Форумџика на годината

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    3.105
    Допаѓања:
    11.738
    Да и Јасна има зборено и истражувања имам читано. Јас понекогаш знам да се напијам со маж ми 1 чаша вино, џин тоник со 30мл џин, 1 пиво, кога ќе ја успијам вечер дека следно цицање и е барем 2 часа. Едни од овие не сите 3 :rofl:

Ич не се сметам за немајка информирано сум си ја донела одлуката, друг ако мисли така да си прочита литература.

Јас немав млеко кога се породив дека итен царски, дури дома воспоставивме ексклузивно доење после може 2 недели и више, ама педијатарот многу ме туркаше кон тоа да не давам формула кога ми беше страв дека ќе е гладна и вечно ќе сум му благодарна. Исто и на Јасна, курсот пред породување многу ми влијаеше на самодовербата за доење, па и за општата грижа за бебе.

На Трагедијаупмм, fragaria, Anie93 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    18.275
    Инаку, да не ве цитирам сите погоре фала ви!
    Исто така за Јасна и јас имам само пофални зборови и можам да кажам дека жената е прекрасна и многу работи ми се најдоа од курсот :hug:

На Noemi и dummy им се допаѓа ова.
  3. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    952
    Јас сум пре благодарна за помошта тука од многу членки на фемина многу ми помогнаа со совети тогаш за доењето
    И од тука од форумот дознав за Јасна и навистина жената алал да и е
    Само што малку покасно се научив на многу работи за доењето и непотребно се измачивме и ја и бебето ама бидна

На Трагедијаупмм, Simon4e0507 и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.706
    Допаѓања:
    6.688
    Капсули Виранто смеам да земам при доење? Пиела некоја при настинка?

5. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    883
    Допаѓања:
    3.927
    Оооо that's what I needed to hear 8):emo::makeup:

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  6. arwen93

arwen93 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    934
    Допаѓања:
    1.375
    Јас многу често знам да си отворам лименка радлер дури се осеќав малце крива за тоа ама 2% алк. има плус бебе цица многу поретко од порано. И сега и вие што споделивте како правите ми олесна малце. Не сум правела никогаш pump and dump се имам и една чаша вино напиено. Не сум се осеќала немајка за тоа само некако зачестив последен период еднаш неделно си отварам пиво така некое мало задоволство ми е. И баш сум приметила ми се полнат градите на интернет вика мит е тоа дека од пиво надоаѓа млеко, ама дали е од јачменот или од што е не знам ама градиве камен ми се после едно пиво. :D

На Larea, Трагедијаупмм и dummy им се допаѓа ова.
  7. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.921
    Допаѓања:
    6.592
    и јас пијам пиво, исто, а се напијам ми надоаѓа млеко, не знам дали е мит или не ама дефинитивно има нешто

На ludamaja10 и arwen93 им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.867
    Допаѓања:
    5.519
    Јас еднаш во месецот ќе си ставам една чаша убаво вино кога ќе ја успијам… секако сега цица на 3-4часа така да не сме немајки :D кога излегувам иставам измолзено додека се вратам се враќа во нормала за некој час ама пак не пијам повеќе од две чаши вино во секој случај 8) еве за вечер маж ми има купено убаво вино да си вечераме на раат кога ќе ја легнеме ќе си извадам замрзнато млеко да и дадам околу 22:00

На Anastasia579, Anie93 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  9. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    908
    Исто!!!

На Larea му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ludamaja10

ludamaja10 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    1.208
    Допаѓања:
    908
    Истово сакав да го напишам , во Систина пробуваат со сите сили да биде бебето на цицање , а скоро исѕ случај сме

11. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.191
    Допаѓања:
    8.211
    Вчера пак имавме епизода на заборавање да цица. Не сака да повлече, само вришти на града. Ноќта слично тераше. Среќа денес е ок, ама кој знае до кога. Со ова бебе секое доење е стрес :devil:, што ќе биде кога ќе почнат јаките скокови :worried:

12. LadyInPainting

LadyInPainting Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2023
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    324
    Јас има тотално негативно искуство од Систина, сестрите беа комплетно незаинтересирани за мене и за моето доење, а докторката ме убедуваше да давам 60 мл дохрана. Не ги послушав и више не се вратив таму на прегледи. Успешно доев 15 месеци.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.867
    Допаѓања:
    5.519
    Јас до 4ипол месеци вака терав … страшни штрајкови правеше мојата … еве ја сњга 6ипол месеци девојчица цица ли цица не можеш да и го земеш цицето додека она не реши дека е готово

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Лунарина

Лунарина Нов член

Се зачлени на:
    1 јануари 2026
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Здраво мајки. Јас имам едно прашање во однос на доењето. Имам бебче 12 дена старо, и досега се супер одеше со доењето, детенцето си нашредуваше и немаше никаков проблем (за една недела дома качи 350 грама).

Е сега последниве денови некако е гладен и после доење морав формула да му додавам на неколку пати и почнав да измолзувам мое млеко, за да видам колку имам и колку му треба. И така приметив дека едната града значително многу повеќе млеко ми вади. На пример, од левата ќе извадам 80, 90 мл а од десната 20, 30. Дури и визуелно делува намалена како да е празна цело време и некако воопшто не натежнува како другата. А не беше така.

Имал некој друг вакво искуство? Се мислам и со доктор да се консултирам.

15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.706
    Допаѓања:
    6.688
    Да, јас. Второ бебе дојам, првото цицаше до две години само од една, другата со помалку млеко ја одби на 5-6 месеци, не памтам веќе.
    Второво цицнува од другата навечер само. Ад не сум давала.
    Зошто да се консултираш со доктор, едини “проблем” е естетски ако доиш од една, ама по прекин на доење се враќаат у нормала.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    18.275
    Ние на контрола имавме качено само 90гр (4дена по испис) или 7 дена од раѓање. ни рече затоа што е само на доење да дадеме простор. Јас сум правела утки во доењето и со совети очекува да се смени.
    с

само ме интересира транзиторната болка онаа што д на почетокот, дали завршува после некое време? :D

17. Лунарина

Лунарина Нов член

Се зачлени на:
    1 јануари 2026
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Фала за споделување на искуството. Не бев сигурна дали една града може се да постигне. Не ми е важна естетика, за совет од доктор беше чисто за дали има начин да се разработи и таа града некако бидејќи на почетокот како добро да тераше.

На Autumn Love и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.554
    Што можам да пијам за главоболка освен парацетамол? Жива ненаспана сум и настината едвај функционирам, парацетамолов не помага ич

19. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    3.369
    Постигнува.
    Ако сепак сакаш да се обидеш измолзувај после секое доење од другата.
    Ибупрофен

На Лунарина му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    18.275
    Јас ја викнав Јасна утре ама овие 2-3дена преживување. Од лева си цица убаво се полни се празни. Од деснавс имам топки и тврдо, многу боли кога цица од таму неиздрживо е некогаш речиси. Кога ќе ја исцица со триста болки и макинја празни скроз ама од болка страв ми е фа ставам….Што да правам до утре? Имам и црвенило два три дена мало се смирува се зголемува…:(