Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    3.850
    Маж ми ми вика еј сега на одмор безвезе на спална тројцата … никој од нас нема да е наспиен 8) викам дечко добредојде во мојот свет ја 2ипол месеци не сум наспана асално (дека он си спие во дневна) вика сј може сеа на море ќе спие повеќе ќе сврзува :rofl::rofl::rofl: ај викам може :lol:

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    328
    И ние одиме на море за една недела и истата надеж ја имам како маж ти :D Ние сите заедно на спална спиеме и дома ама мм не ја слуша воопшто.. додуша она ретко кога заплакува, јас се будам уште пред да дојде до тоа.

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    568
    Исто и кај мене мм не ја ни осеќа, ретко знае само во полу сон да ми каже “Мислам дека сака да цица” а јас веќе сум и дала али место да спие и текнало да си гуга :drunk:

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    3.850
    Мојата никогаш не плаче навечер кога беше ептен мала првите недели можда. Сега само се размрдува цела и со устичката прави звук нежно како за цицање :D маче паметно на мама
    Ама маж ми спие ептен кревко и одма се буди на било кој покрет затоа се пресели во дневна и ме остави сама во спална со бебка. Сега на одмор порачав и baby cot во хотелов па да водиме дали ќе сака да си спие сама или ќе мора со нас . Ќе дадам апдејт за две недели кога ќе отидеме :whew::^)

На Трагедијаупмм, dummy и Marijanche33 им се допаѓа ова.
  5. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    2.225
    Допаѓања:
    9.088
    14 месеци е и уште се буди за млеко. Нема сврзано повеќе од 5 саати никогаш, за цела ноќ ич да не зборам.
    Се откажав јас од спиење. Тоа е, такво е детето.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    568
    И мојава не плаче ептен ако отидам да мочам пред да ја дојам и ме осети. Иначе грофта како прасе и со рачето во празно фаќа а со главата нурка надоле бара кај и е цицето

На Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    568
    Кај мене тој периодот 2-3 месеци мегу втор и трет скок беше супер, некогаш само еднаш стануваше, максимум два а неколку дена врза и цела ноќ без да стане. После дојде трет скок па регресија и четврти и почна да станува повеќе ;(

8. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.170
    Во последно кога заспива кон 7 и пол 8 навечер, врзува до 5 часа максимум, па потоа пак на 3 часа се буди. Прво мислев да не го оставам да спие 5 часа без да е јаден, ама си викам ќе се разбуди ако е гладен. Денес некако не е во форма, плачи цел ден и спие како на игли, со едно око отворено, ми е страв да проверам да не е некој скок во најава:D

9. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.762
    Допаѓања:
    24.510
    И мојава се будеше 1 само ноќе, и тоа многу рано почна да врзува по повеќе саати. Ама затоа сега во 4 скок се буди бетер од новороденче, на 3 саати. И не е секогаш за цицање, некогаш и така свежа ќе стане во сред ноќ па ќе гуга. А јас се надевав дека со овој скок ќе и се среди спиењето преку ден, дека ќе врзува циклуси веќе и ќе спие повеќе од 15мин. Всушност таа си го расипа и ноќното спиење. Преморена сум ептен, барем ноќе спиев и одмарав за да имам сила за нишкање преку ден.

10. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    568
    Какви три саати, на саат ипол максимум ми станува после првото станување ;( среќа па до првото станување врзува по 5-6 саати. И кај нас има станувања онака да си гуга, пред некој ден дури и запна мм дс го разбуди да му гуга и да му се смее, па си заспа после. Ако ти е за утеха денските дремки почнаа да се средуваат кај нас деновиве (за неколку дена полни 5 месеци) па се надевам ќе се стабилизира и ноќното спиење

На happygirl, Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  11. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.277
    Па дали е 5ипол или 6 не прави некоја огромна разлика. Јас првото така почнав накај 5ипол. Секако на почеток се само пробувања вкусови тоа нема да е цел оброк. Се дава по неколку лажички за да се навикнува и желудникот. Ако ти е мерак можеш ете од 5ипол. Некои почнуваат порано ама тоа само со педијатар.

12. Dreamer.

Dreamer. Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    88
    Моево дали 3, 4 пати има врзано 5-6 саати а сега 5 месеци направи. Еве вечерва од 3:30 се разбуди и не му се спие више, во 8 ди легна. Како вампири сме, не знам како функционирам.

На Baby warrior и happygirl им се допаѓа ова.
  13. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    1.694
    Па не е за мерак туку стварно не знам кога е правилно дали со влегување во шести месец или од како ќе заврши шести. Немаме проблем со цицањето нормално си крева килажа. Кај еден педијатар ми рекоа можеш од четири ипол да даваш може полесно ќе кака оти имаме проблем, а на друг ми рекоа може да си цица до шест, а може ако сакаш да почнеш од пет - пет ипол да даваш вкусови. Ќе ја дојам до влегување во шести месец па ќе почнам со вкусови.

14. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    568
    Нема правило, едино дека после 6 месеци не им е доволно да се на ексклузивно доење, па по некоја логика тоа време веќе треба да има бар еден немлечен оброк.
    Јас бев на истата мисла и сепак се одлучив да почнам на влез на 5ти (по добиени препораки и од матичен педијатар и од Систина). Мојата одлука беше бидејќи ќе морам рано да ја пуштам во градинка па на време да и бидат воведени сите намирници. Дополнително приметувам дека не ја држи млекото од што е преактивна и нагло расте а јадам ептен обилно апетитов ми е на максимум. Се уште немам ни циклус добиено.

На cocopuff, Baby warrior и LeNora им се допаѓа ова.
  15. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    734
    Допаѓања:
    1.694
    Мојата е во четврт скок па навечер и по четири -пет пати се буди за цице ама мислам дека во скоков тоа е нормално. Ќе видам како ќе биде ама на влез во шести сигурно ќе почнеме.
    За апетит не кажувај нон стоп сум гладна, а одвај чекам да ослабам малку ама џабе нон стоп ми се јаде нешто (facepalm)
    Циклус добив на 46 ден од пораѓај кај мене брзо дојде

16. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    387
    Допаѓања:
    568
    Јас сум среќна што не се дебелеам на тоа гнетење, за слабеење ќе почекам малце хах :D стварно исцрпува доењево и троши енергија очигледно

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    436
    Секако

Прикачени фајлови:

18. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    4.333
    Од кога ќе влезе во шести, ако чекаш да помине 6ти ќе стигните во 7ми:). Јас планирам на денот кога ќе полни 6 да почниме со пробување.

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.921
    Допаѓања:
    3.850
    Денес истово и го кажував на мајка ми … си јадам се дури и повеќе од било кога а не се дебелеам … посреќна не сум била во однос на форма и килажа а породенс пред 2ипол месеци. Бебка цица се и си расте супер … нека потрае. Иначе за воведувањево намирници … јас почнав да гледам столчиња за хранење да сум спремна не вњрувам дека ќе издржиме повеќе од 5ипол месеци само на млеко многу е жива и мрда триста на саат цица на 2 /2ипол саати како да не видела

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. cocopuff

cocopuff Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.007
    Допаѓања:
    1.277
    На мојата доенечка приказна изгледа ќе и дојде брзо крајот. Никако да поминеме цел ден само со цицање. Нема шанси под две формули плус да сме а некогаш и повеќе. Денес ноќеска што ја доев и сабајле и после тоа нејќеше ништо живо. Се трга небаре кисела краставичка и давам.
    Се измолзев едвај 80мл извадив. Не ми се ни полнат ко порано. Овој месец ми се погоди со многу стресови дома к изгледа тоа имаше најдолем удел на намалувањево. Ем ме болат јајници ко овулација значи веројатно ќе добијам.
    Пд една страна криво ми е од друга олеснување зашо овие последни недела дена ептен ептен маки со тоа цицањето, вриштење пиштење нервози. Ова не е здраво ни за мене ни за бебе.
    Јас ќе нудам ако ништо друго барем 2-3 подои да има, ако не да сме ѓиви и здрави. Бебе е уште малку 3 месеци.