Доење

Discussion in 'Бебе' started by bibitri, Jan 28, 2010.

1. џунџуле

џунџуле Популарен член

Мене така ми плачече кога му надоаѓаше многу млеко, или кога ќе голтнеше воздух, и се тргаше тогаш баш така налутено и со силен плач.

butterfly* likes this.
  2. butterfly*

butterfly* Популарен член

Nez sto ke pravam,da e od pocetoj taka ajde ke razberam no sega pred 3 4 dena pocna

3. bruno.com

bruno.com Истакнат член

Isto e i kaj nas pred 3 dena pocna da place koga cica gladna e a se tegne.Setam niz sobata i cica se nadevam ke pomine ova nz sto i e a preku vecer nema problem.

butterfly* likes this.
  4. џунџуле

џунџуле Популарен член

Неколку дена траеше и кај нас. И јас бев во ситуација неколку пати да дојам и шетам.

bruno.com and butterfly* like this.
  5. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Zdravo, moeto bebe ima mesec i pol i e samo na majcino mleko, no sekojpat koga ja dojam se zakasluva, koga ke mi nadojde mleko mi sprica silno od 2-3 mesta a taa ne moze da golta tolku brzo i se zadavuva, duri ostanuva bez vozduh nekolku sekundi i odma ja krevam ja tapkam po grb da se smiri i se taka.. Dali pred da i dadam da cica da se izmolzam malce ili ne znam sto drugo da napravam, ne moze na raat da se nacica koga ke se zakasla se nervira pocnuva da mava so racete i da place..

6. butterfly*

butterfly* Популарен член

Msm deka bi mozelo da se izmolzes ama malku kolku silata da pomine,eve i dr neka kazat sto mislat

7. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Мами,по колку дена од пораѓај ви надојде млеко?јас уште немам и се стискам но нема ни капка го ставам и бебуш влече но без успех,овие во болницата викат си имало тоа резерва 24 часа тек после ке му дадат.а еве поминаа само 12 ч.дајте ми совет ве молам

8. џунџуле

џунџуле Популарен член

Нека ти е жив и здрав бебушот.
    На почетокот е чудно малку, имаш а изгледа како да немаш млеко. Нека влече бебуш ќе стимулира. зависи кај кого како, убаво надоаѓа после 24 часа. Јас после 14 саати од пораѓај ја видов бебуш. И тогаш и дадов да цица. После од нејзибото цицање се стимулираше. Инаку претходно ни капка. И такво чубство имав како на празно да влече.
    Почетокот е најтежок. Само без паника и нервоза. Ќе се среди. И пиј многу течности

Kaetana and muchacha_a like this.
  9. Saraa

Saraa Популарен член

Zdravo majki, cuca moja za edna nedela pravi tri meseci, e sega od vcera imame nekakov si problem so cicanjeto. Pocna da ne saka da cica, jastavam na grada a taa placi, srtegne, nr saka ni da fati, a mleko imam, probav so lazicka da I davam taka pie, posle toa ednas prodolzi so cicanje, vtor pat ne sakase, ja fakjam na nepceto na edno mesto I e kako bockavo, dali e mozno da I izleguva zapce, pa da ja boli koga cica I da ne saka zaradi toa da cica.... Vo son cica, ne se buni, osven sabajleto okolu pet ne sakase ni da se obide da cica. Razmisluvam I si vikam, nekoi deca gi namaluvaat nokjnite podoi, dali kaj nas moze da postoi situacija navecer da cica poveke a preku den pomalku. Nezzz sto da mislam. Porucek ke ja odnesam na dr da vidam sto ke mi kazat. Vas iskustvo, mislenje, sovet...
    P.S. Prvo bevme samo na cicanje, pa potoa kombinirano na cicanje plus ad, I sega povtorno sme samo na cicanje. Sise ne saka, ja turka cuclata I se gadi od nea.

10. muchacha_a

Да,но стварно ич нема ни капка,може до час ке ми надојде,тој цица тегне мн убаво но ништо нема,само се залажува и после заспива,уф колку е тешко знаеш дека е гладно а млеко нема.

11. џунџуле

џунџуле Популарен член

А плаче? ако тегне и заспива, значи има млеко, ама ти кога стискаш не излегува.

12. muchacha_a

Плаче кога му се јаде дадам му да цица и пола саат и си заспие.после неколку саати пак исто...

13. џунџуле

џунџуле Популарен член

Е па мајка не паничи, си цица бебуш тогаш. Самп на саатипол два се гладни па пак бараат. Моето понекогаш и на пола саат цицаше. Штом не плаче додека цица и заспива, имаш доволно млеко за да се најаде. Ако после тоа спие саат со два, таман си е по книга јадењето.

muchacha_a likes this.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Сите вие што бебињата ви плачат на сред подој - дали се околу 3 месеци? Се случува тој период да има криза во доењето ама среќа за брзо поминува.

Доколку бебињата си ја преспиваат ноќта, би требало самите да си ја регулираат количината на млеко преку ден. Не се секирајте, затоа постојат мерења, доколку се види нешто дека не е ко што треба, може да го вратите ноќниот подој со метод на доење во сон.

Мучача живо и здраво да е бебе!
    Јас млеко немав три дена (царски). Но бебе беше нон стоп на гради за да стимулира.
    Првите 24 часа не се ни дава ништо... после тоа се дава ад или мајчино. Не се паничи на почеток, само смирено.. ставај го бебето на гради, празни/полни неважно. Стимулацијата е важна.
    Ќе приметиш кога ќе ти надојде млеко. Важно бебе нека се труди и да го воспоставите фатот.

danichap, K.Mari4ka, Annath and 5 others like this.
  15. џунџуле

џунџуле Популарен член

@Saraa и ние поминавме низ иатото во иатиот период. Повеќе цицаше навечер него дење. И плачеше многу на града ама приметив се тргаше од града и пкачеше кога наеснаш ќе и надојдеше многу млеко ( инаку јас имав екстремно многу млеко) како да ја будеше големиот млаз млеко а таа сака да цица и нана. |-)

bruno.com, Kaetana and Saraa like this.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Zosto ne ne druzis veke vo *majcinski muabeti* ;)

Kaetana likes this.
  17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Идам за брзо. Се враќам во форма... ☺

M&M likes this.
  18. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Prvoto dete go doev do 26 meseci ,mnogu sakam i vtorot da go dojam no ne tolku dolgo ,no se plasam deka nema da imam mleko ,pa dali uste vo bremenosta moze nekako da se poraboti na ova kako do povejke mlekce:)

19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Зошто така мислиш? Самото доење и ставање на бебето на града стимулира да се создава млеко. Убаво си доела, ќе доиш и второ без гајле. И со долг стаж, браво! И јас поддржувам што подолго доење, бар до две и пол години.

џунџуле and irenadaniel like this.
  20. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Ти благодарам за моралната подршка :)

♡BuBaLe♡ likes this.