Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Мојата микогаш не стави повеќе од 800 за месец. Просек 700 доаѓаше. Ама во должина фура :) Над 600 е сосема во ред првите 3 месеци за само доено бебе.
    Моринга јас земав околу 200 денари од веро џамбо. И не ја испив, се одбивме пред 1 месец :(
    Ама смешното е што мм ја нашол во кујна, па дека рокот пред крај, му ја дал на свекор ми. Си ја испи човекот :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Не.. исто меки ми се цело време. Еве денес така некоја промена има, ама вчера цицаше, молзев.. гледав што повеќе да вадам и да пие.. зашто она си задремува на цице и не цица така мн мн. Денес и жолти се гомцата, не се зеленки...

3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Извини што ќе се умешам ама муабет помеѓу мајки за гомцата ми е најјак :)

П.с не се секирај ќе си се средите двете.
    Ппс стави слика од бебка :*

4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Некој шок, нервоза.. дали промена одеднаш што ми дојде, па синко чуден ми беше и плачев зашто е таков (facepalm) ме дрмна некое депресииче, се соземам полека, сега влегов да се туширам дури и ми капеше од двете, се враќам во форма :D
    Бебка да ја дотерам и ке ставам една слика во мода за клинци и клинцези, се е смешно облечена.. што ми дојде тоа :D

На eli25, joy1, Ano и 4 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Mene toa depre mn raboti mi skrati..se nadevam posvesno ke go docekam ovojpat.

На joy1 и mariz им се допаѓа ова.
  6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Исто и мене. А бе не очекував дека може да западнам така. Мислев само на филмови го има. Жалам што со млекото платив :(

На Igle, mariz и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  7. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Isto.

На Igle му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.864
    Допаѓања:
    202.993
    Не толку екстремни вежби. Полесни отпочеток, шок е за организмот, особено што си царски породена. Раните се зараснати, ама сепак т25 алфа не е само потскокнување и трчкање, си сака напор. Прашај гинеколог првин, види што ќе ти каже.

На Igle му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.215
    Допаѓања:
    17.881
    Мариз не треба да се оптеретуваш толку за килажата. Се што е над 700 гр месечно е сосем доволно. Не секое бебе е Буцко. Не си создавај дополнителен притисок со тоа. Ако сте вие големи луѓе и баткото ако бил понапреден, не значи дека и она треба да го следи истото темпо. Познавам мн крупни родители со поситни деца. Секој за себе си е. Не се нервирај ќе биде се добро.

Инаку сакав да прашам дали можам да пијам чај од брусница? Многу ме печат мочните канали и на секои 15 минути сум во вц...

На mariz и Annath им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.966
    Смееш. Секој ден го пијам.

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.119
    Допаѓања:
    118.050
    Здрaвo мaјки. Дaли знaете кaкo дa ги oтвoрaм кaнaлите? Евa немa тoлку силa дa влече се умoрвa и зaспивa пa и мoлзaм и и дaвaм сo шише. Исцрпенa сум веќе сaкaм бебе сaмa дa си влече a не мoжи. Ми велaт декa требa дa шприцa oд грaдите a кaј мене сaмo кaпе :( пијaм чaј зa дoилки и мнoгу течнoст, млекo имaм грaдите кaмен стaвaм и шише сo тoплa вoдa aмa кoгa се стиснaм не шприцa туку кaпе. Некoј сoвет? ;(

12. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.571
    Термофорчињата од еурофарм мн.ми помогнаа. И одмолзување.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Се вратив ептен во форма.. незнам што се случи минатите денови но од денес пак полни гради, дури и течат сами.. :) Која разлика значи... само да не ми се случи пак истото... Бебе цица, кака повеќе и спие мирно, одма се гледа задоволна, а и не ме пече кога цица... и од една града цица, наредната нареден подој.
    И апетит ми дојде повеќе..
    И мислам лакта миксот многу ми помага.. :)

На Ece 1309, barby, Leo_29 и 10 други им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Aj casti edna virtuelna pica sega :lol:

На mal.ecka, Ano и mariz им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    Манџа боранија на мени е, но за вас пица ако сакате :D

На eli25, joy1 и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Јас мислам ти помогна тоа што не даде ад и ја држеше на града. Реално, ако немаш млеко, што сакаш пиј, нема голема разлика да направи. Не чаеви, не кромиди што се не пиев, ама количината иста остана.

На sofi2107, eli25, green.eyes и 2 други им се допаѓа ова.
  17. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.780
    Допаѓања:
    6.710
    Не е некое си правило тоа дека мора да шприца. Но штом ти се градите јаки мораш да се молзиш. За каналите пробај под пареа молзи се или под топол туш.

На eli25, Lolipop23 и fana им се допаѓа ова.
  18. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.645
    Допаѓања:
    76.905
    @barby ти доиш? Денес не се напив апче и проверив тсх, 0.7 ми е.. волку никогаш не ми било.. односно под 2 никогаш. Можно е дека не се напив апче да си имам повеќе млеко денес? Ке треба да одам да ми намалат доза, на 5ти ден од раѓање кога проверија ми беше 2 и нешто.

19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Фана прво честито ќеркичка, да е жива и здрава, многу да ве радува! :inlove:

Штом ти се градите камен, значи полни ти се со млеко и лактацијата уште не ви е воспоставена како што треба. Деновиве пиј помалку од чајот за доилки, за да не се ствара вишок млеко за да не фатиш мастит.

Пред подој оди под туш и туширај се со многу топла вода и масирај јако за да се отпуштат каналите. Исто ко што ти пишала Јована, над пареа, тенџере вода што врие, застани и масирај, тоа најдобро ги отпушта каналите.
    Оваа предуеност нема долго да трае, наскоро ќе се воспостави лактација и ќе ти издишнат градите, па тогаш ќе си мислиш си однемала млеко.

@ mariz супер штом сте се вратиле во нормала, само така да си терате. :*

На jovana03 и fana им се допаѓа ова.
  20. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    8.451
    Да дојам, веќе 5 месеци само на доење е синко затоа ми ја намалија дозата, јас после 2 месеци појдов, касно знам, ама немав можност порано. Мене пред да останам бремена ми беше скоро 2, а во бременоста најмногу 3. Затоа кога ми се намалила осетив многу гушење и големаааа нервоза, само плачев. Кога ти испитале уште не си доела затоа може 2 ти била, како што расте бебе цица повеќе и затоа оди надоле. Така ми рече др. Каранфилски.Јас мислев дека кога ќе цица ќе треба да се зголеми дозата, нели дека од мене зема, ама бебето веќе си имало негова жлезда, не му требало од мојата да влече.
    испитај си не чекај.:* ве гушкам