Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    497
    Истото го мислев и јас тој период, ми се чинеше кога беше новороденче не бевме толку време на града како тогаш…ќе помине период е, претпоставувам скокот, после се оправивме па си цицаше на 2-3 саати преку ден… ноќе не би сакала да коментирам станува пак ама не цица на секое…

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    497
    И мене ова ме интересира.. ние стигнавме до ноќе цицање 2-3 пати само (а станува многу пати уште од 4ти скок). И би сакала да почнам да давам и ад и полека да премине на тоа во следниве месец два (под услов да го прифати зошто нема пиено одамна и последен пат не го сакаше).

3. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    1.077
    Во 4ти скок сте најверојатно.

На Cvetce_ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.772
    Допаѓања:
    35.789
    Ништо посебно нема да смени ад додека сте во скок мајка. Ова само како искуство ти го кажувам дека го поминав.
    Кога ќе пројде скокот ќе се стабилизирате.

На MariaBouli, Cvetce_, arwen93 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    11.396
    Цица за комфорт заради скокот, така се смирува. Кај нас е истото сега од забите(на 10 месеци), ама барем има нешто што стандард ја смирува јас така се тешам.

На MariaBouli, Cvetce_, arwen93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    907
    Допаѓања:
    1.330
    Исто и кај нас е така и во скок и за заби ама барем ќе се смири лесно и јас си се тешам

На Noemi и MariaBouli им се допаѓа ова.
  7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.587
    А кога врви овој скок оти ми скока во главата мозокот овие дена :rofl:
    Имавме и гости овие дена брат ми со внуците па шетавме цел ден и денски мн спиеше па ноќе се будеше често, ќе речам и тоа има врска ама овој е ваков некое време уште пред да дојдат тие.
    Снаа ми вика леле будење малото навечер како издржуваш, ехх реков јас си знам, тие ќе го видеа на камера и ееееј мирен колку е, еве се уверика во живо ако не за друго :)

8. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    2.897
    Па мојата приказна веќе е нашироко позната низ форумов ама не ми е проблем ќе ја споделам пак :rofl: На кратко, после се можно што можев да пробам, а без резултат, последна опција ми беше одбивање од ноќно доење, преку ден си сакав да ја дојам уште. Јас буквално се отселив од спална на една недела, спиеше маж ми со ќерќа ми 4 ноќи, после тоа следните 4 ноќи мајка ми спиеше со неа. Секое будење нејзино ја презаспиваа со нишкање или тапкање, јас не влегов ниту еднаш во спална. Од 4тата ноќ почна да преспива по цела ноќ, или малку само да се подразбуди по еднаш.. Подојот сабајле го заменив наеднаш со АД. Викендот пред да почнам на работа насабајле наместо да и дадам да цица и дадов ад, си пиеше без проблем. После тоа си продолживме со редот. Утредента пак и дадов сабајле ад, а следниот подој го заменив со ужинка. И толку беше, од тогаш тераме така, јас си тргнав на работа. Проблем со градите немав иако нагло скратив два подоја

На pamelche, Soncogledka, naturally и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.776
    Здраво мајки,
    Имам потреба да прекинам со доење во најскор период и да ја префрлам малата (3 месеци) на адаптирано.
    Ве молам ако некоја од вас имала ваков случај да ми каже како полека да ја одвикнам, дали по еден подој на ден да исклучувам или може и повеќе (се плашам да не направам мастит), дали воопшто ќе ми прифати шише прв/втор пат, дали имате совет за шише кое бебињата после екслузивно доење го прифатиле, затоа што и од цуцла почна да се одвикнува...

10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.587
    Авент ти се најдобри шишиња за бебиња кои се на цице. Ќе ти прифати, скоро сите бебиња прифаќаат лесно шише оти побрзо им течи млекце. Е сега за одвикнување од града со лесно, мојот и на шише е и цицка бара за утеха.

11. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.169
    Филипс авент мојата цица и секако еднаш два пати неделно ја оставам со маж ми попладне и индава со шишенце измолзено од мала… од пред 40дена. Јас уште користам проток 2… вероватно ќе мора да сменам неделава - 6месеци сме

12. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.587
    Како бе проток два на шест месеци ? :) Ние преминавме на 3, четири м сме, со двојката се нервираше и не можеше да трга.
    Мојот ми забушава со цицање, најверојатно немам доволно млеко за неговите потреби. Денес три пати ад дадов три пати веднаш заспа, претходно на цицка нервози, фати пушти, како да не му иди млеко и мрмла цел ден, не му е погодено, кога ќе се нацицаше беше мн мирен сега не, ,затоа почнав со ад да прихранвам.

13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.616
    Допаѓања:
    5.169
    Па совет беше ако сакам да цица а да ја оставам и со измолзено од шише понекогаш со татко и да ја причува да не брзам со проток голем да не се научи на шише и после да стане мрзлива да влече од цице. Сега веќе ќе приминам на тројка полека

На MariaBouli и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  14. Puffy2019

Puffy2019 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2019
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.776
    @Baby warrior и @Cvetce_ фала ви, ќе ги земам и двете да се пробаат, иако со сите сили се трудам да не дојде до тоа...

15. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    1.587
    Зошто сакаш да се префрлиш на ад ?