Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    И јас мислам исто како тебе, и не планирам да ја одбијам во скоро нека си цица, а сите од страна ме убедуваат доста тоа не е млеко тоа е вода нема ефект и ме нервираат не мо9жам да се докажувам дека тоа е млеко.

На Kaetana и wings им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    абе додека можете давајте им да цицаат. 2, 3години, пошо здраво е. :D

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SLATKA23

SLATKA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    41
    Самото си престанува кога му е доста, нема потреба да му мериш, ако си напредува добро

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  4. SLATKA23

SLATKA23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    41
    Исто беше и кај мене, тоа значи дека се регулирала лактацијата

На Kaetana и sunmoonstars им се допаѓа ова.
  5. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.253
    Допаѓања:
    13.903
    И ние сме исто стари и истото се случи и кај мене

6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.671
    Допаѓања:
    141.031
    Edinstven nacin e samo dali napreduvaat odnosno stavaat na tezina. Ne se odmolzuvaj za da pijat od sise oti ke stanat mrzlivi i nema da vlecat od grada oti e potesko pa posle ke moras da se molzis samo ke se odbijat od grada.

Ako imas moznost kupi si vaga za bebe ako ne na tvojata vaga kacuvaj se so i bez bebe i vidi ednas nedelno tezina. Ne bi ti preporacala da odite cesto po doktori sega u period na grip.

На Girl-Rabbit, Kaetana, Offspring и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Мами искуство некоја со кантарионово масло..Градите почнаа на секоја недела да ми ае разрануваат па пријателка ми рече за маслото таа се мачкала и помогнало многу..Искуство некоја..?

8. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    За една недела ставија по 300 грама. Сега нареден пат сме на 31ви на контрола, воедно и вакцина.
    А морам да измолзувам, дека две се неможам да стасам да дојам цело време, едно плаче друго цица. Вака им намолзувам колку можам и им поделувам по пола. Оти некогаш па ми се дешава едново да се нацица, а за другото слабо да има. Братска делба :D

На M&M и blessed.an им се допаѓа ова.
  9. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    451
    Бидејќи не му беше доволно млекото од доењето внесовме и ад, меѓутоа, сега малку почна да цица бидејќи се навикна на цуцлата од шишето. Како да го поттикнам да цица повеќе?

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Smeni cucla, vovedi nekoja koja potesko tece. Jas ja imam medela calma, demek patentirana identicna so gradata. Treba bebus da vleci za da tece, inaku ne tece sama. Nie so takva se dohranuvame iako beba nekogas se luti i ja pluka. Togas i go davam na avent i toa ne e loso ama medela e podobro.

11. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    451
    Имам шишенца од Avent, Nuk и Bebedor и од сите на Avent е најсоодветна и веќе неколку дена му давам само од тоа шише бидејќи со другиве многу лесно течи од цуцлата, ама пак не е тоа-тоа. Сакам убаво да се нацица, а не само да шмукне неколку пати додека има повеќе и после се тргнува (а пробувам има млеко).

12. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Dali ima nekoja iskusna majka koja go hrani bebeto isklucivo so izmolzeno mleko.imam problem sto beba nikako nesaka od grada da vlece samo od sise a jas mleko veke imam dovolno pa mi treba za sovet zosto ke moram da ja hranam isklucivo so izmolzeno mleko

13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.342
    Допаѓања:
    28.355

@Nikita7 @AngelOfArh nekoj sovet za mamickava,za vas znam deka vasite malecki bea na izmolzeno,majcino mleko.:)

14. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.008
    Колку долго може да стои измолзеното мајчино млеко на собна температура?
    Мислам оти нема ништо да му биде ако постои 2-3 саата, или грешка сум ?

15. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Jas majka molzeno mleko na sobna temperatura cuvam najmnogu do 4 casa

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Isto, ama bukvalno isto e i kaj mene, cuca duri i tece ubavo, posle se trga, a jas ako se stegnam sprica mleko. Da si pukne covek. Se molzis ili dohrana davas? Kolkavi ste? Mene sveki me tesi nemala sila, ko ke potporasnela ke vlecela poubavo :) a i jas vo meguvreme rabotam na zgolemuvanje kolicina i stavam toplo za.polesno da tece. Ne sum salam vlezena vo sema, no ne se otkazuvam:shake:

17. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    451
    И тоа и тоа бидејќи млаку му беше само со цицање (по препорака од педијатарот), ама откако почна со дохрана почнав и да му молзам бидејќи не цица колку што треба. Секој совет е добродојден :)

18. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    633
    Допаѓања:
    187
    Ве молам за одговор не ми се читаше цела тема, значи во болница ми рекоа дека немам убави брадавици т.е големи и бебето не можеше да потфати за да цица затоа купив и користам силиконски брадавици. Дали некоја од вас користела и дали потоа бебето нема да сака да цица од града? Ми рекоа дека по некое време ке ми се оформат брадавиците и нема да ми требаат силиконските. Исто така изгледа имам многу млеко, додека цица од едната цело време ми тече млеко од другата града дали е тоа нормално?????Дали можеби треба да се измолзувам?? Значи по цел пешкир ми се мокри додека дојам , обавезно си ставам пешкир додека дојам а додека спијам некогаш се будам со измокрена облека, а денски немам проблем зошто цица на секои 2-3 саати некогаш и на помалку време зависи како ке сака,некогаш мислам дека и многу цица ама новороденче е па веројатно е така нормално? Ве молам за сите прашања одговорете кој за што знае зошто не сум искусна во овие работи. :^)

19. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Нормало е да ти тече млеко и до 3м мене ми течеше лом бев мојата ни силиконска ни никаква не фати јас до 9м се одмолзував.Пази ако го навикнеш со шише тешко да ти фати после града,инсистирај на града ако си сеуште во болница барај да ти покажат како правило да го поставиш да цица.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    Нормално е додека цица од другата да тече млеко..За мокра земи си влошки ставај на града и менувај си ги редовно и нема да си мокра :) јас така правам..Синко кога беше мал цицаше на 15-20мин немај гајле давај колку сака и кога сака.. @LejdiD