мамички имам едно прашање до вас едната града ми е поголема од другата затоа што многу често ја доев само на таа града затоа што другата ми беше разранета на почеток на цицање и многу ме болеше. Моето прашање е дали ќе ми остани така голема или ќе ми се намали како и другата во нормала?
Денес ке одам на преглед, но деновиве сама 25мг земав пијам и млеко еден тон, се дави дури сега бебево зашто многу и доаѓа и се трга од мене, па шприца на сите страни лудница сме хахаха Бевме на контрола 140г за 3 дена... на 13ти беше 3780, денес 3920
Мамички никако да фатиме ред со бебчево таман мислам добро е два дена и после пак по старо или полошо. Од вчера кога цица многу е нервозна (општо е нервозна два дена, цело време кенка плачлива е и во раце и шетаме и пак се лути ќе закенка не знам што и е) и давам да цица и се нервира фати пушти, го зема цицето мислиш си игра па ќе почне да плаче, не ми е јасно што се случува и како и секоја мајка одма да не немам млеко, ама ќе се стиснам шприца, значи не е тоа. А детево на цице плаче А градите многу ми се меки опуштени, ама има млеко, кога цица од едната од другата капе. Иако имам чувство како нешто да е поинаку, а може и само сугестија. Од што прави така? Млеко има, една капка лизнав да видам каков вкус има да не е тоа проблем ама беше лесно благо. Два дена е во раце цело време ама и во раце на моменти ќе закенка, а на моменти ќе вресне. Вчера не беше какана од ноќта и дури вчера доцна попладне се искака. И денес не е нешто подобро. Не покажува толку дека ја мачи стомачето односно дека има грчеви, не се витка или да се стега, ама факт е дека има мака, прди има гасови и потешко кака, нередовно. И ова со цицањево, па она беше лакома, си цицаше убаво слатко да ти е мерак да ја гледаш, и сегаа вака, многу ми е мака, се плашам ако не сака да цица, одма таму ми оди паметот И плаче, кенка, јас ја држам и зборувам и пеам и пак не се смирува, а татко и ја зема сабајле и кај него се смири. Си реков што му е на детево кај мене плаче, не сака да цица. Многу ми е мака
Да не се грчеви? Пробај дај капки за грчеви или чајче.. Или некој скок во развој да не е... колку направи бебче?
И кај мене е така. Јас дека и мали гради имам, на оваа поголемата мн и се радувам кога ја гледам хахаха. Штета што ќе се намали.
Еден месец е. Мислам дека не се грчеви. Јас знам да кажам дека не знам дали имаме грчеви имала мака некогаш ги стегала ножињата, плачела многу ама тоа било неколку пати, не било секојдневно. Дававме био гаја ама нередовно, баш поради тоа што не покажувала дека има грчеви. Има гасови, прди, ноќе немирно спие мрда, прета, крева ножиња, рачињата ги става на лице на глава, и ќе ја слушнам прди, и додека се искака ќе се помачи, ама за константно да има грчеви мислам не. Или јас не знам да препознаам Давам чајче бекутан. Сакам да земам да и давам пробиотик значи не капки за грчеви туку пробиотик, ама не знам кој е најдобар да се распрашам за да и олесни во варење на храната (мислиш печење па храна, тоа млекце ) Некои кажуваат после секое цицање им какаат бебчињата, а она некој ден/деноноќие може 5 пелени, а најчесто 2-3 какани има само. Мочкани има, и тежат еден тон секогаш
Па тоа преткање со ноџиња, кенкање и сите др работи што ги кажа укажуваат на грчеви.. можеби е нешто што ти си јадела деновиве.. да не си јадела нешто поразлично? Инаку ние кога излеговме од болница дека не испуштија со сируп антибиотик давав пробиотик линекс baby по 5 капки. А сега давам биогаја по два пати дневно по 5 капки... супер е сега за сега, спие и цица, мирничка е Гасови си испушта, но мака вака друга нема... Има бебиња какаат и еднаш во ден, така да супер сте.. битно да кака златно жолто и моча
Dobro utro zenski, kako se spravuvate so ragadi I ranicki na gradite od doenje? Ednata mi e dobra, ama na drugava imam ragadi, sto duri I krvarat po malku, na odmolzuvanje so pumpa imam primeteno ponekogas prvite 2-3 mlaza se so malku krv. Probuvam so lanolin, kantarion, AD kapki ama ke mi pomogne, pa posle 3 saati na novo doenje ili odmolzuvanje pak se razranuva...
Два пати на своја рака или по совет од педијатар? Оти дозата од пет капки дневно е и за возрасни, не само за бебиња и деца. Да не е многу два пати по пет капки.
I vo samoto upatstvo pisuva pri dijarea ili antibiotik da se dava 2x5. Ama pri nemanje problemi samo ednas
Не се сеќавам да прочитав така, ама добро, може сум заборавила. Ама бебето нема проблем, мислам дека не е на антибиотик веќе, нема потреба од два пати дневно давање.
По препорака од педијатар, прво беше на еднаш по 5 и линекс бејби, но и зголеми по два пати биогаја (линекс веќе не) и баш и минатиов пат ја прашав дали да продолжиме по два пати и рече ради многу какани пелени и зелено во каки да продолжам до наредна контрола (до среда) по два пати. И газето и е лом... дали од антибиотикот и стана такво неможам да и го опоравам. Не сум будала на своја рака да давам така... и пикомултивит пие + (и тоа по нивна препорака).
Од антибиотикот е црвено газето, а може и од мултивитамините, особено ако имаат арома на цитруси (обично баш таква арома имаат). Ајде ќе помине, слушајте педијатар и гушкајте се.
Лек 5 пари Јатка од орев ме спаси.. џабе се од тоа што пробав и јас. Не верував ама ај викам што ме кошта Значи огромна разлика во брадавиците, одма ми омекнаа и плус убаво ги испакнува оревот. Значи јатките (убаво скршени на пола и исчистени од плодот) ги ставаш во вода некои 5мин и после како капаче на брадавиците да стојат.. пуштале јод и ептен ја омекнува брадавицата кога ке цица бебе ке ја враќаш во водата и после пак назад.. на 2,3 дена ке менуваш нови јатки. 2,3 дена само правев така и немам проблем веќе, пробај си @Annath можно е, сега го прочитав составот.. тие до наредна контрола ке одат само, после само по еднаш биогаја ке остане. Што не пробав за газево, почна и накај дунде да оди...