Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Не се давај, не барај бубачки :)
    Слободно прашувај кога треба, тука сме за да си помагаме :)

Muki-coocie likes this.
  2. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Исто како Анче, плус сум задоволна и од таблетите Лактил :)

ekonomski202 likes this.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Еве ме ние во четврти скок на средина мојава пак вришти на цице, одмрзнувам залихи што имам или молзам ама приметувам и дека преку ден немам доволно млеко во гради се молзам ан неколку пати за да дојдам до 100мл ;(
    Премногу се трудам 4 месеци да дојам ексклузивно и денес сум претажна. Зошто ова дете мое прави вака… а толку мн сакам да дојам ;(;(;(

Се туширав и се изнаплакав сега па и тука да шкртнам мн ми е тешко да помислам дека сега на 4 месеци ќе треба да одиме на ад ;( до последно ќе се одмолзувам и ќе се трудам ама мн ми е тешко денес и ненаспана и ова капак се ми се собра.

Маж ми дури пред пола саат дојде од работа влегов одма под туш и одвај чекам да ја заспие за ноќно спиење зошто во сон цица без проблем да видам вечерва како ќе бидам со млеко ;(

4. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

До скокот е, како што те имам читано, вад скоковите доста ви се одразуваат на цицањето. И нудиш сама ти или бара па ја ставаш на цице?

5. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Dali imas probano da odis i da ja nosis na grada da cica..
    Uste ne sme stignale sega do taa faza ama se sekavam na kerka mi imase periodi vaka verojatno vo skokovite koga vristese na cice i nesakase da cica a gladna bese..samo na cicanje bevme i vo tie periodi cicase samo vo zatemneta prostorija bez galama ili so odenje vo race i na grada tesko netesko samo taka sakase i pomina toa..teravme cicanje do skoro 3 godini

6. Baby warrior

Немам пробано во одење ама ова е вриштење ептен а гладна е :( евњ сњга стана пред пола саат од последна дремка и одма ја ставив на града и цицаше … на крај заспа и си продолжи вероватно во ноќно спиење, тоа значи сабајле у 4 ќе биде со очи џамлии ококорена ;(

7. Baby warrior

Цица на два /два ипол саати и кога ја ставам одбива

8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

На неколку пати те имам прочитано, исто и други членки, зошто толку трагично се доживува давањето на ад? Разбирам дека ништо неможе да го замени мајчиното млеко и тој контакт мајка со бебе и јас се изнамачив да дојам и да преминеме од ад на доење. Навистина ме интересира, може јас не го доживувам толку трагично зошто почнавме со ад, па немам проблем да дадам шише ако гледам дека бебе се мачи.

9. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Да не не сака да цица толку често. Ај почекај да побара сама.

10. arwen93

arwen93 Истакнат член

И нас вака ни успеваше на 3ти скок. Само така и во темна просторија ќе поодам додека да се залаже па седнувам. А за 4тиов скок за заспивање дур цица и пуштам white noise. Ако е ептен кенкава white noise и нишкање.

11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Таков е скокот ,памтам со поголемата мислам сеа да замижам ќе ја слушнам како пиштеше. Тогаш и почнав да пијам лактамикс плус и добивав редовно тие дена кога имав уште понервозна беше.
    Помагаше или лежечка позиција како фетус двете една во друга пикнати или доење во одење како погоре што ти пишале. Боза ,мноогу течности и многу трпение. Исто можеш и за прекуден во полусон да и нудиш.
    А знаеш дека пумпицата не вади колку бебето. Ќе бидете добро :l:

LanaDelR likes this.