Lanolin na medela ili lansinoh. Prasaj vo apteka ili razgledja niz temava ima i eden drug sto go falat poeftin od ovie ama ne mi teknuva na imeto. Jas korostev lansinoh i medela i zadovolna sum od dvata tipa lanolin.
и мене ми беа така на почетокот, пробав со крема не ми помогна...потоа два три пати се мчкав со свинска маст, како и со самото млеко од градата ги премачкував имоставав на отворено да се исушат...па незнам дали тоа помогна веке не ме болат мајки како се измолзувате, на колку време.. и да ве прашам мојата после секое доење кака нормално ли е
Ако ти треба да зголемиш лактација се молзиш после доење по 15мин секоја града. Тоа треба да го правиш дури и да не излегува млеко од градите. Ако пак молзиш за да даваш на бебе со шише на 2часа молзиш. Какањето е во ред.
Можеби прашањево ќе биде глупаво ама ај да си прашам. Зошто давате веќе одмолзено млеко ако малите цицаат зошто од шише,мене ми рекоа да не давам од шише зошто може да се одбие,кај мене секогаш цица од града.
Aко цицаат не даваме од шише ама не сите мајки секогаш се во можност да дојат. Кај бебиња кој се само на доење, шишето мајките го даваат во инцидентни ситуации. Некои и даваат дохрана (јас) тоа мора од шише. Не е важен начинот на исхрана важно е бебе да има полно меше и да напредува.
Кое олеснување е доколку малото фати и шише. Кога се има вишок млекце секогаш е добро да се складира за ситуации кога мајката е во движење и нема секогаш можност за доење, кога треба да го остави бебчето на некој саат за да заврши работа а постои опасност да не стаса за нареден подој, ако тргне на работа и сл.
И мој совет ти е да си ја научиш и со шише со твое молзено. Јас сега пожелно е да го дохранувам, ама за жал еве веќе повеќе од месец се мачам и никако не сака да ми фати шише. Не дека не знае, туку не сака. Еднаш на десет пати во еден здив ќе исцица, а другите или пишти или го плука. Како што ти пиша Дани, ќе ти треба да тркнеш да завршиш работа или слично, убаво е да можеш на раат да ја оставиш знаејќи дека ќе биде најадена и нема да прави проблем.
@mal.ecka мојата спие доста навечер. Ептен ми се полнат градите и се измолзувам. Препорачливо е бар 2 пати измолзување во ноќта оти тогаш најмногу доаѓа. Не и влијае шишето на цицањето. Се адаптира на ситуацијата лесно Едино цуцла не и давам.