Еве ме ние во четврти скок на средина мојава пак вришти на цице, одмрзнувам залихи што имам или молзам ама приметувам и дека преку ден немам доволно млеко во гради се молзам ан неколку пати за да дојдам до 100мл Премногу се трудам 4 месеци да дојам ексклузивно и денес сум претажна. Зошто ова дете мое прави вака… а толку мн сакам да дојам Се туширав и се изнаплакав сега па и тука да шкртнам мн ми е тешко да помислам дека сега на 4 месеци ќе треба да одиме на ад до последно ќе се одмолзувам и ќе се трудам ама мн ми е тешко денес и ненаспана и ова капак се ми се собра. Маж ми дури пред пола саат дојде од работа влегов одма под туш и одвај чекам да ја заспие за ноќно спиење зошто во сон цица без проблем да видам вечерва како ќе бидам со млеко
До скокот е, како што те имам читано, вад скоковите доста ви се одразуваат на цицањето. И нудиш сама ти или бара па ја ставаш на цице?
Dali imas probano da odis i da ja nosis na grada da cica.. Uste ne sme stignale sega do taa faza ama se sekavam na kerka mi imase periodi vaka verojatno vo skokovite koga vristese na cice i nesakase da cica a gladna bese..samo na cicanje bevme i vo tie periodi cicase samo vo zatemneta prostorija bez galama ili so odenje vo race i na grada tesko netesko samo taka sakase i pomina toa..teravme cicanje do skoro 3 godini
Немам пробано во одење ама ова е вриштење ептен а гладна е евњ сњга стана пред пола саат од последна дремка и одма ја ставив на града и цицаше … на крај заспа и си продолжи вероватно во ноќно спиење, тоа значи сабајле у 4 ќе биде со очи џамлии ококорена
На неколку пати те имам прочитано, исто и други членки, зошто толку трагично се доживува давањето на ад? Разбирам дека ништо неможе да го замени мајчиното млеко и тој контакт мајка со бебе и јас се изнамачив да дојам и да преминеме од ад на доење. Навистина ме интересира, може јас не го доживувам толку трагично зошто почнавме со ад, па немам проблем да дадам шише ако гледам дека бебе се мачи.
И нас вака ни успеваше на 3ти скок. Само така и во темна просторија ќе поодам додека да се залаже па седнувам. А за 4тиов скок за заспивање дур цица и пуштам white noise. Ако е ептен кенкава white noise и нишкање.
Таков е скокот ,памтам со поголемата мислам сеа да замижам ќе ја слушнам како пиштеше. Тогаш и почнав да пијам лактамикс плус и добивав редовно тие дена кога имав уште понервозна беше. Помагаше или лежечка позиција како фетус двете една во друга пикнати или доење во одење како погоре што ти пишале. Боза ,мноогу течности и многу трпение. Исто можеш и за прекуден во полусон да и нудиш. А знаеш дека пумпицата не вади колку бебето. Ќе бидете добро
Здраво. Ајде помош околу доење, бебе е старо 2 недели, кога е будно сака да е нонстоп на града ама нонстоп, цица и после заспива на града, ако не заспие бара уште и уште. Пелени полни, кака редовно, но имам чувство дека е нонстоп гладно. Јас имам уште едно дете од 6 години и апсолутно ич неможам да му се посветам ради тоа што ова е нонстоп на града, ни можам да излезам со поголемото да го однесам некаде ништо. Првото не беше само на доење комбинирано беше и немам искуство со ексклузивно доење. Молам совет/искуства
Кластер фидинг е тоа, за жал е период кој мора да го поминеш, градата не им е само храна и утеха им е.
Па и не е трагично. Секој си го сфаќа различно, ама да се маче и бебе и јас, само да е на доење, нема шанси. Имам пишувано, и ние не успеавме, ама и јас како тебе, требаше, му дадов, бебе мирно и најадено, и мене мирна ми глава. За второ здравје ако не оди, пак ќе направам така. Не знам што е толку лошо ако дадеш ад, искрено. Еве го 16 месеци скоро, па ништо не му фали.
Искрено да ти кажам самата со себе си имам ставено бариера дека сакам да дојам и точка. Помислата дека моето дете расте од моето млеко и моментите што ги имам додека дојам ми се нераскинлива точка од керка ми. Ноќеска цицаше одлично, од сабајле три пати, два пати ок третиот пат малку потешко пушти фати со плачки малку. Во меѓувреме сабајле одмолзев и 80мл на страна од доењето за во фрижидер што значи млеко има вероватно или пак во некои делови од денот можда се намалува а можда и не, ова никогаш нема да го дознаам. Милион мисли ми идат … разбирам дека за некој е чудно ама јас до последен момент додека можам да дојам ќе дојам. Секако не по цена детето да ми е гладно ама упорна сум до максимум зошто во мојата глава доењето е љубов и жртва.
@Baby warrior Не може така наеднаш да снемаш млеко, плус ако нема доволно нема ни да ти напредува а твојата гледам одлично си става на тежина. Кој ви ги става во глава тие мисли дека е гладно па затоа не спие? Допрва ќе му созрева сонот на твоето, 4 месеци има. Ни мојот не е од тие деца што спијат со сати и заспиваат каде ќе ги ставиш, ама тоа е имам прифатено и се прилагодувам. Ќе менува уште сто пати со цицањето, еве мојот сега нема шанси да цица во ресторан или ако зборувам. Одиме сами во соба за да се нацица. Сака се да види, а знам дека е гладен. Се сеќавам 4ти скок 7-10 дена го осетивме, исто одбиваше цицање и спиење па го нишкав со бели звуци и така зашеметен му ставав града пошто мојот шише не фаќа. Ич не е трагично да дадеш формула, ама јас со полни гради млеко и бебе што знае да цица не би дала ама тоа сум јас. Убаво искуство е доењето, ќе помине како се што поминува.
Така е. Исто мислење имам, ко себеси да се читам. инаку чим си одмолзела толку многу имаш млеко. Слушај дали голта бебето. И пробај така со одење и да ја држиш во раце или пробајте друга позиција. Јас понекогаш ко крава над неа стојам хахах Обично треба неколку секунди дур почне млаз мојата така се буни 3,4 секунди нестрплива е и кога ќе почне млазот дури и се засркнува.