Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.860
    Цела нок мака мачиме, кога плаче и давам да цица тоа трае 10-15 мин и заспие и сама пушти града за 30 мин пак се буди и пак и давам и исто 10-15 мин и заспие скоро цела нок е така инаку стара е 7 дена, јас се мислам дали моето млеко не ја храни доволно, редовно кака жолто накај златно. Дали има грчеви па така прави. Ве молам за совет

2. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Majka moeto dete taka pravese tri meseci ,malo e mnogu uste nema red,grcevi sigurno deka ima davaj nekoj kapki,vo megu vreme za da si olesnis koga ke odis na pedijatar neka ja vagaat pa stavija da cica i povtorno na vaganje pa taka ke se vidi dali iscicuva dovolno,jas isto bev vo nedoumica dali imam mleko dovolno i plus domasnite t.e svekrvata dosaduvase deka treba da davam ad mleko i na kraj koga otidov kaj pedijatar ja sprovede tocno ovaa postapka vaganje pa doenje i mi kaza, majka od edna grada cica kolku sto treba od dvete i mene mi olesna i konecno togas se zakutija i domasnite a i jas so mirna sovest go podariv ad mlekoto na prijatelka, ti posakuvam uspesno doenje nema poubavo nesto .

3. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Malo e uste do mesec ipol i poveke pravese taka i kaj mene,bev zelna za son,no eve go sega da ne go podrecam ja prespiva nokta,a za grcevi samo 2 noki mi gi preplaka mu davav kapki,samo ne se opteretuvaj mn ke se sredi

4. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки,бебуш сака нон стоп во рака,ке го оставам почнува да плаче му давам да цица трае 5 мин заспива 5 мин и пак исто се во круг.нормално ли е ова,за бебе од 5 дена,?

5. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @mona22 @muchacha_a

Сосемљ нормално е за толку мало бебе. Бара близина, топлина. Навикнато е во мешето на мама, не може поинаку да се однесува на почеток нели.
    Кога го ставаш на креветче е ладно кревњтчето и веднаш се буни и бара топлина. Ќе помине. Полека и трпение.
    За цицање, че бараат за се, им се спие, им се јаде, ги боли меше, за се е лекот цицање ха ха ха
    Тоа е. Само опуштено и без нервози и паника

На joy1, muchacha_a и wings им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Дајте ми совет како да се одмолзам за ако ми треба да наполнам едно шишенце ве молам, ете кога одиме на педијатар и сл да не мора да се пикам по соби за доење да имам за синко. И башка што да правам совет градиве ми течат се повеќе и повеќе, он цица мн, ама и јас мн млеко имам и со пешкир се шетам по дома последниве 2 дена. :D
    Исто така ако добро памтам 2 саати смее на собна и 8 во фрижидер?

7. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Одлично е што имаш млеко. Лакрацијата ќе се среди. Јас тетри ставав. За надвор од перничињата за гради.
    За одмолзување рачно можеш или со пумпица за одмолзување, сеедно. Ако титече млеко ќе немаш проблем да се одмолзиш. штп конкретно ти е нејасно околу одмолзување?

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Врска неам како :rofl:
    Сеа ќе барам јутјуб клипче :rofl:

9. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    20161209_093907.png јас со пумпа неможам ни капка, рачно можам водејки се според ова, пробај
    Дома и надвор носи беби дол кој не стега и вметни од влошките за гради, да не ти тече на сите страни млеко @LadyC

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    :bow: :bow: :bow: фала многуу! :* :* :*

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    И за млекото грешка си, на тт до 26 може да стои 6 саата на собна тт, во фрижидер една недела обичен на полица не на врата. Мада подобро ти е да надоиш него ли шишиња, молзење, зафрканции, верувај, од искуство.

На LadyC и Kaetana им се допаѓа ова.
  12. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Јас во фрижидер повеќе од три дена не држам , така имам прочитано на многу места а и посигурно ми е, а собна 3-4 часа....што знам млеко е шубе ми е

На Mihaela123456 и bella24 им се допаѓа ова.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    И јас не држам, мрзнам или пие ѕвере. Обично два дена се врти млекце, односно вториот веќе го пие. А на собна тт чувам до кај 4 часа макс. За мајчино измолзено ќе бидам нескромна и ќе речам дека сум буквално експертски настроена, имам прочитано се од литература на нет, поради тоа што сум одлучила ова да е начинот на кој ќе го хранам своето бебуле. Тукушто завршив со молзење, извадив два оброка од кој едниот е на пулт и чека бебуш да го испие а другиот директива во замрзнувач бидејќи имам од вчера две млекца кои ќе му ги дадам денес и утре сабајле на бебули.

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Мајки да ве прашам, на деснава града кога цица бебуш мн е нервозен, пушта, вришти пак фаќа. кога ќе земам да молзам има млеко, а кога ќе го ставам на левата си цица. . дали е случајност или не знам што е проблемот....

15. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Мене на едната града ми се поотворени каналите и мн тече од таа, па кога цица исто се нервира се закашлува и лета млеко на сите страни, а кога ќе ја испушти случајно фонтана прска и тоа се му смета. Нешто слично може да е, или пак послабо да му тече па затоа да е нервозен

На џунџуле и apple12 им се допаѓа ова.
  16. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    I kaj mene na leva poveke saka,no ne popustam prvin go stavam na desna potoa na leva mora i od taa da cica

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Уште сега ли има омилена града, мочко мал :)

На LadyC, wings, AngelOfArh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. butterfly*

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Haha da,dur se buta vo nea pobrzo da fati,i ke raecat mal e ne razbira,more se razbira

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Два грста мевце па имаат у тоа бољерчето бубачки. Мојов некни ме бркаше да ме фати за брадавица после молзење, интересно му беше брадавицата таква истакната и ме брка по кревет, јас се вртам он по мене. Мажи, од мали нозе знаат кај треба.

На Kaetana и butterfly* им се допаѓа ова.
  20. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Добро утро мајки. Еве ме и мене во темиве :)
    Дајте ми совет за вовлечени брадавици, малава едвај фаќа, ме изгореа од болка, ја цицам и плачам.
    Има ли чаре, освен Ад?