1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    6.187
    значи педијатриве се чудо секој нешто различно ќе ти каже, после маж ми ми вика шо читаш цело време, па морам :rofl: ќе видам баш ќе пишам како сме прошле наредна недела и колку качила, сега ја ставам почесто да цица ама и се спие пустото :rofl:

На Peperutce6, Трагедијаупмм и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    165
    Има ли некој искуство со производите за доење (пумпа, бубамара, школка - колектори) од haakaa.mk?

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    4.206
    Ја користам школката и на сите ја препорачувам

На Малечка Малинка му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    262
    Јас можам само од лично искуство да кажам, секако не сум доктор. Кај мене се покажа дека се што ми кажуваа докторите кај мене беше обратно. Не давав ад и покрај тоа што на некои мерења не беше премногу по нивните стандарди качена на килажа, ама го следев бебето и кај мене се покажа дека не качува килажа линеарно и го прифатив тоа се додека нормално бебето е ок и си полни пелени. На крај се беше ок, доев екслузивно една година.
    Секој доенечки пар е индивидуален но според ова што го пишуваш очигледно е дека имате воспоставено лактација и дека се е ок, јас би те охрабрила да продолжиш со исто темпо и да не се секираш за бројките во грамови. Ако не качила "колку што треба" на следната контрола мислам дека не е ништо страшно и дека треба да причекаш уште некој период за да можеш реално да согледаш дали бебето доволно си цица или не. Со лесно мајка и ти посакувам многу среќа.

На MariaBouli, Anaroz1 и Малечка Малинка им се допаѓа ова.
  5. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.466
    Скроз истово искуство го имав, со тоа што плус ние и се помачивме додека да се доиме асално, ама еве не веќе 8 месеци сме на екслузивно доење:)

На Малечка Малинка и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  6. Малечка Малинка

Малечка Малинка Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2025
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    165
    Фала за мислењето. Сто пати се премислив :whew:

7. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    885
    И јас ја користев школката бајаги ама само првите три месеци дур имав премногу млеко