Јас сега ги пиев тие капки а немам ништо крварење ниту се појави И со доење сум ама требало да не доеше првите часа од пиење на капките ама тоа е поврзано со бебето не со крварењето А иначе многу често се појавуваат така крварења
Знам дека треба да отидам веќе, но чекам да запре скроз. А што се лохии нема да те прашувам, за да не си набијам некој нов страв. Минатиот пат (после првото породување) вака нешто беше, закажав кај докторката затоа што мислев конечно запрело, па протече токму на денот на прегледот, па докторката ми закажа повторно преглед кога скроз ќе запре. Никакви капки, лекарства не ми препиша тогаш, а бев после 6 недели сигурно.
Убав совети ти дала членката погоре Плус во однос на одмолзување ,веднаш откако ќе заврши со цицање дури и ништо да не вади пумпицата стимулирај некои 5 минути и зголемувај секој ден. Така правиш сигнал дека треба повеќе млеко да произведуваш. Боза ,протеини ,почесто јадење помалку оброци мнооогу течности.
Околу крварењето иста сум и јас. Има нема има нема. 3 месеци како сум породена. Бев на контролен преглед матичниот вика во ред е се внатре ке добиеш кај и да е ама еве месец дена помина уште ништо. Некогаш кафеав исцедок некогаш како циклус кратко ама ништо конкретно.Вагинално не ме прегледа само со ехо.. вагинално на 6 месеци ми кажа
Јас обилно крварам ..крш а денес пробав да се молзам млекце едно лажиче ништо ...се убив од плачење мн сум под стрес од се ..се напив таблета за лактација и чај ..а вчера рота прими бебево и многу е плачлива плус со млеково вака сега..хаос
Стресот само дополнително влијае на млекото, така да, знам дека е тешко ама пробај смири се. И нешто што мораш да знаеш е дека молзењето не е репер колку млеко имаш. Пиј чаеви почесто колку што смее и лактил таблети исто, течности, протеини. И уживај во бебка, гушкање, ставање на града, ќе имаш млеко само смирено
Здраво, имам прашање до тие што пијат Лактил капсули и чаеви за лактација. Дали ги пиете додека се воспостави лактација и после ги прекинувате/намалувате или си продолжувате целиот период на доење?
јас да пишам пак, пишував пред една недела дека малото само 600 грама имаше качено вториот месец и ни рекоа за една недела пак на мерење, сега качила 130 грама за една недела што пак вика педијатаров дека е малце.... јас вака млеко имам, вчера баш бев излезена маж и давал замзнато, кога дојдов дома за 4 саати преполни ми беа градите, она цицаше од едната од другата измолзев 120 мл и замзнав, не знам не верувам да е до млекото, цело време заспива на цицка... шо да и правам
Мене единствен совет што ми го дадоа во оваа ситуација беше да давам 1-2 шишиња измолзено и тоа тие за преку навечер кога се буди, ем да не се мачи она, ем да сум сигурна дека одредени количини сигурно ги пие. Со тоа што јас ова го правев само во периодот кога се уште бевме со силиконска и нит можевме убаво да се наместиме, навечер заспиваше што викаш наместо да цица, и сл. Така што ако ти е на мисла заради качувањето можеби таа варијанта да ја пробаш, ама како што ти спомнавме тука, од АД немаш потреба штом имаш млеко
мене ми рече да и направам тест со чај, да и дадам да цица и после откако ќе се нацица да и дадам чај, ми вика ако е гладна ќе го испие одма, еве сега и направив не сака ни да го проба, го трга шишето од уста ...
Мене овој совет ми го дадоа за да качува повеќе килажа бар на почеток, а чај никогаш не сум понудила. Ама ги пишав, и после тоа продолжи да не качува многу, ама еве нема гајле. После 3 месец матичната ми рече штом е активна, весела, си цица, си спие едноставно бебето качува помалку и тоа е тоа
да ти кажам ни јас ни мм не сме биле манекени и не ми е јасно од каде ова ама што да и правам ама троши бе, по 3-5 пати на ден кака, така да што ќе изеде одма излегува, брз метаболизам
ни мене не ми е јасно зашто првото ми качуваше по кило ипол месечно, баш беше дебело бебе, а еве ова скроз друго, денес три пати какаше и она
Епа ете какањето има влијание. Мене првата ми е така значи негде 8-9 м имаше кога почна со стагнирање и еве ден денес е на долна граница со килажа и уште се случува 2-3 пати во ден да кака . Пробај да ја нудиш почесто чисто за проба.
Јас со второво дете видов многу мака со доењето. Секакви перипетии доживеав, од камен гради и затнати канали на почеток, нефаќање па факање града, па заборавање како се цица, мастит минатата недела итн. Е сега нешто 2 дена знае да цица, за чудо! 3 ипол недели е. Поради сите перипетии со доењево уште пие ад, само јас не знам дали и колку му треба. После цицање денес 2 пати му давам по 60мл, ги пие како да не видел, после повраќа скоро се што испил. Гладен е или само лаком? Јас имам млеко, цица цело време тече ама ред никако да фатиме со ништо. Уште пак да заборави да цица и веќе да се пратам во лудница.