Да се надоврзам на муабетот со мрзнењто, еве денес одмрзнав едно од март за да го ставам во гризот. имаше таков метален вкус, така да пиши порпало. валда и другите ќе се исто...
Јас таков проблем немав и сите 40 кеси ги потрошив кога не бев тука. Имам и дополнителни неколку после тие од нив уште две имам за следно на свадба кога сме целодневна да и ги дадат. Адаптирано ставам во кашите иначе веќе, послатки се и повеќе ја држи.
Јас последното го дадов две недели пред 6 месеци да поминат. Зборам од тие 40 кеси, си го испи ко да не видела.
Ја онака од радозналост да видам каков вкус има мајчино млеко имам лизнато и беше баш вкус на млекце ама благичко ептен, замрзато еднаш даваше маж ми сма не ми спомнав дс го проба тазе е замрзнато пред 2недели ваљда не може толку брзо нешто да му бидне а?
ако не е убаво и бебе нема да го сака. јас од ова денес и скршив малку од замрзнатото за во шмукалче да и дадам, се мрштеше. мислев од ладното и си реков да пробам и сфатив дека поверојатно од вкусот се мрштела
Дали смеам да ставам вагиналети Lactogyn додека дојам? Имам чешање од вчера, гинеколог не ми е тука па да прашам искуство.
Како одмрзнувате? Јас првово го ставив во обичен фрижидер вечерта и после маж ми сабајлето во топла вода само го притоплил. Ама знаев однапред да спремам… ако е нешто набрзина како одмрзнувате? Може во микро директ? Или во тенџере со врела вода да се стави?
Јас греам вода во едно тањирче и го ставам кесето во нејзе и за 5 минути е одмрзнато. Никогаш не вадам толку рано.
А мене што ми е гадно да пробам? Не можам и крај. Па кога ќе го видам мрсното одделено горе ми се приповраќа дури. Маж ми лизнува, ама го гледам и него му е језа. Ама затоа големово е скроз радознало па и оттурив во една ракиска чашка еднаш да проба и рече само МАМААА СОН Е ОВА. Дури жал ми падна. Немајка сум
во микро никако, а и да врие не. или како феникс, или под млаз врела вода на чешма. јас најчесто како тебе од претходно сум го одледувала, и после само загревала
Кај мене исто од радозналост или љубомора не знам проба големата ама не и се допадна. Да сака би и измолзувала... Пред некој ден па да цица сакала дека не давав фати ме гризна.