Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    309
    Jas go koristam na Philips Avent sterilizatorot i gi vadi kako vlazni, na salfetka na strana kje gi stavam i do slednoto molzenje se e suvo. Bubamarite gi imam kupeno vo Loco Croco modelot e Winnie od Kika Boo i se vrv, vredat sekoj denar. Kje vi raskazam na kratko jas sto pravam. Koga bebe pie tocna militraza treba da e mirno 3 saati bez hrana, normalno moze da si poplace za pelena, moze mu se kaka, moze go boli nesto itn. Se molzam pred da treba da jade, bebeto togas mozes i vo race da si go drzis, da si cistis, da si obavuvas obvrski. Jas se molzam 10minuti od edna grada i 10minuti od druga, se molzam tolku za da ne napravam hiper laktacija bidejki imam dosta mleko. Otkako kje go naranam bebeto koga kje zaspie, bidejki koga mi e najadeno obavezno saka da si pospie edno 30minuti pa da e budno edno pola saat/saat pa pak si prodolzuva uste 40tina minuti da spie (zboram za dvomesecno bebe) dur spie tie nekoj minuti prvo gi plaknam so voda site raboti i so bebeski sjaj na frosh gi mijam, poslem gi stavam vo sterilizatorot i tolku. Toa maksimum 5 minuti go pravam. Za mene licno ovoj metod povekje mi odgovara otkolku da go dojam, ednostavno nemozam da dojam ne mi e ubavo

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    386
    Фала ти многу :hug:
    И моево бебе спие по 30минути дремки, и затоа досега е баш предизвик молзењето и миењето. Ќе се опремам и јас, за да си олеснам :)

3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.102
    Допаѓања:
    18.505
    А дали на некоја од вас бебето и цица на саат време? Знае да биде така од саат до саат и 20мин најчесто… и цица 10тина мин после штипкај чешкај давај не сака.. на 2саати ептен ако заспие :wasntme: педијатарот вика чим мокри и кака пелени и напредува у тежина нема гајле. Јас си мислам да не не е хранливо млекото. 1ипол месец е. Јас овие 50дена немам спиено без прекин повњќе од 2саати:whew: и тоа 5пати дали се случило.. како се издржува ова и колку:tmi:

4. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    386
    И кај нас беше исто дур цицаше, ама дури се мали мислам нормално е. И до скоро, се молзев и пример ќе имав 90мл измолзено, пиеше некои 60мл, ќе заспиеше и по пола саат/саат плачи сака пак, што беше и нормално пошто 60мл малце му се. Кај нас околу 3 месеци така беше. Ама пак се случува, еве ноќеска стана во 2, па во 4, па во 5 и пол, па во 7 савајлево... така дааа... :wasntme: Нека кажат другите до кога трае :D
    За издржување, кога има дремка дремнувај и ти дење, иначе ќе е тешко :)

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.