Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    4.952
    Јас ја користев бубамарата првите месеци, се изнасобрав вишак млекце од што течеше од другата града :). Супер ми се најде, посебно на почеток, бидејќи маж ми ме заменуваше вечерно време еден подој и дававме во шише измолзено млеко. Имаше и плус за замрзнување, цел замрзнувач полн со залихи :D. Кај мене долго време требаше да се стабилизира и да не тече од другата, така што ептен ми беше корисна.

На Anie93 и poker_face им се допаѓа ова.
  2. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    4.110
    Фала ти на одговорот. Искрено не знам дали ќе ми треба електрична па не ми се инвестира толку, а ова ми личи дека е сосема океј. Плус гледам дека се на попуст до крај на месецот (ако на некој друг му треба).

Последна измена: 5 февруари 2026 во 14:57
  3. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    385
    Јас имам силиконско како тоа првото, не од Хака, ама истиот модел. Го собира тоа што капе ама и ради тоа што кога се 'прицврстува' како вакуум прави, мислам стимулира, доста капеше, валјда ради тоа и како рачна пумпа се води... Се случуваше по 40-50мл да соберам од една страна дур бебе цицаше од другата.

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    303
    Moze i da poglednete kolektori na temu, ima mnogu ubavi a se sto pati poevtini, cisto kako sovet. I isto na aliexpress ima elektricni bubamari za molzenje, predobri i isto taka 100 pati poeftini :)

На Eho и poker_face им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    5.789
    Јас школката ја користев мноооогу. Да си ја земеш. Иначе од мене совет силиконски колектори да се внимава од каде се купуваат / што составе силиконот/ кој ги произведува бебе од месец два треба тоа млеко да го пие. Хака се низ цел свет, проверен бренд немојте за ова да експериментирате 1.000ден се, не се 100.000 во прашање

На merriel0, poker_face, Marijanche33 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    4.110
    Ја нарачав школката од haakaa. Едвај чекам да ја пробам утре. Инаку ептен пазам на состав се што е за бебе, сосбено за јадење ако е, или нешто што треба да го облече.

На Anie93, Anastasia579 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  7. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    303
    Izvini no vo kina ako milioni lugje ne gi kupuvaat neznam kade povekje kupuva nekoj, od haaka sigurno povekje, plus imas review od milion lugje neznam zosto eden se nema pozaleno za iritacija na bebe, tuku kaj nas se e izvikano i kako narod sme nauceni demek skapoto e najdobro, a kako da ne znaeme deka se se pravi vo Kina. I Aptamil bese najdobra formula za bebinja pa vidovme sto izleze na kraj ;)

Последна измена: 6 февруари 2026 во 02:18
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    5.789
    Се си е тоа ок, нека си го користат они таму. Јас на мое бебе нема да дадам нити да јаде од непроверен прибор нити да цица од непроверен додаток. Си има сепак некои стандардни проверки за категоризација на овие предмети да се продаваат по аптеки а не на тему. Тему си е супер за лигавчиња, шнолчиња итн

За аптамил но комент мене морници ме лазат кога читам за такви ствари, ама секогаш ќе одберам бренд пред но нејм

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    303
    Epa bas kako spomna ligavce od temu, ustata sto treba da mu ja brises a zboris za neprovereni raboti. Jas zboram za elektricni raboti sto ne dopiraat do bebeto. Obleka, ligavcinja i site ostanati raboti se neprovereni od temu kade sto dopiraat do kozata na bebeto ma da nikoj ne osuduvam sepak i peleni kje kupis demek najkvalitetni pa osip moze da mu napravat na bebe. Zatoa postoi praksata probas i gledas dali mu odgovara na tvoeto bebe ili ne. Ako majka ti samo prodolzi da kupuvas "nejm" proizvodi i misli si deka "nejm" proizvodot go pravi kvalitetot, a ligavcinja sekako od temu ;)

10. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    5.789
    Лигавчето и стои над боди или блузиче, не бришам ништо со него, ако истече лига да капне на тоа а не на маичето да биде мокра. Ама млеко да дадам од сад пластичен од сумљиво потекло нема.

На merriel0 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    303
    Dada tvoeto dete e fenomen neznae da se izligavi ili od mlekoto po usteto da mu istece pa so ligavce ne go brises. Nemoj, nemoj da kupuvas sad plasticen od sumljivo poteklo, vo pravo si i sosema te podrzuvam ama prodolzi ligavcinja od temu. :rofl:

12. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    5.789
    Види, пресмешна е споредбата сите сме изложени на триста хемикалии секој ден ама свесно да и дадам млеко од пластика од кина нема… а сигурно ќе биде изложена на хемикалии од друга страна свесна сум ама до каде е мое ќе пробувам да купувам свесно. Мојата на 8месеци не ни носи лигавчиња за муабетот :D

13. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    303
    Da da te sfakjam, po svesno ligavcinja od Kina ne postoi da se kupuvalo, a tvoeto bebe od 8 meseci jade so viljuska i noz i sigurno sama si gi poracuva ligavcinjata od temu kako dekoracija na nejzinoto bluzice. Ne si edinstvena majka so bebe, znaeme kako se funkcionira. Nema potreba da mi repliciras na sekoe, si go kaza tvoeto te razbravme. Koj od kaj saka i sto saka kje si kupuva. Sekako kako najgolem ekspert za ligavcinja od Temu ti ja razbravme poentata :rofl:

14. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    303
    Dokolku razbiras Angliski, konkretno za tvoite "provereni" proizvodi procitaj kade se izrabotuvaat proizvodite na Haaka. Ama ocigledno marketingot sto go pravat i sponzorirano sto izlagaat deset pati na den vi gi zatvaraat ocite. Se e Kina, taka da pozdrav. Se nadevam deka poslem ova nema so sto da me repliciras. Ubav den :rofl:
    Osven sekako ako samo tvoeto Haaka e izraboteno vo Svajcarija po specijalna pobaruvacka :lol:

Прикачени фајлови:

• IMG_8566.jpeg
      IMG_8566.jpeg
      Големина на фајлот:
      79,1 KB
      Прегледи:
      29
  15. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.743
    Допаѓања:
    3.806
    Душе, терај си работа и не објаснувај споредба за лигавчиња од тему и силикон со сертификат од природни материјали. Твое дете твој избор.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.743
    Допаѓања:
    3.806
    ти мина? кај нас траеше околу три дена... ужасно болеше, и на крај искочи како засирено топче и си продолживме со доење...

17. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.047
    Допаѓања:
    5.789
    Еј женска полека и ти и ја сме мајки на своите деца, нити ја и ти сме исти нити па моето и твоето дете ќе бидат исти :D терај си како си решила јас на форумов со еден куп девојки и жени сум дошла во контакт и сум споделила мислење, сум научила триста работи па така и ти треба. Во 2026та година да живееш и да си толку индиферентна за тоа што можеш свесно да го избереш е тотал булшит. 5пари е разликата тоа ми е муабетот. Хака може да ја произведат и во бангладеш, битно е што има во тој силикон

18. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    303
    Ajde istrazi prvo toj silikon so sertifikat od prirodni proizvodi i materijali kade se proizveduva. Premnogu ste smesni. Kupuvaj od kaj sakas ama nemoze da mi pametuvas deka proizvodot sto go koristis ne e od Kina, a od Kina demek ne sakas da kupuvas.

19. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    303
    Dada, sega navodno i od Banglades kje kupuvas, a do pred pet minuti zborese demek od Kina nikogas nema da kupis. Mnogu si kontradiktorna. Na forumov sum premnogu godini mene nemas potreba da mi objasnuvas kako stojat rabotite. Mnogu mi e gajle od kade kupuvas za tebe i tvoeto dete. Ti si taa sto prva pocna da mi replicira na poraka sto ne ti ja ni pisav tebe tuku dadov mislenje na druga clenka kako sovet. A koga vekje pocnuvas mene da mi pametuvas barem stvarno da ti bese validno mislenjeto. :rofl:
    Prodolzi da kupuvas "NEJM" proizvodi od Kina.
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Jas vekje ne se objasnuvam, dovolno kazav :rock:

20. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    796
    Членка, чим објаснуваш дека со многу членки разменуваш мислење прифати мислење и од членката која е во право. Сите производи знаеме дека се од Кина, престани да паметуваш. На другата членка би и советувала да престане да ти реплицира бидејки очигледно хормоните ти се тебе многу високи и не се разговара бидејки се мислиш дека си најпаметна. Кој од кај сака нека се купува ама дека сите производи и се е од Кина тоа е факт! А тебе би ти советувала да почнеш да даваш реално мислење кое држи вода. И да престанеш да се расправаш со секоја членка како ти знаеш најдобро и како само твоето мислење е најдобро, во спротива ќе бидеш кажана на модераторите да ти биде избришан профилот.