го применив твоето искуство и успеавме да ја испразниме едната дојка и да се најадеме дури малку и повративме ама важно се успокои и сега си спие мирно...се надевам ке и помине овој период...јас гледам дека беше гладна, па и кога свекрвата ке ти каже дека е гладно детето не го најадуваш уште толкунте фака нервоза и паника дали правеш како што треба...фала ти за советот ме успокои ...
E сегa слушaј и еден друг ептен кoрисен сoвет. Кoлку пoвеќе јa слушaш свекрвaти тoлку пoјќе ќе се нервирaш. Мaјкa нa бебетo си ти и сaмo ТИ нaјдoбрo знaеш зa негo, кaкo штo свекрвa ти знaелa нaјдoбрo зa нејзинoтo, oднoснo зa мaжoт ти. Сoвети oд пред 30 и кусур гoдини не ти требaaт, верувaј ми. Милo ми е декa успеaвте сo дoењетo
Не, ако содржат вештачки засладувачи. Калциум може да се внесува преку голем број продукти, конкретно во големи количини го има во изварката (ако е од млеко правена), сусамот, гравот и листестиот зеленчук (да се јаде обарен). А најголемо количество калциум има во сардините.
Не е познато дали преминуваат во млекото, ама во секој случај, не се корисни ниту за мајката. Зборам за секојдневна употреба. Во принцип, пожелно е се' што може да му штети на возрасен човек да се избегнува додека жената е бремена или дои. Ама изборот на крајот останува на мајката. Јас лично не би користела шумливи таблети како суплементи (иако во првата бременост користев Магнесол повремено).
Зелена кака може да се и грчеви. Моето дете имаше зелена кака а по 1200 гр качуваше. Водете се по вага. И доење секогаш кога сака. До 40 дена будете ноќе. После нека спие. Дете со жолтица не се буди и не значи дека не е гладно. Дете со грчеви и најадено плаче. Правила нема. Само вагата.
Женски, малава ми е 3,5 месеци и е само на доење. Убаво си напредува. Проблемот е што јас слабеам. Ги вратив накачените кг од бременост и изгубив уште 4кг за овие месеци. Денес се измерив, бев 47кг, а пред 1 месец 49 бев. И се познава дека сум ослабната, задникот никаде ми го нема. Јадам 3 пати на ден и тоа саглам. И многу бргу огладнувам, во 3 ручам а во 5 сум пак гладна . Спијам доволно и пак осеќам умор и сум многу напната, нервозна. Прашањето ми е дали да си земам некои витамини и минерали и кои? А да не се пренаталните оти ми се скапи искрено. Овие ги пиела ли некоја? Nature Essential - Супер Витамини и Минерали
ние се врстивме од мерење 19 дена сме стари не испишаа со 3450г, сега имаме 3350г...др.џорлев ни рече по 3 пати да ја дохранувам со хипп и во втор на контрола..мене почна повеке млеко да ми доага па незнам дали до вторник да издржиме со доење да видам второ мерење дали намалува или се зголемува
Deteto ima namaleno tezina t.e nema nakaceno Treba da slusas domtor ne e igracka Forsiraj doenje a posle dodavaj ad Vtornik ne e daleku pa kje vi kaza sto ponatamu
Колку повеќе на града, но да цица не да си спие и дреме, ако го прави тоа буди ја, по подој нуди АД ако одбива значи не е гладна. 19дена е долго за да не почне да накачува, па дури е и во минус. Без грижа нема да ти се одбие од мајчино ако дадеш АД и пие од шише
Било кое. Ние прво купивме медела калма демек најдобро ама најмногу сакаше да пие од филипс авент. Мој совет такво. Многу се задоволни и од томи типи
@delvi убаво што сте отишле на мерење. Дома само ќе се нервираш. Давај дохрана. Давав и јас. И сега знам да дадам ако ја осетам гладна. Следи по какото. Кога ќе е сита ќе смени боја и ќе има бели зрнца внатре Јас имам авент и мам и супер ги прифати. Калмата ми е језива, ене ја дреме во фрижидер
a како и даваше и колку пати на ден..дали пред доење или...и кое ад и даваше...нас ни кажаа со хип да пробаме..
Никако пред доење. Прво да цица, ама активно. Откако ќе исцица убаво, правам 60мл. И моето пие хип комбиотик. Ако го испие цело 60, значи гладна била и по цицањето. Со тек на време ќе има повеќе сила да влече (а ти повеќе млеко) и ќе видиш ќе почне да не го допива ад. Така малку по малку ќе го намалуваш.
После колку време по царски ке ми дојде млеко, јас се поросив во сабота сабајле во 4, денес пробав да го дојам, фати малку ама немам млеко уште а и незнам да го наместам убаво Овде е гужва во болница а сестри малку има и не помагаат многу.Таман ке фати пушта или па ја држи брадавицата во уста ке повлече 2-3 пати и си дреме.Многу сакам да го дојам,секој совет е добредојден.