Бидејќи е многу мало може и да се успива па не голта преслатки се такви успанки на почеток, буди го обавезно да не спие на цице. Мене лактамикс мн ми помагаше на почеток чајот и овесно млеко
Девојки како се справувате со апетитов , ко дупната сум јадам и пак гладна сум , со првото немав вака зголемен апетит ….вака цело време ке ме тера?! 2 месеци сме инаку и само си цицкаме
зимај нешто барем здраво што ќе те засити. Јатки, овесна каша, банана, мусли, јас мислам на тоа живеам пола ден
јас така бев бременоста ко дупка без крај… сега можеби дека немам време ама немам апетит и јас па затоа јафам ива за да ме засити и држи колку толку зошто немам апетит баш
Ајде некој со повеќе искуство некој совет. Десната града ми стана многу мека и бебе кога цица брадавицата многу боли бебе како да влече напразно, левата града е видливо поголема и од неа тече млекото само. Пробувам да молзам но многу малку. Бебето е 17 дена, нема грутки на допир кога масирам, вчера имав температура 37.5
Абе добро, насабајле ко ќе станам, ми се полни градите, и после во текот на денот во ниеден момент не ги осеќам толку полни. А пример, цицал во 6 сабајле, и ова со почните гради е во 9. Има ли доволно млеко?
Од Виббоо, презадоволна. Моето до 6 месеци само на перница сакаше да цица, па секаде со нас ја носевме, уште е како нова, навлаката е безброј пати испрана.
Обично едната страна има повеќе млеко, кај мене е десно Со пумпање не е показател за тоа колку млеко има, најчесто е помалку и исто на почетокот ми велеа дека меки гради немаат млеко но и тоа не е баш така Е сега со грутки не знам нека пише некој со искуство или појди наназад во темава има пишувано од други членки
И јас осеќам дека има повеќе млеко навечер во 2-3 и до сабајле Преку ден ми се чини на празно цица Но тоа е нормално поради лачењето на хормонот пролактин
По препорака на Јасна ја земав од вибоо многу е добра Жал ми е што не ја имав од сам старт буквално сум се мачела Ја земав накај 4 м ама супер ја користам
Да да таа е Само јас друга боја земав Супер е Гледав пред да купам и во локо кроко и Стружанка и не зн уште каде ама не се вака цврсто Многу се меки тие и џабе нема да има добра функција
Бебево е 10 дена Ако е баш полна градата, цица - голт, цица - голта.. ама ако е попразна, цица 3 пати за да голтне, па паузира. Нема млеко доволно? И ова е собено изразено на едната града, можно е да имам помалку млечни жлезди на таа? Исто и на измолзување, на почеток е во млазови и после има пауза до следен млаз. Така ли треба да биде?? Кака еднаш дневно, на бриешње на газе се гледа жолта боја, ама во пелена не е златно жолта како што викаат дека треба, повеќе е темно зеленкасто. Каква реално треба да биде?? И уште нешто, кааков и е тарифникот на Јасна? Читам на страната 1000ден за консултација, тоа е за доаѓање дома?
1200беше лани есеноска последно беше кај мене Јасна. 10денови по пороѓај сеуште надоаѓа млеко убаво, бебето на града и следи како цица инаку нирмално е на почеток да бидат најполни градите а после попразни, исто и при молзење млазот е најјак на почеток. Сега е моментот кога се ствара побарувачка- понуда моментот на млеко и мн е битно да бидеш фокусирана на бебето на доењето на твојата исхрана и хидратација.
Од нови вештини издвојувам користење на цицето како цуцла ќе се нацица, а не го пушта и цуца само онака, се гледа дека не голта, се занимава. А цврсто држи, не можеш да се тргнеш, едвај Инаку, до пред 1 месец доев со силиконски па ги тргнавме, ме болеа многу брадавиците, мачкав ланолин на медела и мачкам се уште скоро после секој или преку еден подој, сега болката е доста намалена, но првите 3-5 повлекувања ме болат, ова нормално е, ќе помине или?