За со големата. Пред работа цицаше насабајле во спиење а после работа кога сакаше и давав. Си фати сама ред.
јас се префрлив на адаптирано пошто многу пати ми се будеше преку ноќ и по неколку минути само цицаше и кога се префрлив на адаптирано почна да спие преку ноќ без будење, ама и немав млеко многу пошто намалував подои и се намали млекото ваљда не и било доволно. јас почнав да давам козјо ама во систина ми рекоа водело кон анемија и затоа ад
И мене ми е намалено млекото, ама за 2-3 пати на ден има. Не знаев за козјото, моево сака многу козјо кисело млеко.
Ова дека козјо води кон анемија малку ми е безвезе муабет, како мали кога сме престанале со цицање и јас и брат ми сме биле на козјо млеко ниту еден од нас не е анемичен. А познавам и доста блиски кои биле на козјо па никој немал проблем. Мислам дека е поважно во денешно време да се најде чисто млеко, од кози кои не се на антибиотици и сл.
Кој период ви се намалува млекото на 3 месеци полни од бебето или на 12 недели? Моето е полни 12 недели за една недела ќе биде 3 месеци. Мене периодов ми се зголеми млекото па да знам кога да очекувам намалување тој период што е од една до две недели
козјото млеко го намалува железото и хемоглобинот и тоа доведува до анемичност така ми кажаа, може после 2,3 години да се дава
нема проблем за кисело млеко пошто не јаде многу, а ако се користи козјо млеко за замена на адаптирано или мајчино тогаш ми кажаа дека е проблем пошто нели се внесува 450-500мл на ден
Тој е периодот, околу 12 недели. Ама не мора да значи дека и тебе ќе ти се случи, не се случува ептен стрикно кај секој ќе си приметиш по бебка, како се однесува после цицање
Фала ти. Ќе се надевам дека ќе ме прескокне иако тешко дека мене може нешто да ме одмине. Ќе видам како ќе биде периодот. Иначе освен тоа дека не и е доволно од една града т.е да ја осеќам дека е уште гладна што друго се очекува?
Па тоа е, може и да бара почесто да јаде ако јаде помалку секогаш затоа што е намалено. Ама не е страшно, убаво е и што знаеш, мене не ми беше јасно што се дешава ама поучена од претходно што имавме некои сопки, одма тие работи ги правев, не ни помислив на АД искрено
А зашто само од една града? Јас цело време давам од двете иако не ги празни секогаш двете до крај. Инаку кај мене мислам помина кризата на три месеци, толку 2-3 недели трае, не е страшно.
И јас на секој подој и давам од двете (2ипол месеци сме). Бев загрижена поради тоа што слушам цело време еден подој една града и дека морало скроз да се празни градата, и ја прашав Јасна ми рече не се секирај, ако не и е доста од едната (односно слабо тече и не сака веќе да цица) секако дека ќе и дадеш и од другата. А испразнета града не постои, градите никогаш не може да бидат сосема празни.
Па не давам баш секогаш од двете гради односно не на секој подој пример на сабајле имам многу млеко и се најадува од една града. Моето бебе од раѓање голта лакомо брзо се најадува. Кога гледам дека почнува да забушава ја ставам и на другата града. Не дека се држам до некое правило, се водам инстинктивно и по тоа како го чувствувам бебето. Прашував затоа што читав овде дека има период кога се намалува и сигурно тогаш нема да и биде доволно цицање само од едната града на тоа мислев.
Одприлика на 12-13 недели, и јас само што прочитав за тоа тука од некоја феминка приметив дека ми се поднамалува. Пијам цела доза лактамикс (предтоа пиев пола) и и давам од двете гради кога ќе ја осетам дека се нервира дека не и тече како што сака од едната.. сега за сега сме ок ќе видиме до кога ќе трае
И јас пијам лакта микс чај и лактил таблети. За сега сме во ред, само ме интересираше што да очекувам.
Кај мене е еден подој една града од раѓање. Зависи колку млеко имате, јас имав премногу, и затоа една града и е доволна.