^^јас од Тила имам перница за доење, 900ден мислам да беше, супер е, навлаката се вади за перење, има и торбичка за носење и досега не покажува знаци на деформирање и сплескување
Мами, кога почнаа бебушки поретко да цицаат? Ние 3+ на 2 саати точно. И цица по пола саат па знае и да бљуцне. Иначе 5100 сме. Не се секирам за ред и давам кога сака колки сака, ама многууу ми стана исцрпувачко. Цица во 12 до 12:30-12:45 и во 14 пак... У меѓу време пелена ова она. Знае и да се успие на цице, а коа ја будам или тргам влече силно ко демек еве цицам остај ме. Некогаш и на саат бара. А не е гладна, еве денес 2-3 до сега е искакана. Педијатарот ми кажа ако напредува вака супер, ќе продолжиме со ексклузивно доење ако не од следен месец храна...си викам и за тоа ли стигнавме. Јас сакам бар уште 2 месеци да си цица па да почнам со вкусови.
Sega ste bas vo skok vo razvoj. Za brzo vreme ke smeni, ke se nacicuva za 10 minuti i ke ja drzi po 3 casa. Za probuvanje na vkusovi vo pravo si, rano e uste, barem od 5+.
Мами јадете ли лута храна додека доите, или влијае лошо на бебешкото меше лутото, оти и онака сме со грчеви и плачеме вриштиме кога какаме.
од средата сабајле се разбудив со огромна болна града а вчера вечер успеав конечно да ја ослободам грутката, и еве сега дремнав еден саат и се будам пак полна- дали може од лошо спиење да се прави, да не стискам некок канал? немам сега грутка али преполна. Чај за доилко не пијам од средата навака нит имам намера. Ќе пробам со ациди борици следен пат, да го имам како поразличма варијанта зашто стискањево е ужас. Фалааа
Одма под топол туш масирај и измолзи колку можеш или ако имаш можност со пумпа и молзи, млеко постојано надоаѓа и како вадиш пак ќе си надоаѓа, чим толку брзо ти доаѓа постојано треба да измолзуваш, ќе добиеш мастит во спротивно како што тргнало..
Луто, никотин, газирано, кофеин е пожелно да се избегнува барем во првите три месеци. Понатаму може, секако умерено, оти сепак капсаицинот (лутото) поминува во млекото.
Nemam kirilicna podrska momentalno, izvinete. Sakam da prasam za eden obrok kolku iznolzeno mleko treba da ostavam otprilika za 4ipol mesecno bebe? Nemam hraneto so sise mesec ipol togas piese od 90-120ml max sega ne znam kolku da ostavam a da e dosta...
Ели а кога ќе испие 120мл, после колку време ти бара друг оброк? Моево бебе цица на два часа ама не знам која количина ја исцицува....