Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.571
    Допаѓања:
    108.779
    Прво, млекото за пиење треба да е на температура на телото, значи не топло, нормално, оти бебе од града не пие топло млеко.

За надвое особено на вакво време го вадам о фрижидер и одам надвор, ако коа треба да се пие е уште ладно се загрева и со рацете и во чаша со топла вода.

Млеко одмрзнато од фрижидер откако скроз ќе се одмрзне може да го користиш во следните 24ч. Надвор на собна тт стои 4-6

Во обичен фрижидер на полицата најдлабоко во фрижидер, не на врата, стои една недела, после една недела ако не се испие може да се смрзне.

Млеко можеш да чуваш во шишенца за млеко, стерилни чашки заурина или стаклени теглички.

На Kaetana, eli25, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Искрено, ова ми е најголемата болка у живот, малата има 7 дена, цица добро ама стега многу и целата сум крвава.
    Совет некој?

Исто така, после колку време почнавте да користите пумпа? По колку пати на ден?

3. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Јас од почеток почнав бидејќи малата не беше со мене,кога си ја зедов си фати цице одма оти пупките си и беа направени.Се одмолзував после тоа уште две недели оти беше многу малечка не можеше да трга.А ти зошто ти е пумпа ако си ттрга убаво.За брадавиците користи ланолин мислам се викаше го има во аптеките

4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.138
    Допаѓања:
    40.503
    Ако доволно ти цица и напредува немаш потреба од одмолзување.
    Ама ако сакаш да го навикнеш на шише би ти препорачала порано. Јас почнав да пробувам околу 2,5месеци и мака мачиме. Многу тешко ми прифаќа, треба ептен да е расположен и тоа пола плука, пола голта. Сега ми е криво што не пробував порано еднаш во денот да му давам молзено во шише.

На eli25 и Troi им се допаѓа ова.
  5. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.133
    Допаѓања:
    1.710
    Мамички денеска во емисијата 0м+ на Телма ќе се зборува за доењето, ми се чини во 12ч почнува :*

На fana и forumce им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.966
    Јас ја гледав емисијата, многу корисни совети имаше и сите прашања овде што ги поставуваме беа одговорени. Баш супер емисија, секој ден ја гледам.

На Вереничка и fana им се допаѓа ова.
  7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.705
    Допаѓања:
    5.675
    и овоа е доста добро кажано ..

На victoria и fana им се допаѓа ова.
  8. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Да не случајно имате линк од емисијата? Не можев да ја најдем на youtube.

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.966
    Ја нема на јутуб уште, ама гледам дека ги има претходните емисии и мислам дека во скоро и оваа ќе ја прикачат.

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.966
    Кога цица бебето и после одреден период многу ме стиска со вилиците за брадавицата и многу боле. Дали е поради тоа што при крај послабо и тече млеко? Кога стиснам има млеко. Да ја ставам ли на другата града така кога ќе почне да прави? Сега стиска а па кога ќе има заби што би правела тогаш.:worried:

11. meglena70777

meglena70777 Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    57
    Мајки помош ве молам бебето ми е 10дена старо а е предвреме родено многу малку ми јаде не сака да цица па се измолзувам му давам мое млеко колку толку па додавам ад апрамил прематуре ама едвај ги пие 30 мл а веќе има паднато во тежина откако излеговме од болница ????

12. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Ако пие помалку 30 мл, мало е многу, само давај му почесто од твоето измолзено или ставај го да цица на саат и пол, два. Само од адаптираното не смееш да му даваш без најмалку 3 саати разлика.

13. meglena70777

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    57
    Blagodaram za sovetot .... samo ne razbrav dobro ... 3 saati razlika od negu obroci so adaptirano mleko ili razlika od moeto so adaptirano mleko ? .... drugo nesto ... zabrlezav deka ustvari ne jade koga ima grcevi ima mnoogu jaki grcevi , ne place samo se grci

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.312
    Зошто не сака да цица земи брадавици од аптека,а колку имаш ти твое може и да му е доволно затоа ад не пие многу

На meglena70777 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ambra20

Ambra20 Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2017
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    1.096
    Мора да има 3 саати разлика помеѓу оброци само со адаптирано млеко. Мајчино може кога сакаш да му даваш. Во врска со грчевите пробајте со термофорче, јас само тоа користам за грчеви и фала Богу нас ни помага за сега.
    Биди упорна и ставај го да цица повеќе, немој да ти стане навика само да се измолзуваш :)

На Цвет88 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. meglena70777

Се зачлени на:
    12 јули 2017
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    57
    On se trudi povlekuva no se umoruva i tolku ,mislam deka nisto ne povlekuva

17. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Мајка и ние сме предвреме родени.Можам да ти кажам дека првите две недели откако дојдовме дома беа ужас,постојано се измолзував и ја ранев со шприц.И многу послабо напредуваше.Не се плаши само биди упорна.Колку кг се роди?Ако те интетесира нешто слободно пиши ми лп

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.681
    Допаѓања:
    39.966

На Troi и Вереничка им се допаѓа ова.
  19. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.119
    Допаѓања:
    118.049
    Сoнце мaлечкo. Мaлo е и немa силa. Стaвaј гo oбaвезнo нa грaди кoлку пoвлече тoлку. Пoтoa дoдaј му сo шприц мoлзенo. Некa oјaчa мaлку некa сoбере силa, ќе влече ќе видиш. Трпеливo сaмo.

20. marria

marria Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    21
    • Ве молиме пишувајте кирилица.
    Pomos :/
    4 dena kako sum porodena sabajle mi nadojde mlekoto ama ne istekuva gradite mi se trvdi i bebeto nemoze da vlece samo cica i se nervira nemozam da go naranam ubavo se masiram izmolzuvam ama nisto mn malku istekuva ve molam za pomos