значи педијатриве се чудо секој нешто различно ќе ти каже, после маж ми ми вика шо читаш цело време, па морам ќе видам баш ќе пишам како сме прошле наредна недела и колку качила, сега ја ставам почесто да цица ама и се спие пустото
Јас можам само од лично искуство да кажам, секако не сум доктор. Кај мене се покажа дека се што ми кажуваа докторите кај мене беше обратно. Не давав ад и покрај тоа што на некои мерења не беше премногу по нивните стандарди качена на килажа, ама го следев бебето и кај мене се покажа дека не качува килажа линеарно и го прифатив тоа се додека нормално бебето е ок и си полни пелени. На крај се беше ок, доев екслузивно една година. Секој доенечки пар е индивидуален но според ова што го пишуваш очигледно е дека имате воспоставено лактација и дека се е ок, јас би те охрабрила да продолжиш со исто темпо и да не се секираш за бројките во грамови. Ако не качила "колку што треба" на следната контрола мислам дека не е ништо страшно и дека треба да причекаш уште некој период за да можеш реално да согледаш дали бебето доволно си цица или не. Со лесно мајка и ти посакувам многу среќа.
Скроз истово искуство го имав, со тоа што плус ние и се помачивме додека да се доиме асално, ама еве не веќе 8 месеци сме на екслузивно доење