Една недела по искачање од болница, кај нас килажата беше иста, потоа почна да качува. Биди упорна, постојано ставај го бебето да цица и подготвувај барем 60мл од адаптираното, а тоа само ќе пие колку ќе може (не мора да значи дека секогаш иста количина ќе испие). И најважно редовно мерење кај педијатар. Ви посакувам убав напредок на следна контрола.
Мислам во медела прирачникот пишува прво во фрижидер да се пушти, па на собна темп или млака вода да добие нормална темп за пиење. Јас искрено одмрзнував секогаш во брзаање директно во млака вода.
Јас го ставам во обичен фрижидер да се одмрзне (сигурно 3-5ч), па го оставам на собна температура едно 2ч па го давам, нели до 6тиот час смее да седи на собна. Но Ангела некој пост позади ми кажа дека може да се одмрзне и на собна и веднаш да се даде. ^^Медела вика смее да стои максимум 10ч во обичен фрижидер.
Еве з аидмрзување вика алтернативно дека е ок директно во топла вода. Набрзина сликано,извинете наопаку што е
neznam dali e za ovde ama ke prasam.Dali nekoj staval vaginaletki kanesten dodeka doi?Dali smee ili ne ?
Aktivnata komponenta, clotrimazol e bezbedena pri bremenost i doenje. Jas sum mackala od masta, sepak procitaj na upatstvoto, mora da pisuva.
Можам да го измешам молзеното млеко. Измолзев ноќеска една количина и сабајлево друга. Може да ги смешам и да стојат така во фрижидер?
Да да можеш ама треба да бидат до иста температура, собна или фрижидер сеедно. А трајноста ќе биде за двете онаа од постарото.
Јас така еднаш измешав и одма ми замириса. Ако ги замрзнуваш поарно посебно и ако ги пие дај и го прво постарото па новото.
Консултирај се со педијатар, според мене се безбедни. Прашај во аптека за Полигинакс и Вагисан вагиналетките. Овие вторите немаат антимикотик туку содржат млечнокиселински бактерии и се доста ефикасни. Сега да не ме нападнете, ама јас при габична инфекција некогаш ставам и тампон потопен во кисело млеко/јогурт, олеснувањето се чувствува веднаш. @kukla21 слободно мешај ги млеката на иста температура. Нема шанси да се расипат, од секогаш така ги мешам.