Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. salat43

salat43 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    16
    Dobar den. Jas sum mnogu zagrizena pa sakav da se obratam ovde. Moeto bebence se rodi krupno, 4360 i vlecese mnogu silno pa i mnogu povrakjase bidejki cicase i povekje od sto mu treba. Sega sme 5 meseci, imav eden den nastinka, temperatura i od toj den navaka osekjam kako mi se meki gradite. Ne mi se polnat kako prethodno. Dali e mozno da go gubam mlekoto? Dali nekoj bil vo slicna situacija? Ve molam za nekoj sovet, ovie nekolku dena mislam deka padnav psihicki…

2. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    439
    Тоа што ти посочија другите членки плус знам треба и газирано да се избегнува мене и во болница ми кажаа така. Ако е склоно бебето на алергии (еден пример е ако има атопичен дерматит) треба и големите алергени како јатки чоколадо и млечни производи да се избегаваат. Мојата има атопичен и приметив за млечните производи дека и прават мака дури и после 4 месеци кога и се поминати грчевите - пред некој ден испив пола литро јогурт и имаше гасови многу и проливче. Исто избегнувај цитруси и јагоди дека прават пеленски осип, мене баш од јагоди еднаш ми се исфрли

3. dummy

dummy Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    439
    Полека мајка без паники, мене ми се меки градите од втор месец кога се воспостави лактација па малата е само на цицање и напредува супер. Мочка ли, полни пелени? Плаче ли, дава симптоми како да е гладно? Пиј течности и чаеви за лактација за да стимулираш повеќе ако мислиш дека немаш но на 5 месеци веќе се почнува и со храна нели да не направиш проблем па да престимулираш