Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    @Troi цел грб ме боли. Изгледа не се местиме убаво. Треба нас да ни е удобно, па го местиме бебе.

На gjoker4e, mal.ecka, Melinda85 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    40.504
    Многу е битно удобно местење при доење и за да не се стегаат мускулите кои би го намалиле рефлексот на испуштање млеко. Искрено мене денското доење кога сум седната ми е позгодно од ноќното на спална. Штета што немам простор во спалната да ставам фотеља.

На mal.ecka, Troi, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274
    Какви чаеви ако може да ми предложиш некој :)
    Инаку малку ми е млекото дали по 20мл ама зависи некогаш па се погодува и повеќе да има :/

4. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Смеам ли линекс при доење, ме фати пролив и имам нагони за повраќање. Имам апчиња, го немам упатството.

5. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Чај за доилки има во аптеките, јас пијам на хип.

Последна измена од модератор: 10 јануари 2018
  6. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    Ние успеваме некако 15 мин да цицаме будни, но потоа почнува да си игра со брадавицата...како цуцла...стави ја мислејки дека е најадена, плаче, врати ја на цицето пак почнува да си игра еднаш двапати ке смукне и после пак си игра..незнам дали е најадена па си игра или па гладна дека плаче...и ставам цуцла лажливка и со неа игра како да не е јадена цел ден...

7. spirkovski

spirkovski Популарен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    1.614
    Јас после подој го дигам да ждригне и потоа му давам цуцла и така се успиваме, конечно ја прифати после месец дена. Инаку и моето беше така 24/7 на цице, ќе се нацицаше и потоа спиеше со цице во уста, тргни го плаче |( и јас мислев е гладен ама не било до тоа :) цуцла му била мајката.

На kukla21 и delvi им се допаѓа ова.
  8. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Првите два ќеца кога ги извади беше 6мес точно, на 3 пати ме касна ( почетокот само што ги вадеше ). Искрено мислам дека во мои 37г таква болка не сум почувствувала....се препотив во 1секунда. Начинот на каснување се примети дека во моментот ваљда ептен го зачешале непцата, болка имал сигурно. Па како касна дури и цел се затресе од болка.
    Немој да го тегнеш во моментот зашто може да ти направи ненамерно рани па да неможеш да го доиш. Не викај зашто го плашиш незнае па ќе се штрека на секое подвикување и цицање.
    Во моментот кога ќе те касне само испушти звук на болка ( аууу или било како за да го знае тој извик на болка, да не го меша со НЕ ) и само малку скубниго, напрај пауза од некоја минута за да сфати дека нешто не е како што требало. Па продолжи со доење, погали го или збори му дека е умно дете итн.
    3 пати јас вака постапив кога ме каснал и после еве ден денес не сум имала проблем.
    Еве го за некој ден 9месеци и има 6 заби и никогаш ( да не се подречам :D ) ме нема веќе каснато па ни потстиснато со заби. Знае на сред цицање кога ќе го чешаат непцата или осеќа болка ... само ќе се затресе и ќе се збута во мене или ќе размрда со главата ама не стиска т.е. не каса.

На gjoker4e и Igle им се допаѓа ова.
  9. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.570
    Имаш во дм на бејби лав чај за доилки јас тој го пијам,а претходно имаше пишуванони за некој други прочитај ги мислењата наназад. Редовно измолзување на 3 часа о лај мене на почетокор имаше малку после постепено се зголему измплзувањето ми траеше 15 минуто со електрична пумпа.

На Lexy10 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dade123

dade123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    1.184
    бремена со второ, прашањето ми е дали првото кога ќе престани да цица(се одбива сама полека) млекото ке ми престани само или ќе продолжи за второто? :^)

11. Lexy10

Lexy10 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2017
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    274

Фала ти мајка ќе си го побарам тоа чајчето.. инаку јас дури и по подолго од 15минути терам ..и по пола саат знам ..

12. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    112.349
    Мајки што пиете чаеви за доилки, по колку мл внесувате и смее да се внесува или нема ограничување??

Јас пиев Лактамикс, па на Хумана, сега од билна купив состојките направив микс и тоа пијам, ама испод 3л не сум дневно. Не ми е проблем колку, си пијам јас нон стоп нешто, ама ова да не е многу..

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Jas pijam hip i mi kazaa samo po dve casi vo den,vaka kaj tebe ko mnogu mi zvuci.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    112.349
    Сега баш видов, на кутијата од Лактамикс пишува 1л, на Хумана по 3чаши од 200мл, јас се предозирам изгледа :o

На Две Принцези, kukla21, Bozica1980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    I jas mislam se predoziras:D
    navisrina patronaZnata rece ako pijam poveke mozi da si napravam problem,neznam na sto tocno mislese.

16. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    112.349
    Хмммм... лактацијата ми е нормализирана ако се мисли на тоа, ама да и јас денес се замислив толку многу чај од билки секој ден е тууууу мач (facepalm)

Ќе намалам чајот, појачам други течности, бидејќи испод 5л течност дневно јас не сум :)

На Ambra20, mal.ecka и kukla21 им се допаѓа ова.
  17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Pa nemora site tecnosti da se caj,mene mi preporacaa caj,sok od borovinki,jogurt i mleko.E mleko ne podnesuvam pa i retko pijam.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.865
    Допаѓања:
    203.000
    Чај, вода, сок од јаболко, по можност домашен. Купечки не. Млеко не, јогурт може.

На mariz и emkaemka им се допаѓа ова.
  19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    112.349
    Јас внесувам плус домашни компоти/сокови од праски, сливи, вишни, цвекло, боровинки, јаболки.. или правам варени јаболки со вода па во нутри, се е без шеќери и тоа испод 3л не ми е дневно. Јогурт 2чаши отприлика.
    Обична вода навечер кога дојам пијам, 1.5л преку цела ноќ ми се фаќа :D

Ќе си пијам овошни чаеви тогаш, бидејќи јас без чај не можам, морам да имам на маса преку цел ден :$
    А да и чај од камилица по 1чаша дневно е препорачливо, мислам дека нутриционистот ми има кажано..

^^млеко пишала и Анат не првите 3месеци ради гасови и грчеви кај беба :)

На mal.ecka, kukla21 и Annath им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.697
    Допаѓања:
    40.031
    Сок од јаболки домашен многу ми помогна на мене. Во почетокот многу течности пиев, по 3л а сега дали 1л ќе испијам. А млеко имам доволно.