1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Ќе пробаш вака да ја фатиш за вратче и да ја приближиш скроз до градата, а градата ќе ја фатиш со палец горе а останатите прсти под града и ќе и ја ставиш пупката што можеш повнатре и ке почне да цица. незнам како да ти објаснам види на јутјуб има на српски ке видиш. поздра

На macence4 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Минливо, секој ден се создава онолку млеко колку што исцицало бебето во претходниот ден. Со тек на време ќе имаш онолку колку треба. Поздрав.

3. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Mamicki VE molam Za pomos, jas uste sum vo gak, vo sredata SE porodiv, imam problem so bebuleto sto otkako ke cica poxnuva da povraka I mi go zemaa posle pak probavme pal isto povraka neznaat da mi kxazat nisto has prasuvam oni kutat :( I sega bev da go Vidam pak povrakalo, neznam so da praam

4. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Ана незнам оти ти го земале и моето повракше па си беше со мене т.њ зависит на количината колку повракат ама то си го повракат вишокот на млеко што си му е затоа е убаво да подригнува после секој оброк. До душа моето не подригнуваше на почеток па сега се поднаучи :lol: ама пак си го поврака вишокот дури некогаш и се шо јадел можи да поврати и тоа се случува на сабајле.

5. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Само јас барам помош од некој на левата пупка ми се направи раничка и многу ме боли како сецнато иди, а синми па многу повеке сака на неа него на десната, ама арно тоа со ме боли сега осекам на неа како грутче и тоа на страната измеѓу двете гради и многу ме боли и тоа па ми е страв да не е нешто со млекото :(

6. pepita82

pepita82 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    512
    Ануле јас имав исто проблем со левата града на почетокот ,мачкав кантарион на пупката и ми се затвори раничката исто имав и грутчиња на таа града ама два дена ставав лист од зелка и сега фала богу нормално цица ,само тоа беше на почетокот кога беше помала бебушка па не исцицуваше доволно ,не знам што да ти кажам за грутчето ,да се консултираш со доктор :?: поздрав :*

На anule88 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Pomos mamicki... Iako pominaa skoro 40 dena i ja dojam redovno malata,sepak od gradite mi tece mleko,lom me pravi.Mislev deka gradite ke proizvedat onolku mleko kolku sto bebus ke iscica :?: stvarno me nervira ova veke,se setam so krpi pod gradnik celo vreme.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.758
    Допаѓања:
    202.578
    Имаш специјални влошки за градите. Инаку, производството на млеко ќе се стабилизира некаде кон крај на втори, почеток на трети месец, може и подоцна. Уште малку трпение само ти треба, убаво е што имаш млеко ;)

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Vloski ne pomagat,mene mn.mi tece,vloskite za pola saat utop gi pravi :devil:

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Како што ти кажа Annath ке ти се стабилизира кон крајот на вториот месец. Еве јас дури сега ги истадов крпите од намене :rofl: и ставив само влошки и да ти кажам сега дури и ми е чудно оти не ми тече ми се чини дека немам млеко :D и се чудам син ми од кај влече ама тоа си има внатре во градата, сега ми тече само ко ке го осетам дека ми надоаѓа млеко веднаш штом син ми повлече од едната града си иди последователно и во другата ;)

11. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Докторката на моја пријателка што се породи пред неколку дена и го покажала ова видео. Мене ми се виде многу поучно се надевам дека ќе се најде на некоја мамичка! ;)

http://www.youtube.com/watch?v=2RHIb_-a6bg

На Cliona и Annath им се допаѓа ова.
  12. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Леле блазеси ви што си имате млекце многу па дури и ви тече од градите, јас пак што да кажам, млеко ми надоаѓа мноооогу споро, на 5-6 саати и постојано сме со дохрана :( Фативме и жолтица во болница и еве веќе 2 недели уште не ни поминува, ме советуваат повеќе да го дојам а јас млеко имам многу малку, ми иде да си пукнам од мака. Што се не пијам за да ми надојде ама резултат никаков :( Градите ме болат, ги мачкам со кремата на Медела и ми омекнуваат ама после цицање пак ме болат многу. Се надевам ќе ми се регулира млекото, несакам да го изгубам :( Инаку за грутчиња во градите добро е да се измолзувате. Колку ќе исцица бебушот толку, останатото измолзете го па можете да му го дадете покасно, пример навечер, ем да не се мачите со цицање пак. Во никој случај не ги занемарувајте грутчињата. Ве гушкам мамички :hug:

13. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Земи пиј чај хумана за доилки и ке ти надојде млеко 100%, една жена што беше со мене на породилно немаше ни капка млеко штом го испи чајот почна да си го дои бебето. Поздрав

14. Cliona

Cliona Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    190
    Уште тоа ми остана да пробам мила, на Хипп чајот го пијам за доилки, таблети Фитолат земам ама никаков ефект. И така ми е при крај чајот на Хипп па ќе го пратам мм да земе утре Хумана па да видиме, се надевам и кај мене ќе има таков ефект. :*

15. kammam

kammam Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2013
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    21
    cliona, јас кога излегов од болница немав скоро ич млеко, давав дохрана првите три дена и тоа два пати по 30 милилитри, па отидовме на контрола ми рекоа да продолжам со дохрана како до тогаш, но да форсирам цицање, градите тогаш ми беа мн малку зголемени и бев мн разочарана дека нема да имам млеко да го дојам синчето, уште повеќе се разочарав што бебуш мој не сакаше ниту едно шише да фати, па секое пиење млеко од шише беше голема борба и плачки, и сето тоа беше пресудно што повеќе и почесто да го ставам на града, така да за десетина дена веќе на контрола ми рекоа дека можеме и без дохрана да тераме, а мене се ми се чинеше дека немам млеко, затоа што градите никогаш не ми беа тврди и не ми течеше никогаш млеко (само ми се зголемија мн, оти јас по природа имам мали гради), но за еден месец качивме еден килограм. значи, среќа што бебуш мој не фати ниту едно шише, денес јас се уште исклучиво го дојам, иако постојано мислам дека немам млеко баш од таа причина што никогаш не ми тече млеко. (се случува да ми капне по некоја капка, но не ми тече). зборот ми е, што почесто на града, измолзувај се, пиј мн течности и никако не се откажувај. само позитивно.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    kammam и јас така си викам дека немам млеко дека не ми тече оти на почетокот мислам 40-те дена дури седев дома ке ми надоаѓаше млеко и ми течеше и тоа пак не многу сега не некоја капка само ако од едната го дојам од другата ке капне ( највероватно се стабилизира и си иди млеко колку што е потребно ) ;)

17. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Неможам да те утешам дека бетер од тебе бев, ќе помине како ќе расте бебето повеќе ќе цица и нема толку да ти тече јас до пред месец дена си имав проблеми, и обавезно секој ден морав да се молзам дека по 150-200милилитри од една града само вадев, на едно молзење, а се молзев некогаш и по неколку пати, а да пробаш без градник да не те стега тоа па од тоа плус да ти тече, јас немам ставено по дома никогаш само кога излегувам :P

18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.616
    Допаѓања:
    777
    Ne mozam bez gradnik,mi se izmestuvaat krpite pod maickite.Da se nadevame deka ke se stabilizira naskoro... :)

19. ana.tinkerbell

ana.tinkerbell Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2012
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    239
    Мамички јас незнам што да правам, малово повеќе од 15 мин ретко цица, а патронажната кога дојде ми рече требало пола саат за да е добро најадено, и денес цел ден по 10- 15 минути цица и тоа на 3 саати |( мислам дека не е најадено доволно и цело време сака да спие, а па тоа па само ми се смее као сака да каже не се секирај убаво ми е :) и кога цица повеќе од 15 мин повраќа и по тоа мислам дека му е многу...незнам што да мислам

20. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.026
    Ана, ако бебето е мирно и задоволно мислам дека му е доволно. Почекај, на еден месец на контрола ќе видиш дали напредува, ако напредува нема потреба од загриженост, можеби твоето повеќе влече и побрзо се заситува.
    Можеш да пробаш и почесто да го нудиш да цица, пример на 2 - 2 и пол саати. Инаку првите две недели повеќе спијат, после почнуваат да ги покажуваат своите вештини, барем кај нас беше така.
    И ќе менува, еве мојата е пет месеци а досега колку тертипи смени, ехее. :D

На ana.tinkerbell му/ѝ се допаѓа ова.