Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    209
    Колку време после царски ви најдојде млеко? Пијам течности,јадам но сѐ уште нема ништо. Пијам и два пати чај за доилки. Де чувствувам беспомошно, ставам на града секој слободен момент, но абер нема. Исто така, навечер е со сестрите, а јас спијам во болница зошто сум втор ден постпартум

2. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    2.168
    Сабајлето пред одење дома ми надојде мене. Немаш простор за грижа, терај само се ова што кажа продолжи да го правиш

На 1001Ana1001 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.721
    Допаѓања:
    3.195
    Па после 5тиот ден дури. Види дали можеш и пумпа да земеш да стимулираш и со неа дополнително

На Eho и 1001Ana1001 им се допаѓа ова.
  4. Vasileva98

Vasileva98 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2025
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    267
    На 3 ден ми дојде млекото

5. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    390
    mene na 3ti den

6. MiLady

MiLady Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2021
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Мене ми надојде крај на втори ден, ама го ставав цело време на града, го гушкав, се масирав и пиев премногу течности. Не си прави нервоза, млекото ќе дојде. Секако на почеток не им треба многу. Нас не испишаа од болница со ексклузивно доење, а јас имав по некоја капка едвај кога ќе се стиснев.

7. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    181
    Сакам и тука да прашам, дали е можно од еспумисан л капките многу да повраќа? Значи, се нацицува и дел враќа. И нема шанси одма да го легнам, морам да го држам исправено 20тина минути и да го легнамна подигната перница. И каката почна да е со жолти зрнца, ама зеленкаста како со парчиња, а не сум јадела ништо зеленкасто. Давам по4 пати еспумисан заради многу гасови. Ве молам за искуство

8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    1.966
    Спием со бебе заедно на спална и на цице го заспивам, додека заспие едно 20 пати ќе цицни ќе се сврти на другата страна, цица, си го зема цуцето во муцето и веднаш на другата страна, насекое додека не заспие, безброј пати така додека не се умори, ајде додека не сме заспани се трпи ама и ноќта така прави исто и насабајле додека се разбудиме, си игра со цицето и така заспива. Дали и вашите бебиња прават така или само моето е блесаво :lol:

9. 1001Ana1001

1001Ana1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2022
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    209
    Здраво женски совет: 4 ден ПП со царски, второ дете. Млеко имам, не количински колку што би сакала но е во ред со оглед дека дури вчера воспоставив лактација.

левата града премногу ми крвари, бебе одбива дури да цица а мене ми е неподносливо, до степен ми иде да си ја исечам цела града. Пробувам и со ланолин нонстоп, гради голи и со силиконска исто, ама подобрување нема. Дојам само на другата града плус давам дохрана 60мл.

Совет како да забрзам процес на закрепнување, дали може да се зезне лактација или да оставам 2 дена недопрена града? Да напоменам, дојам, па после додавам дохрана ако продолжи да плаче.

10. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    1.966
    Јас откако е роден само на една града го цицам, појма немам како кога ќе прицнам имам млеко во недопрената града, ниту ме болела ниту ми се направи мастит, бебе не сакаше да ја фати таа града и вака тераме 9 месеци.
    Од 4 месец сме на комбинирано, давам и два пати по 120 мл отприлика ад оти најверојатно не му стига

11. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.484
    Допаѓања:
    1.353
    Мачкај подебел слој, на цела аерола не само на брадавица, мене ми правеше разлика така... исто препорака за ланолинот на медела, а и тука читав дека многу членки го препорачуваат.
    Со силиконска воопшто ли нема подобрување? Да заздрави барем малку па да продолжиш со силиконска, јас доев така па после ги тргнавме.

12. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    1.411
    Женски малку помош.
    Ми се направија грутки на едната града (по стоти пат), ама овојпат качив и темп. 37 со 3, ама сепак....
    Чудно е што грутките ги снема, чувствувам само болка ко струја низ градата и сега температурава....
    Освен парацетамол, ладни облоги, зелка...што друго да преземам?

13. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    390
    масажа, масажа и масажа под топол туш тоа највеќе помага, за точно како да ја направиш масажата види туторијали на интернет, масажата треба да е нежно, не агресивно погледни видеа мене многу ми имаат помогнато

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  14. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    1.411
    Правам масажи, да.
    Сега се насекирав, не сум болежлива особа, а го чувам бебево сама...
    А јас сум си крива за грутките, кога сме надвор или во кола, не ја местам добро, она е лакома и плитко фаќа :sweat:

15. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    1.778
    Da ne ima ostanato nekoja grutka stom imas temp? Mozes vo shishe da turis topla voda i da pravis masaza pa posle toa da stavis bebe da cica

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  16. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    1.411
    Изгледа останало повнатре...

17. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.730
    Допаѓања:
    7.071
    Јас сум спонтано породена па 5ти ден тек ми надојде. Не бери гајле само опуштено ќе дојде, процес е

18. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    119
    Мајки, кажете совет со што да ги мачкам ареоливе многу ми се испукани освен ланолин .

19. Eho

Eho Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2024
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    535
    Да разгледаш ако можеш да си набавиш сребрени 'капачки' за брадавици (silverettes).
    Еднаш читав на Фб прашуваа за истите во групата Труднички муабети, мислам некој и продаваше некористени. Разгледај баш.

На Maricheee му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    119
    Прв пат гледам вакви :) баш ќе разгледам и ќе прашам по аптекиве дали има.

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.