Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.013
    Допаѓања:
    153.992
    Pak kako i site drugi. Izdrzi ke pominat bolkite nemoze vecno da traat. Posle ke ti bide i tebe polesno, a za dobroto koe ke go napravis za bebeto e neprocenlivo.
    Ova moevo cicalce ne e normalno kolku saka da cica. Sabajle okolu 5 se zakaci da si se prezaspie jas vo nekoj poluson bev inkoga se otkaci i se svrte da si prodolzi da spie gledam 6:30, saat ipol be cicase a jas trebase veke da stanam za na rabota.
    Cicaat vasive na vozradt od 15m volku???

2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Ne si mi pisala ok nema problem eve ovde ke ti pisam
    Belogent se vika,zapomni bebeto nikako ne smee da cica barem 2 dena,znaci gi mies gradite so topla voda i sapun ili sto i da e se izmolzuvas mu go davas toa mleko,povtorno gi mies i stavas od masta,kaj mene cela brdavica bese potkopana,odozgra raspukana pa koga povlekuvase morase da ja raskrvavi pa da cica samo jas si znam kako mi bese,moeto bebe zavisese od taa ziva rana site spijat jas placam i dojam,nonstop si velev ima li kraj ke vidam li bel den pa ete imalo gospod,nez sto e problemot so levite gradi i kaj mene bese levata

3. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    И јас имам сличен проблем и никако да го решам и да бидеме само на доење... кај мене беше истиот проблем ми се разранија брадавиците синко дури и корупка еднаш имаше голтнато па ја поврати. Не се откажав продолжив со силиконска. И млеко немав доволно еве и сега после три и пол недели уште не ми надоаѓа, градите млитави ретко поднаполнети, особено левата ми е послаба. Бебуш цица па ад му давам Почнувам да мислам дека така ќе мора да тераме. :( А толку сакам да цица без силиконската, брадавиците ми се скроз заздравени,ама нејке, се нервира и плаче.

4. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Pak ke recam po neznam koj pat NE SE OTKAZUVAJ.Pij mn tecnosti voda,boza,i vo aptekite ima specijalen caj za doilki.Pozd se nadevam ako zadocneto kako kaj mene ke bide vo red.

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Дај боже ми влеваш надеж јас помислувам дека е веќе касно за да се зголеми лактацијата а иначе пијам мн сокови вода лакта микс и тој на хумана за доилки ама нема ефект.
    Само ме интересира од искуство ваше дали е можно бебуш да не исцицува пошто и со тоа имаме проблем, цица споро и со паузи и ми заспива често на града. Дали со време ќе фати на јачина ко што треба да цица ?

На rose60 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    I kaj mene se navikna na silikonskite i sega ne saka da fati bez niv no ako vazno e da cica,otkako ke go nadois probaj da se izmolzis taka ke znaes dali te iscicuva,kaj mene cicase 15-20min no otkako gi staviv silikonskite cicase po 1h sigurno mu bilo macno i zamorno sega cica po 30min,ako zaspie ja povlekuvam malku prodolzuva da cica i taka se dodeka ne se nacicka ubavo potoa go legnuvam i si spie

На ^angel^ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Se uste se macam i go doam mnogi e bolno a kakvi se ti e grutki na gradite cela grada mi e teška i bolna i ako moze da mi kažete kakvi se ti e silikonski bradavici

8. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Silokonski na medela da si zemes, mnogu e bitno kvalitetni da se tenki da ti se lepat na gradata,a vie se stvarno mnogu dobri, duri ti se sredat bradavicite i iskreno mene od lanolin ne mi projdoa tuku me spasi kremata za bradavici na frezyderm ti ja preporacuvam nema da zazalis. U meguvreme zelka na gradite i pred da go stavis da cica pod topol tus gradite,taka se otvaraat kanalite.

9. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @agapii си помислив стварно се откажа :whew:
    Ставај после подој листови од зелка, многу помагаат за грутките. Моето е 7 месеци па се уште знае да ми се направи по некоја од многу млеко. Масирај ги градите кружно и таму каде чуствуваш повеќе притисок. Нека тече млекото, не го штеди и не се плаши, ќе има доволно и за бебуш. Зелката само не на брадавиците да се става. Пред молзење топлиноблоги, топла вода во мало пкастично шише предлог, или што ти е полесно. После молзење стави ладни листови од зелка и нека седат колку може подолго на гради. Зелката мене многу ми помогна.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.037
    Ќе си земеш прво од најефтините силиконски, на Беби нова 125ден се, тенки се ко латекс, преубави и тие неколку пати бебуш што цицаше само со нив. Само тие ми се лепеа за градата убаво, другите не, а имам на Медела и на Авент. Додека се средат крвовите ќе трпиш малку, ама не се секирај и да голтне крв не е страшно. Ќе си земеш од Лансинох едни гелни облоги, раат ќе видиш со нив. Масирање и топол туш за да ти се отворат каналите убаво. Ставање на бебето почесто на града и ќе успееш.

11. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    E fala mnogu a kaj gi ima od koja apteka da zemam i me intrresira dali sami od sebe mozat da projdat

12. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    E fala mnogu na podrsksta mnogu mi znači toa i znam deka ne sum edinstvena

13. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Probav so tie ama golemu se za moite pupki lansilox tel zaso e toa

14. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    A kolku e taa krema

15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Имам замрзнато млеко од пред еден месец, прееска сакав да му го дадам на бебето ама не ми мирисаше убаво и го фрлив. Иначе вчера го извадив од замрзнувач и го ставив во фрижидер, денес беше одмрзнато и си стафив доза во шише и го стоплив во ѓезве. Каде грешам? @AngelOfArh тебе те читам дека се одмолзуваш и замрзнуваш сигурно знаеш или било кој друг.

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.037
    За да не те боли, за тоа служи Лансинох. Ако ти се големи овие ќе си побараш од другите брендови ама според големина. Побарај на нет кои димензии ги има и спореди со твоите гради па така ќе знаеш што да бараш. Јас искрено единствената рана на брадавицата ја излечив со домашен маст од темјан, маслиново масло, пчелин восок и невен, ништо не ми помогна друго, ја купив од жена која ги прави. Кога ќе имаш време отвори интернет побарај како можеш да си олесниш, има куп начини, најбитно сега е да нема застој во доењето односно создавањето млеко, бебуш да не му даваш ад додека не повлече од тебе, ако не напредува тогаш ќе дадеш ад. Го научи ли на ад, тешко дека ќе го вратиш на града. Искрено со доењето истрпев многу, моментално молзам, 7м го хранам бебуш со молзено млеко од шише, не знаеш кој благодет е доењето, ќе истрпев рани и ќе истрпев крвови само да цицаше магаренцево. Наместо да си легнам со него морам секоја вечер да молзам, да спремам вода за секој случај да не реши да станува на секој саат млеко да бара, да мијам шишиња, да спремам дози за млеко исто за секој случај иако веќе извесен период немаме потреба од ад ама јас морам да сум спремна. Верувај ми, ќе но бидеш благодарна еден ден на советиве.

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.037
    Никогаш не мириса исто замрзнато млеко и свежо млеко, ако не е на вкус расипано, скиснато, ако бебуш не го одбива слободно дај го. Смрзнатото млеко знае да мириса дури и на сапун, на риба, ама не е расипано. Расипано е ако на вкус е кисело, горчливо, но нема да е слатко како пред тоа. Јас би се одмолзила малце свежо и би измешала со тоа да видам дали ќе го пие, ако не пак нема да го фрлам туку ќе му направам бања со него, во кадичката ќе го истурам со топла вода.

На Lolipop23 и K.Mari4ka им се допаѓа ова.
  18. ^angel^

^angel^ Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2015
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    1.264
    Neznam mila,jas dobiv od pedijatarot nekolku testeri od nea a upotrebiv samo eden i mi se regeneriraa odma ama ja ima vo zegin mozes da se javis da prasas

19. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @agapii имаш целосна поддршка. За се што ти треба прашувај. Тоа што мене ми помогнало не значи дека е твојот спас, но сигурно ќе се најде некој добар предлог од сите нас тука. Почетокот е тежок додека се навикнете, средат хормоните, но поминува.
    Нема сила која би го запрела цветот да го обожава своето сонце.
    ;)

20. agapii

agapii Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    34
    Lanolin dali znaete za sto se koristi i kako