Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    34.273
    мајки дали можам да шмукам анги септ на др.тајс од жалфија е?

2. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Мојава почна да цица по 15 минути, и после си заспива гајле нема. А до пред некој ден по пола саат и повеќе цицаше, а некогаш и повеќе. Градиве почнаа да се полнат, деснава ме боли, и ми е појака од левава, кога ќе ја стегнам да се измолзам не излегува млекце. Синоќа треска ме тресеше. Може ли да е од градиве?

3. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Jas doev do 26 meseci,i da ti kazam pravo koga i da go bolese nesto si naogase uteha na gradata ,znaci taka na nekoj nacin ke se smirese znaci mozno e od zabcinjata da bara poveke da e na grada.

На Kaetana, M&M и joy1 им се допаѓа ова.
  4. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Колку сте стари не видов.
    Инаку голема е веројатноста да е од млекото. Одмолзувај пред да се запуши канал. Не мора до крај, колку да олесни градата, однпсно двете пази ги.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    3 недели сме.
    Како да се одмолзам полесно? Еве фаќам, млеко не тече. А градава ме боли. Ми е страв дане е запушен некој канал :(

6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Mila mora pod itno da se odmolzis dodeka ne si si napravila pogolem problem. Isto e i kaj mene so desnata grada, polna e, a ne tece koga cica bebe. Probav mn nacini, no najmnogu mi pomogna sovetot od edna feminka da se masiram nad parea. Znaci stavas tendzere so voda da vrie, zastanuvas nad pareata so gradata, ednata raka ozdola, drugata ozgora i masirsas (vrtis) vo obratna nasoka. Za kratko ke vidis ke pocne da tece mleko. Masiraj dodeka ne omekne gradata i dodeka gi snema grutkite. Koga ke se stvrdne pak, povtori ja masazata. :)

На Girl-Rabbit, wings, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Пред масажа топли облоги, наполни пластично шише со топла вода, само не прежешка, и малку масирај со шишето, или над пареа како што ти посочија, под топол туш. Веднаш не тече млекото, значи масирај града, па стискај, пак мадирај па стискај, пак малку со топлото шише, и ќе пуштат каналите.
    Те прашав колкави сте поради жолтицата, ја поминавте ли. Обично тогаш се екстремно поспани.

На Kaetana и jovana03 им се допаѓа ова.
  8. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    @Lolipop23 Ај баш ќе пробам, ама кога цица, кај мене има млеко, ја слушам како голта :)

@џунџуле ја поминавме, не е многу поспана, само што помалце цица.

9. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Е па како растат имаат повеќе сила и пократко време им е потребно да се најадат.
    Ако ти се жешки градите, после подој или одмолзување обавезно ладни облоги ставај. Инаку надоаѓа млеко и каналите се преполнуваат.
    Важно, ќе помине за кратко

На jovana03 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Nie denes konecno zastanavme na grada. No bebe me drzese saat i nesto ne sakase da ja pusti. Kolku se najade ne znam. Po 2 saati pak placese pak ja staviv pak si cicase no za kratko se iznervira oti gradite veke se ispraznija, a jas ne mozev da pijam tecnosti od sto taa celo vreme e na grada. Sreka sveki dojde pa me nakluka so caj i sok. Posle ja staviv cucase i zaspa. Znam deka ke bide pogladna otkolku so aptamilot, no ne i davam veke, ke se navikneme. Sto da pijam ekstra za nadoagjanje na mleko? Caj od humana zedov go pijam od pocetok, sok od jabolko isto, drugo nesto da ne ima? Boza ne doagja vo predvid :!:

На Kaetana, Lolipop23 и џунџуле им се допаѓа ова.
  11. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Било какви течности се добредојдени. Оризово млеко мислам исто помага, не сум сигурна. Го има на виталија со топла вода супер е

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.012
    Течнoсти билo кaкви - вoдa, чaј, јoгурт, прирoдни сoкoви, a aкo немaш време дa цедиш, тoгaш не мoрa. Имaј шише сo вoдa нa дoфaт нa рaкa зa дa пиеш кoгa дoиш.
    Oвес сo јoгурт, безaлкoхoлнo пивo и крoмид - oвие три рaбoти мене мнoгу ми пoмoгнaa дa ми нaдoјде млекo.

На Kaetana и BirMelek им се допаѓа ова.
  13. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Idejava so voda e super. Jas pa se cudam zosto koga dojam sum prezedna i se potam. Od naredeb podoj voda!

На Girl-Rabbit, Kaetana и Annath им се допаѓа ова.
  14. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Да, шред подој обавезно вода пијте, особено на почетокот, и шипе со вода на дофат додека се дои.

На Girl-Rabbit, Kaetana, BirMelek и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    1.860
    Мајки бе имате ли рани на брадавиците мене цели ми се рани и никако не поминуваат мачкам ланолин и поминуваат ли некогаш или цело време ке си ги имам секогаш, и уште едно кога ке ја намачкам левата града со ланолин почнува млеко да ми тече од неа

16. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Мора правилно на.града да го ставаш. Ќе помине секако,само треба време.
    Најверојатно имаш повеќе млеко на таа града па тече. Не е страшно, додека се среди лактацијата ќе протекува. Тоа е природен начин на градите за заштита од мастит.

17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Кога вадеше тројки живееше на цицка кога бев дома. Нормално е.
    Многу мака виде мојава со тројките и воопшто не и бранев тој период. И трае вадењето на тројките...

На Girl-Rabbit и M&M им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    153.884
    Abe za branenje kaj ke i branam ionaka do 5 ne sum doma nego za vikend ne mi jade ubavo koga cica mnogu. Ti uste ja dois? Napravi 2 tovjata? Neznam zosto site skoro mi se cudat stonustw ja dojam ima samo 16m ne 16godini :)

На Girl-Rabbit и Kaetana им се допаѓа ова.
  19. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Сега ќе прави две за 10 дена. Уште ја дојам. Има коментари, секако, кај бива некој да не ти го излае своето мислење и покрај тоа што ти ама баш ич го немаш побарано... ама не есапам многу. Доењето е меѓу мајката и детето. И е нивна одлука. Не е на никој друг.

Сакам да ја одбијам на начин кој ќе биде разумна спогодба меѓу двете. Не сакам да се мачкам со кафиња и слично. Башка гледам дека цица во зависност од тоа како и е организиран денот. Ако и е исполнет со игри и луѓе, не ни бара. Така е само на подој за заспивање. И уште ми е убав тој ритуал. Не станува веќе навечер. Ептен ретко кога има некоја мака. Така што воопшто не ми е исцрпувачко сето тоа.

На Girl-Rabbit, M&M, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Tocno li e deka koga dois ne smee da jades portokali i mandarini? Imam eden sok od portokal pa da znam...