Нема ништо чисто е се. Со топол туш како да ми пушти болката но сега пак исто. Незнам дали болката од запушен канал пушта веднаш или после некое време. Искрено загрижена сум. Но не изгледа болка од запушен канал, нема ниту грутка, незнам што да мислам. Баш доле е под градата каде што се поклопува. Како жлездата да боли... Има ли причина за паника?
Запушен канал е, можеби подлабоко и затоа не можеш да го напипаш. Со топол туш се намалува болката, ама за кратко пак почнува. Масажи само да пробаш подлабоко за да напипаш, топли облоги, зелка ако треба. Цело време го кажувам, ама мене ме спаси сончогледов лецитин на now. Ги разбива мастите, спречува да се таложат на каналите.
Мене ми беше така пред две недели на левата, сега на десната града, мислам дека е причината потиснување на спиење. Помага многу топол туш и топли облози, наполни шише со топла вода и држи го на болното место пред цицање/измолзување, потоа стави облоги од лист од зелка и внимавај да не почнеш да качуваш температура, ако имаш тогаш веднаш парацетамол.
Кога бев со мастит и со грутки фо пиев насабајле и навечер, а може и 2 капсули сабајле 1 навечер. Кога се среди се, едно навечер само пијам, затоа што само еднаш цица бебево. Сега кратам еден подој ради воведување доручек и камен ми се градиве во 9 сабајле, па пак почнав два пати на ден. Искрено не верував, а и дека се огромни капсулите тешко ми одеше, ама се препородив. Два пати за нецели 2 месеци имав мастит. Третиот пат кога почнаа грутки, имав една како орев скоро, со лецитинов од второто пиење имаше подобрување.
Каналче е сто посто по описот, мене најмногу ми помагаше пешкир натопен со топла вода/дури жешка и ја завиткував градата се додека не се олади и ова повторував неколку пати во вц и псоле тоа одма ја ставав бебка да цица. Биди упорна и нуди ја градата почесто денес утре додека пробие да го исцица тоа што е запушено