Јас јадам цвекло скоро секој ден, до сега не сум приметила промени кај малата во однос на цицање или грчеви.
Procitav nekolku komentari za ragadi odnosno suvost na bradavici. Kremata koja ja postiram podolu mi bese zemena za crveniloto na bebusot- na lice I gaze I za eden den ni zavrsi rabota. Arno ama mi se vide ubava I si prodolziv da mu ja nanesuvam na lice I prekrasna e. Dojde momentot so suvi bradavici I probav so lanolin ama mn masno I realno ne zavrsi rabota. Si rekov aj da ja probam bidejki e mn lesna za razmackuvanje I ne bi trebalo da ima steta. I navistina od dve mackanja se sredi se. Ubavo rekle starite lekot nekogas e bez pari, vo mojot slucaj samo 200 denari
Со големиот кога се породив јадев буквално секој ден цвекло. Детето немаше ни грчеви , ни никакви проблеми.
Мајки една консултација сабајлево се разбудив настината затнат нос ме боли грло ,ајде совет што да превземам,што е дозволено да се пие кога се дои и како да си го заштитам бебе да не префати од мене ма да мислам не е некој вирус нешто да е заразно .
Незнам дали е прашањево за тука .Пиела ли некоја мајка зинат од 500 мг додека доела?Малата моја има 24 дена а јас уринарна инфекција бактериска.Многу болки имам ама па ми е страв да не и наштети нешто.
Чај, прополис, прегорен шеќер, Пантенол пастили, капки за нос само солен раствор .. Не смееш ништо појако. Не би требало ништо да му е на бебуш сѐ додека е само на мајчино, но ако сакаш земи си од памучните маски за преку уста.
Кој чај за лактација е најдобар? Нешто ми се случи, напнатост, нервоза.. бебе само на гради виси, а градите само кожа, издишани скроз.. ме болат и брадавиците што влече по 1 саат... (а полна бев, убаво надуени, сега три дена вака сум).. Пијам на хип чај, течности, денес земав и овесно млеко и снегулки.. кромид јадев пак не се полнат, незнам зашто :/ и бебе не кака баш...
Па мочка, ама не пак и тоа многу... цица и по пола саат пак кенка и си ја брка раката, пак ја ставам.. но ме штипе дури и дреме по 1 саат на града... Ми се плаче колку бев полна, но еден ден се испонервирав нешто и баш од нареден ден издишани балони. Што се направив за да надоаѓа, се подув од течности... многу малку мокрам и осеќам како да имам задршка на течности (како да подотекувам)...
@mariz читав по групите за доење на ФБ мајки пишуваа за некој апчиња за повеќе млеко ама не ми текнува како се викаја, и овде имаја пишувано поназад и плус некој капки имаше постирано мислам @LiliBoz ако грешам извини. Ако не прашај и на ФБ по групите побарај.
@mariz спиеш ли доволно? Пробај барем еднаш преспивај преку ден. Мене првиот месец после преспивање градите ми се полнеа убаво...инаку празни беа преку ден... @orhideea лакрил капсули..јас ги пијам...не знам дали има бенефит од нив...ама на база на ким и анасон и фенел се па ги пијам...
Ги пијам и нив, едно навечер едно сабајле, Лактил... @Igle па не баш изгледа.. јас умор не осеќам, ама спијам само од 12 до 3, во 3 дојам и после од 4 до 7 некаде спијам... преку ден не спијам, а сум навака натака цело време, не ни легнувам да одморам...
Nisto ke poes uste povekje tecnosti. I probaj da ne se nerviras, gledas deka loso vlijae. Ako bide bide ako ne zdravje. A da dades ad posle tie pola saat cicanje? Em da vidis dali e gladna em da ne e gladna..
Знам дека имаш и поголемо дете ама пробај саат време некаде околу 5,6,7 да дремнеш. Мене ми се случуваше да нема млеко така, па мм да го лаже еден саат со шетање и лажливка ја да поспијам. Кога станував и по маицата имав истечено...
Не сакам да купам, не да дадам... сакам да успеам да си биде само на доење... пробав чај направив 50мл анасон бекутан, го испи цел... ке терам до четврток некако, тогаш ке ја мерат, ако не напреднала добро ке се бара решение... Тогаш за друго се изнервирав, напорен денот некако, ми се спиеше ми се плачеше и неможев да спијам, а сега па се нервирам дека вака сум издишана во гради. Со првото 4,5м беа убави полни и течеа дури сами, ако доев од една другата рефлексно течеше, сега многу ми е чудно што вака ми се случи...
@mariz зошто да чекаш четврток оди и измери ја. Можеш таму да седнеш и да ја. надоиш ( ќе ја измерат пред и по доење ) ќе знаеш и дали напредува и дали убаво цица. Ние на 2 дена се меревме , оди само кажи на сестрата и ќе ве измери. Инаку, зашто да не пробаш со ад? Јас моето гладно го оставив цела недела само да отфрлам ад Ќе знаеш дали е гладно .
Ние бевме во четврток на контрола и 20-25г дневно имаше ставено и рекоа дека е тоа супер. Ама јас од тогаш бетер издишав и баш ме штипе кога ме цица... каката и е мн малку и башка зеленка, ми рекоа тоа е антибиотикот и ке се исчисти, а јас знам па зелена кака е ако е гладно бебето...
не се измачувај до толку.Кај уморна ,нервозна па уште и малата да ти плаче.Дај и сега ад за да се смири ако мислиш дека е гладна таман да одмориш 2-3 часа па ке ја вратиш пак на града.А утре ке одиш да ја мериш
Се знам сама себе.. ако земам сега ад се си мислам ке остане до крај со + ад... криво ми е дека имав многу млеко, а одеднаш стивна... ке одам утре ке ја мериме па ке земам утре ад ако не напреднала. Сега нека дреме на гради, земав и Лакта микс, вечер ке јадам од овесните со овесно млеко...