Mamicki jas denes dobiv posle 2 meseca od poragaj cudno mi e sto sme na doenje a dobiv.So prvoto dobiv posle 7 ili 8 meseci od poragaj..i odma osetiv kako prazni gradi..Davam plus dohrana po potreba no prvo si icicuva pa ako gledam deka e gladen davam. Vie posle kolku vreme dobivte sto cicate da ne snemuvam mleko?
2 ипол месеци. Меки ми беа и мене градите, ама претпоставувам поради воспоставена лактација, немавме проблем со доењето. Не знам зошто уште е жив тој муабет дека ако доиш нема да добиеш, и тоа доктори го зборат...
Исто и јас добив, баш и на др и пишав бидејќи една недела пред бев на контрола и ми посочи дека до година дена можно е да не добијам поради доењето.
Кажете како да дојдам до контакт со Јасна консултантот за доење, и како оди постапката, дали постојат часови стрикно за едукација за доењето
Пиши и на инстаграм jasnic_80 и ќе се договорите. Доаѓа кај тебе дома, зема инфо, мери бебе, гледа како цицате, и кажуваш каков проблем има и те учи што да направиш. Плаќаш 1200 денари.
А дека од Битола сум Бебето ми е многу нервозно деновиве дури цица, истовремено и турка и уста отвора, има гасови и кога прди приметувам така прави, е сега друго носето му се затнува, полно е со цуфчиња ама многу му се горе, си велам и пд тоа да не е ...
Не знам искрено како функционира за во друг град… пиши и па види како може да ти помогне. А ако му е затнато носето може да не може да диши додека цица и затоа така да прави.
@Cvetce_ а патронажна не ти дојде ли во посета да ти каже што и како? кај нас дојде бар еднаш а поарно иделе цело време до 40 дена.
Нормално е тоа му е од грчевите и мојава така прави може и почесто да ти бара цице многу е битно да ждригнува после цицање помалку гасови ќе има
Нема кај нас 3ка, јас пиев некое време пренатални ама ич не сум редовна. Овие ги имало во Зегин, ќе ги земам ако ги најдам јас ги пијам пренаталните од истава фирма.
Нема тројка во мк, јас и во грчка ги барав фемибион 3 ги нема. Ми нудеа некои други за доилки може сега во септември кога ќе одам пак да се распрашам поубаво да земам некои такви. За сега 2ипол месеци пост партум продолжив со пре мама
Мајки не знам каде да го поставам прашањето. Кога почнавте со дохрана дали кога влезе бебе во 6ти месец или кога го заврши? Не знам кога треба пред неколку дена ја носев на педијатар се е во ред ми рече можеш со дохрана после петти кога ќе направи пет ипол некаде не мора да чекаш до шести месец и сега не знам кога треба. Сега бебка е четири ипол има време ама мисла ми е кога е правилно.
Мајки на 3месечни бебиња … што си прајте навечер? Мојава се буди за цицање на 2ипол/3часа и никако не сврзуваме повеќе… преку ден цицаме исто на 2ипол најчесто. Другаркиве околу мене викаат нивните веќе почнувале кај трети месец со едно станување преку ноќ да се до сабајле
И ние тој период бевме исто како вас, а сега на 4 месеци со скок и регресија стануваме на 1 саат а и цицаме на толку Така што сега тоа вашето на 2ипол саати добро ми звучи секое бебе е индивидуално, некои од 2месеци се будат еднаш или ниеднаш, некои може и до година да се будат по неколку пати…