1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Цитрусните можат да предизвикаат пеленски осип кај бебето. Но и не мора да значи. Јас избегнував лимон и портокал ама мандарини јадев. Што знам што да ти кажам. Пробај па види ☺

2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Edvaj go izleciv osipot pa ne bi da probam pak :D Fala ti :*

3. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Веќе 4/5дена моето бебе ми прави проблем при цицањето, додека да ја фати брадавката за да зацица е многу нервозно, плаче,вришти едвај го смирувам за да продолжи да цица, Откако ќе ја фати брадавката повторно, си цица убаво и спокојно, но ако му се испушти пак почнува многу нервозно да плаче, се вцрвенува од плачење и додека пак да ја фати ја смирувам едвај. Дали му се случило тоа на некој, и зошто би можело толку нервозно да плаче и хистерично да реагира откако ќе ја испушти брадавката. Млеко имам доволно, предходно така не правеше, тоа го прави последните 4-5 дена....:(Кошмар ми е секое цицање, едвај ја смирувам :worried::whew: станува жар црвена од плачење, се залисува....

4. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Е во тој случај воздржи се барем некое време. ☺

Колкуне старо? Има една криза во доењето околу 3тиот месец која е заради скок во развој. Исто и околу 6 месец ама околу 3ти е најчесто поизразена.

Пробај дои во затемнета просторија.. дои во полузаспана состојба... нуди често.. биди смирена.. период е.. тежок е, но ќе помине.

На Girl-Rabbit и M&M им се допаѓа ова.
  5. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Благодарам на советот @Kaetana Бебето е многу малечко, еден месец е старо, но ме чуди ситуацијата дека додека цица си цица убаво, смирено, без никаков проблем, но ја испушти ли градата побеснува од плачење......се надевам да е само период овој, да не е премнато во навика оваа хистерично вриштење и залисување во ваква ситуација. :( Зошто колку и да се обидувам да сум смирена не успевам, и јас се нервирам и јас плачам со неа..

6. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    И ние сме исти. Почнуваме убаво и смирено со цицање, но само што ја испушти од уста брадавицата почнува многу нервозно да плаче. Кај нас е може полошо дека дојам со силиконски и многу лесно се изместуваат, кога плаче мавта со рачињата и ги трга, додека ги наместиме одново се страшни маки. Секое доење ни е така, на рати, цицање, плачење, па пак цицање.... :sweat::sweat::sweat:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Исто и кај нас @Lolipop23 кога плаче мавта со рачињата и ножињата и ги трга, додека се наместиме одново и ние сме на страшни маки, дури јас сама не успевам да ја наместам, некој друг мора да ми помоге. СИЛНО СЕ НАДЕВАМ да е само период тоа, зошто незнам како би продолжиле и издржале така со тој начин на цицање на рати, по 2 саати подој само зошто неможиме да се наместиме и плачеме хистерично. :(:whew:

8. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486

Подзаспива додека цица и кога му се истргннува брадавката голта воздух поради тоа плачат, и ние имавме таков период. Па така плачејќи чекав да ждригне, после се смируваше па продолжувавме да цицаме.
    Ќе помине, само смирено бидејќи чувствуваат

9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.005
    Допаѓања:
    153.884
    I jas planiram domaj 2 zdravje ke vidam kako ke tera. More bas mi e gajle za komentari a me nerviraat od druga strana ama aj..mojava se budi dosta ama ke i projde jas se na trojki se nadevam deka e pa koga ke niknat ke se smiri. Inaku i mene mi e mn ubavo si se gali se guskame neka si bide bebe dodeka treba da si bide bebe dete ke bide mn podolgo vreme neli :)

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    А и вие сте со силиконски? Ако е така мајка навикнувај се зашто не верувам дека ќе се смени. Сега како е мало па се влече и тегне, прета со рацете, го мава главчето, едвај ја местам брадавицата, кога ќе порасне се си мислам бетер ќе биде. :sweat: :doh:

11. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    @sunmoonstars пробај без силиконски, и мојава така правеше додека цицаше со силиконски, па ја запнав без нив, и еве да не ја заречам веќе една недела цица без нив. Имам среќа што почна да фаќа на брадавките, мака мачевме првите две недели ама помина, потпорасна и се научи да цица, башка полесно и е , и побрзо се најадува, а пред тоа по еден час некогаш цицаше.

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    I tuka da prasam,bebusot mi e cel po lice so bubulici i crvenki?Od ato bi mozelo da bide?

13. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.069
    Да не му е мн топло
    Колку месеци има?
    Се дохранувате со нешто?

14. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Samo se doime,ne se dohranuvame,a bebeto mi e eden mesec,ama cudno mi e sto se bubulicki,taka so belko vo niv

15. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    На почетокот се од хормоните. Мачкај со нешто или некој спомна камиличкав одмивај. Ќе помине. Скоро сите се такви на почетокот

16. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Nisto strasno. Kupi Eozin 1% itecnost i mackaj 2 pati na den. Ke pominat za dva tri dena

17. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @sakambebe se cisti bebeto od hormonite od majkata, kje se iscisti kozata naskoro, ne se plasi. Na kjerka mi i se smiruvaa samo od majcino mleko ,nikoja druga krema ne pomagase!

18. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Dali nekoja ima pieno Herbalife shake-ovi duri doi? Kolku sto se informirav moze da se koristi kako dodatok vo ishranata ili da se zameni 1 obrok vo denot, no ne poveke od toa.

19. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.552
    Допаѓања:
    66.867
    Normalno e, ne stavaj nisto od mleka za telo ili kremovi moze samo poloso da napravis. Moze da go zabrisuvas so caj od kamilica ili da stavas po malce kokosovo maslo za 2-3 dena se iscistija kaj mojata :)

20. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    Nie novite majki dosadni sme po malku,ama podobro da si prasame.Vidov slicen post na grupite po fb,ama vie ste mi posigurni,a i odgovorite na toj post me zamislija.Levata bradavica mi e malku razraneta,e sega ne mozam da dopram,me pece,ka izmivam so soda ama pak nema efekt,a i desnata nekogas po malku me pecka.Prvo prepisuvav na mlekoto,mi nadoaga,ama sega ne znam.Mackav i lanolin i toa na site firmi.A jaziceto neu e belo,znaci ne e soor.Iskustva?