Dojdov na temava samo da go stavam videovo si me pretrkala. Neka im bide motivacija na site majki koga boli da ne se otkazuvaat. Inace i mojata posle eden mesec resi deka ne saka cicka. 2 dena odbivase. Ama znaev deka ako ne i davam da cica ke pocne samo sise i tolku ke bide so majcino pa ja zaspivav u relaksator i dodeka dremese i ja niskav i stavav cicka i vlecese. Ako se razbudi nejke. Pak ja niskam pak cicka i dakala nejkela morase da vlece. Plus da znaete 500 kalorii na den se trosi so doenje. Nemojte da vleguvate u toj magicen krug so dieti za vreme na doenje pa da snema mleko pa em dete bez mleko em vie pak so dieti. Jadete zdravo i pijte tecnosti. Ako izmolzite 30ml bebe vlece 50. Ne se otkazuvajte. Boli na pocetok posle zabi bolat... a i ako pocnete sise ke pocneye da merite kolku ispilo pa oti malku pa oti mnogu. Bebe na majcino mleko moze da e debelo ama ne e toa loso za zdravjeto. Ako e debelo od ad ili od hrana cvrsta moze da e stetno.... zatoa majcino. Taka sto za zolticata davaj da cica celo vreme. Ne molzi. Nema da saka cicka posle ke ti bide tesko. Samo nekq cica i na kontrola cesto. Ako ti e strav od bolesti kupi si vaga doma. I doj. Prvo e doenje pa majcino mlelo u sise pa na kraj ad. Po 2 nedeli proveri bilirubin.
Здраво девојки... ај ако се сети некоја нека го написе тој домашниот лек за рагади и болни брадавици со семки од дуња, не ми текнува соодносот како беше... Благодарам однапред!
Кандида на града,, дали сте имале , како изгледа и со што се лечи? Мислам дека моево е тоа, црвена града како вруќници е цела...
Namalen bese mlazot na mleko samo pred da dobiev, mi visnuvaa kako izdisani baloni, no sinko cicase, samo podolgo vreme od obicno, posle koga kje dobiev poleka se vrakjaa vo normala
Имам едно прашање, може ќе звучи глупо, ама незнам морам да прашам. Дали ќе ми течат градиве стално додека дојам или само во почетокот течат, и што става(в)те вие за да не ви бидат сите блузи флекосани? Стварно ми е незгодно, јас ставам тетра пелена и преку неа пробива млеко, незнам дали може да се контролира тоа.
Kaj mene samo prviot mesec -dva tecese i prekina,t.c otkako se vospostavi normalna laktacija se sredi.Probaj so vloski za doenje Tandem dois?Bravo
Чекаат на ред За едното едната цицка, за другото другата хаха. Некогаш и им намолзувам преку пумпица. Вчера на едно молзење им исцедив по 95 мл. После тоа во текот на денот цицаа уште неколку пати. Да не се подречам само.
Јас тон млеко имав, ме спасуваа влошките за гради. Начекав од Дм за 80 денари, зашто Чико и Нук малку чукнати се со цените од 300-400ден, овие од Дм како ми се погодија, којзнае колку пакетчиња искористив Јас течев активно така утоп месец ипол, два.. после по малку ако се случеше да се препунам Но дека си со две бебиња мислам побрзо ке воспоставиш лактација
I jas gi koristam tie od DM, i se ok i spored cena i spored kvalitet a i edno setanje sto udriv periodov ama aj podobro da gi imame po doma
Јас пумпа чико имав, внатре две гратис чико влошки, абе катастрофа беа... кој ги купува тие незнам, најверојатно мајки што не се запознаени дека има и поефтина варијанта, Дм и То то мислам беа другите, од аптека.
Не сум знаела за влошки, па добро сега и не ни излегувам за по дома пелена си ставив нека впива. За еднократна употреба се влошките, така ?
Да да 80ден бејбилов, 30 влошки, памук обложен, имаат и такво од едната страна да се залепи на прслукот... уствари ти не си во Мк, ако имаш Дм таму, ако не други некои
Имам ДМ, ама не излегувам сега по студовиве да не закачам некој грип па да им донесам на децата дома. Ќе го пратам мм да земе.
Јас имам едно прашање малку неудобно ми е да прашам, ама ме копка па да си ја смирам душата. Значи до вчера ме болеа градите, ме пецкаа, чувствував дека ќе ми пукнат, млеко течеше пред доење,ги мокрев мајците, и барав совети како да ги смирам, и одеднаш повеќе го немам тоа чувство, дури додека цица бебето стануваат памук меки,и не чувствувам потреба да ги измолзувам, а предходно ако не ги измолзев после подој сеуште ми беа тврди и малку напнати. Дали тоа значи дека е веќе нормализирана лактацијата,и се лачи млеко колку што се потребите на бебето, или пак ми е намалено млекото? Не чувствувам дека бебето не цица, и дека не е најадено, но промените во градите се огромни. Инаку сме веќе речиси 2 месеци стари и сме само на ексклузивно доење.
Како да знаеме колку и дали доволно бебињата цицаат?Мене затоа почесто ми е полесно да им измолзам со пумпата и да видам така колку јаделе. Читав некаде дека они сами повеќе си влечат млеко отколку што ние измолзуваме.
Мамички, што мислите дали доењето после една година и кусур има уште ефект ? јас малата има една гоина и 3 месеци и уште ја дојам