Jas go koristam na Philips Avent sterilizatorot i gi vadi kako vlazni, na salfetka na strana kje gi stavam i do slednoto molzenje se e suvo. Bubamarite gi imam kupeno vo Loco Croco modelot e Winnie od Kika Boo i se vrv, vredat sekoj denar. Kje vi raskazam na kratko jas sto pravam. Koga bebe pie tocna militraza treba da e mirno 3 saati bez hrana, normalno moze da si poplace za pelena, moze mu se kaka, moze go boli nesto itn. Se molzam pred da treba da jade, bebeto togas mozes i vo race da si go drzis, da si cistis, da si obavuvas obvrski. Jas se molzam 10minuti od edna grada i 10minuti od druga, se molzam tolku za da ne napravam hiper laktacija bidejki imam dosta mleko. Otkako kje go naranam bebeto koga kje zaspie, bidejki koga mi e najadeno obavezno saka da si pospie edno 30minuti pa da e budno edno pola saat/saat pa pak si prodolzuva uste 40tina minuti da spie (zboram za dvomesecno bebe) dur spie tie nekoj minuti prvo gi plaknam so voda site raboti i so bebeski sjaj na frosh gi mijam, poslem gi stavam vo sterilizatorot i tolku. Toa maksimum 5 minuti go pravam. Za mene licno ovoj metod povekje mi odgovara otkolku da go dojam, ednostavno nemozam da dojam ne mi e ubavo
Фала ти многу И моево бебе спие по 30минути дремки, и затоа досега е баш предизвик молзењето и миењето. Ќе се опремам и јас, за да си олеснам
А дали на некоја од вас бебето и цица на саат време? Знае да биде така од саат до саат и 20мин најчесто… и цица 10тина мин после штипкај чешкај давај не сака.. на 2саати ептен ако заспие педијатарот вика чим мокри и кака пелени и напредува у тежина нема гајле. Јас си мислам да не не е хранливо млекото. 1ипол месец е. Јас овие 50дена немам спиено без прекин повњќе од 2саати и тоа 5пати дали се случило.. како се издржува ова и колку
И кај нас беше исто дур цицаше, ама дури се мали мислам нормално е. И до скоро, се молзев и пример ќе имав 90мл измолзено, пиеше некои 60мл, ќе заспиеше и по пола саат/саат плачи сака пак, што беше и нормално пошто 60мл малце му се. Кај нас околу 3 месеци така беше. Ама пак се случува, еве ноќеска стана во 2, па во 4, па во 5 и пол, па во 7 савајлево... така дааа... Нека кажат другите до кога трае За издржување, кога има дремка дремнувај и ти дење, иначе ќе е тешко