Еве ме ние во четврти скок на средина мојава пак вришти на цице, одмрзнувам залихи што имам или молзам ама приметувам и дека преку ден немам доволно млеко во гради се молзам ан неколку пати за да дојдам до 100мл Премногу се трудам 4 месеци да дојам ексклузивно и денес сум претажна. Зошто ова дете мое прави вака… а толку мн сакам да дојам Се туширав и се изнаплакав сега па и тука да шкртнам мн ми е тешко да помислам дека сега на 4 месеци ќе треба да одиме на ад до последно ќе се одмолзувам и ќе се трудам ама мн ми е тешко денес и ненаспана и ова капак се ми се собра. Маж ми дури пред пола саат дојде од работа влегов одма под туш и одвај чекам да ја заспие за ноќно спиење зошто во сон цица без проблем да видам вечерва како ќе бидам со млеко
До скокот е, како што те имам читано, вад скоковите доста ви се одразуваат на цицањето. И нудиш сама ти или бара па ја ставаш на цице?
Dali imas probano da odis i da ja nosis na grada da cica.. Uste ne sme stignale sega do taa faza ama se sekavam na kerka mi imase periodi vaka verojatno vo skokovite koga vristese na cice i nesakase da cica a gladna bese..samo na cicanje bevme i vo tie periodi cicase samo vo zatemneta prostorija bez galama ili so odenje vo race i na grada tesko netesko samo taka sakase i pomina toa..teravme cicanje do skoro 3 godini
Немам пробано во одење ама ова е вриштење ептен а гладна е евњ сњга стана пред пола саат од последна дремка и одма ја ставив на града и цицаше … на крај заспа и си продолжи вероватно во ноќно спиење, тоа значи сабајле у 4 ќе биде со очи џамлии ококорена
На неколку пати те имам прочитано, исто и други членки, зошто толку трагично се доживува давањето на ад? Разбирам дека ништо неможе да го замени мајчиното млеко и тој контакт мајка со бебе и јас се изнамачив да дојам и да преминеме од ад на доење. Навистина ме интересира, може јас не го доживувам толку трагично зошто почнавме со ад, па немам проблем да дадам шише ако гледам дека бебе се мачи.
И нас вака ни успеваше на 3ти скок. Само така и во темна просторија ќе поодам додека да се залаже па седнувам. А за 4тиов скок за заспивање дур цица и пуштам white noise. Ако е ептен кенкава white noise и нишкање.
Таков е скокот ,памтам со поголемата мислам сеа да замижам ќе ја слушнам како пиштеше. Тогаш и почнав да пијам лактамикс плус и добивав редовно тие дена кога имав уште понервозна беше. Помагаше или лежечка позиција како фетус двете една во друга пикнати или доење во одење како погоре што ти пишале. Боза ,мноогу течности и многу трпение. Исто можеш и за прекуден во полусон да и нудиш. А знаеш дека пумпицата не вади колку бебето. Ќе бидете добро