На Ladyme и Autumn05 им се допаѓа ова.
  2. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    2.544
    За со големата.
    Пред работа цицаше насабајле во спиење а после работа кога сакаше и давав. Си фати сама ред.

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    1.531
    јас се префрлив на адаптирано пошто многу пати ми се будеше преку ноќ и по неколку минути само цицаше и кога се префрлив на адаптирано почна да спие преку ноќ без будење, ама и немав млеко многу пошто намалував подои и се намали млекото ваљда не и било доволно. јас почнав да давам козјо ама во систина ми рекоа водело кон анемија и затоа ад

4. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.344
    Ако снема снема, толку е, понатаму млеко не давам, ни кравјо.

5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    1.344
    И мене ми е намалено млекото, ама за 2-3 пати на ден има. Не знаев за козјото, моево сака многу козјо кисело млеко.

6. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.277
    Допаѓања:
    11.939
    А зашто, има некоја интолеранција? Ад не е штетно, баш бебиња растат со него.

На Ladyme, Autumn05 и Aschenputtel им се допаѓа ова.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.561
    Ова дека козјо води кон анемија малку ми е безвезе муабет, како мали кога сме престанале со цицање и јас и брат ми сме биле на козјо млеко ниту еден од нас не е анемичен. А познавам и доста блиски кои биле на козјо па никој немал проблем. Мислам дека е поважно во денешно време да се најде чисто млеко, од кози кои не се на антибиотици и сл.

На Ladyme и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.561
    Кој период ви се намалува млекото на 3 месеци полни од бебето или на 12 недели? Моето е полни 12 недели за една недела ќе биде 3 месеци. Мене периодов ми се зголеми млекото па да знам кога да очекувам намалување тој период што е од една до две недели

9. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    1.531
    козјото млеко го намалува железото и хемоглобинот и тоа доведува до анемичност така ми кажаа, може после 2,3 години да се дава

10. снежана2023

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.893
    Допаѓања:
    1.531
    нема проблем за кисело млеко пошто не јаде многу, а ако се користи козјо млеко за замена на адаптирано или мајчино тогаш ми кажаа дека е проблем пошто нели се внесува 450-500мл на ден

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.561
    Па искрено на тој период мислев ние сме цицале некаде до две години после сме биле на козјо.

12. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    702
    Тој е периодот, околу 12 недели. Ама не мора да значи дека и тебе ќе ти се случи, не се случува ептен стрикно кај секој :) ќе си приметиш по бебка, како се однесува после цицање :)

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.561
    Фала ти. Ќе се надевам дека ќе ме прескокне иако тешко дека мене може нешто да ме одмине. Ќе видам како ќе биде периодот. Иначе освен тоа дека не и е доволно од една града т.е да ја осеќам дека е уште гладна што друго се очекува?

На MariaBouli му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    702
    Па тоа е, може и да бара почесто да јаде ако јаде помалку секогаш затоа што е намалено. Ама не е страшно, убаво е и што знаеш, мене не ми беше јасно што се дешава ама поучена од претходно што имавме некои сопки, одма тие работи ги правев, не ни помислив на АД искрено :D

На dummy и LeNora им се допаѓа ова.
  15. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    74
    А зашто само од една града? Јас цело време давам од двете иако не ги празни секогаш двете до крај.
    Инаку кај мене мислам помина кризата на три месеци, толку 2-3 недели трае, не е страшно.

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    252
    И јас на секој подој и давам од двете (2ипол месеци сме). Бев загрижена поради тоа што слушам цело време еден подој една града и дека морало скроз да се празни градата, и ја прашав Јасна ми рече не се секирај, ако не и е доста од едната (односно слабо тече и не сака веќе да цица) секако дека ќе и дадеш и од другата. А испразнета града не постои, градите никогаш не може да бидат сосема празни.

На Трагедијаупмм и Dreamer. им се допаѓа ова.
  17. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.561
    Па не давам баш секогаш од двете гради односно не на секој подој пример на сабајле имам многу млеко и се најадува од една града. Моето бебе од раѓање голта лакомо брзо се најадува. Кога гледам дека почнува да забушава ја ставам и на другата града. Не дека се држам до некое правило, се водам инстинктивно и по тоа како го чувствувам бебето. Прашував затоа што читав овде дека има период кога се намалува и сигурно тогаш нема да и биде доволно цицање само од едната града на тоа мислев.

На MariaBouli, Marijanche33 и Dreamer. им се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    341
    Одприлика на 12-13 недели, и јас само што прочитав за тоа тука од некоја феминка приметив дека ми се поднамалува. Пијам цела доза лактамикс (предтоа пиев пола) и и давам од двете гради кога ќе ја осетам дека се нервира дека не и тече како што сака од едната.. сега за сега сме ок ќе видиме до кога ќе трае

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    651
    Допаѓања:
    1.561
    И јас пијам лакта микс чај и лактил таблети. За сега сме во ред, само ме интересираше што да очекувам.

20. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.277
    Допаѓања:
    11.939
    Кај мене е еден подој една града од раѓање. Зависи колку млеко имате, јас имав премногу, и затоа една града и е доволна.

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.