Под топол туш или над пареа со зовриена вода, масирај колку можеш почесто. И бебето повеќе на гради да ти се отпуштат каналите, внимавај да не фатиш мастит.
Stavam topli oblogi se masiram ama nisto ne biva mn mi e strav..slusnav za oblozi so listovi od zelka da ne znaes nesto pokonkretno?
Да и тоа ставај, ама пред да ги ставиш изгмечи ги полека да пуштат сок. Повеќе ефект има така зелката.
Јас чував под мишка шишиња со топла вода и се измолзував со пумпица, после тоа ставав листови зелка на цела града, за да ми ја одземе топлината, зошто мислев ќе ми изгорат. На почеток додека не ми дојде убаво млеко се молзев по 2 часа за 30мл, ама мора да бидеш упорна, обавезно туширај се со топла вода, колку можеш да издржиш за да ти пробијат каналите. Кас имав многу проблем кога ми надоаѓаше млеко, првиот пат скоро се се онесвестив од треска, зелката ми погогна многу. Што и да ти тдеба кажи, знам колку е тежок почетокот. Се измолзував и плачев
Znaci i zelkata moze da pomogne vo ovoj slucaj neznam stv veke sto da napravam mnogu se nerviram oti nw go naranuvam ubavo sakam ubavo da mi tece mlekoto da si go ranam deteto kako sto treba
За тоа ќе почекаш барем уште една недела. И заборавив треба да ги масираш градите кога ќе се бањаш, најдобро да ги масираш од ареолите кон брадавиците, така најубаво се измолзува и ќе имаш повеќе млеко. Ова ми го кажа бабицата. Природно си породена или царски?
Знаеш што треба да направиш, што најмногу помага? Да се опуштиш и да легнеш да поспиеш некој саат. Одморот е најважен, од искуство ти кажувам. Гушни си го бебчето и 2- 3 саати сон.
Мамички многу убава емисија со Тереза за доењето 0М+. Ќе ви биде од помош , особено на новите мамички.
Само топол туш, топло колку што можеш да издржиш, и масажа. Или пак над тенџере со вода што врие, пареата да оди директно во градите, масирај и измолзувај. Кога ќе почне бебе да влече убаво, тогаш облоги од зелка да ја влечат топлината.
Здраво женски, сакам нешто да ве прашам. Малечкото мое има година и 9 месеци скоро, сеуште го дојам, ама јас сега имам бактерија на грлото, минатиот пат кога имав исто, пиев оспен од 1500, сега ми рекоа амоксиклав да земам. Дали смеам амоксиклав и дали ќе штети при доењето. Благодарам однапред
Совет. Моето бебебе на мајчино плус дохрана. Но деновиве ми прави финти, не сака да фати града. Писка, плаче, се трга, или ќе застане со муцето како да чека само да му тече. А морам да му давам дохана. Совет? Да го оставам да се помачи да фати града или? Ама жал ми е да плаче, но уште повеќе ми е жал што не сака да цица. Фала ви
Во болница тие што немаа надојдено млеко ги советуваа да даваат дохрана со шприц баш од таа причина, шишето им е полесно и после не сакаат да фатат цицка. Пробај исфрли го шишето.
Во Ремедика ја советуваа цимерката (дека неа ја испуштија со совет за дохрана), да дава од медела калма шише, од тоа немало да се одбие као... дека било специјално баш за тоа, слично како мајчина града и мора да влече убаво како од градата за да му тече... и таму на бебињата дохрана и одмолзено им даваа со такво шишенце
Изгледа имаат некој договор со медела тие. Јас исто давав од такво ( кое патем е повеќе од 1000 денари не се сеќавам), ама шише си е шише. Од какво и да е, как шишето го нема оној прекин кој настанува кај рефлексот на отпуштање односно, пред да дојде онаа задното, масно млеко кое заситува. Затоа бебето кое добива и шише се буни кога цица. Инаку тие немаат проблем со лесно и тешко течење толку, имаат силна вшмукувачка моќ со муцето, ние нема шанса да се напиеме од нивното шише
Може може.. јас давам молзено од Томи Типи шише (лева града не ми ја цица убаво па и ја молзам плус), ама мака со цицање нема... инаку мислев на шише кое тешко се влече, тие инаку можат од сите шишиња да пијат... но од шишиња како бејбинова или полесно што течат и капат сами многу се дават, а и ја губат навиката да влечат појако и после се нервираат на гради...
Нема врска дека ќе се одбие ако му се дава на бебето од шише. Братучетка ми првите 4 месеци и од шише даваше ад зашто немаше доволно млеко, а и плус цицаше бебето. После снема млеко и само со ад си продолжи.
Remedika na veliko se vrzani so medela zatoa ja forsiraat duri ja napinjaat. Marina pop lazarova duri i drzi predavanja za niv