Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Мн е гладно. Дај и измолзено да цицне десетина пати, па стави ја на града. ;)

2. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    40.504
    И синко е роден малечок(2400) ад не дававме. Ќе следиш како си напредува и ако е во ред немаш потреба од ад. Првиот месец качи скоро еден килограм. И молзењето нека не ти е репер. Пумоа не може да извади колку што бебе може да исцица.

На Ambra20, eli25, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Моето така правеше. Нуди ја стално без разлика. Јас прво нудев цицка, кога ќе ме одбиеше давав измолзено или ад, не успевав повеќе од 70 мл да измолзам. Дури на 14 ти ден фати да цица, ама до крај останавме со дохрана. И покрај тоа што имав млеко, бебе и шише си бараше. И редовно молзи се.

На delvi и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    155
    20180113_215720.jpg
    @Leo_29 Ова е чајот, од билна аптека ми го купија :)

На Leo_29 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    112.349
    Мајка за нареден пат купи си од билната состојките сите посебно, ќе ти излезе многу поголема количина, па и поевтино ќе ти дојде. Побарај им од билна ќе ти дадат и колку грамажа од се ти треба за мешавината :)

На Bizbiz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Aj kazi otprilika kako sto? Po kolku od site, kolku ke kosta i za kolku vreme ?Da pratam maz, a treba se da mu se nacrta da ne se nerviram posle :)

7. Bizbiz

Bizbiz Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    155
    Иначе чајов го пијам неколку дена.... не осеќам некоја промена баш :^) Детево пак ми има грчеви. Упорна сум го пијам, имам надеж ама ако знае некоја подобар чај или други некои состојки за чај нека пише да пробам и тоа

8. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    112.349
    Ми ги купија состојките па цена не знам, ама не би повеќе од 500ден да дојде. Што се одеше и тоа не знам, не обрнав внимание кога мешав, но од самата билна даваат што се треба и колку грамажа, ќе им кажеш Билна мешавина за доилки. Даваат и ливче како се прави, приготвува, чува..
    Еве го ливчето има и број па прашај, мислам дека билнава е онаа пред рампа во Кисела вода..
    1515883519759.jpg

@Bizbiz пробај и ти со оваа мешавина, прегледав состојките и убаво запомнив дека тука оди и ким што е битен за грчевите, а ми стои како да имаше и некои плус тревки ама да не нагаѓам пошто ич не обрнав внимание :)

На Bizbiz, Melinda85 и Lolipop23 им се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Bas ke go pratam vo ponedelnik, da znam kade e on i bas tamu raboti od karsi. Tenkju :)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Dodavaj kim na cajot toj najmnogu pomaga protiv grcevi.
    Jas si pravev vaka caj od bilki ili Laktamiks i plus otkako ke go iscedev vo soljata dodavav 10-20 zrna kim (gi goltav i niv so cajot). Bebus recisi voopsto nemase grcevi.

На Bizbiz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Melinda85

Melinda85 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2016
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    5.815
    Istiot i jas go pijam mila i imam mnogu pozitivno iskustvo.

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Во чајот важна состојка за поттикнување на лактација е грчкото семе, анасонот и анисот. За грчевите помага ким и анасон.

Иако мое мислење е дека грчевите ќе ги имаат и вака и така и додека стигнете да се изборите со тоа што помага - ќе поминат.
    Не ги гледајте како нешто што не треба да се случува, напротив - тие се резултат на оформување на цревната флора кај бебињата.

Само храбро - ќе поминат за брзо.

На Rabbit, Bizbiz, Ambra20 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    За неколку дена правиме два месеци. Последниве 2-3 дена плаче, урла при цицање. Јаде првите 5-10 минути и после тоа се трга и вришти. А, првите 5-10 минути јаде без тргање и плачење.

Дали е можно да се најала и затоа да се трга или пак нешто друго е во прашање?

14. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    Ова со грозењето ме потсети на внука ми. Штом ке ја ставеа на града правеше ко да ке поврака и плачеше. Испадна имала бели наслаги во устата на јазикот и затоа. Се среди со капки нистатин.

На Kaetana и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.965
    Допаѓања:
    112.349
    Исто!
    За 3дена 2месеци, цица цица и се тегне, влече града, павта, јас го тргам и давам лажалка, нејаден е сигурно бидејќи не бара после 2ч, така е програмиран :lol:
    Некогаш се смирува, некогаш ќе повришти, па се шетаме, думкаме, галиме, пееме..
    Пред малку имавме таква епизода па еве со татко му се убедуваат да не вришти, ова се случува најчесто ова време, мислам дека му се спие, а не може, исто и ова време прди растура моево па и од тоа нешто, грчеви, кенкав ќе е 2ч, ќе минат, пак на града и спие до сабајле :D

На kukla21, pile30, Troi и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Tahitiana

Tahitiana Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    227
    Мајки колку мл мајчино измолзено млеко е доволно за бебе од 3 недели? Лом ми се направени брадавките плачам од болка додека цица па за да ги одморам малку да заздрават ќе се измолзувам. Незнам по колку мл би било доволно...

17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.144
    Допаѓања:
    118.165
    До 60 мл. Мачкај ланолин или ад капки и ставај јатка од орев (само лушпата без плод внатре) претходно потопена во вода околу 10тина мин. Многу помага стварно.

18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.008
    Devojki mi zagrudi levata grada stojam nad parea,masiram izmolzuvam..nebiduva.;(

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Стискај силно под топол туш. Ако не, на лекар.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Мислиш со пумпа поарни ќе ти се? :) мене по молзење повеќе ме болат :( Ланолин ставај по секој подој.

На Kaetana и pile30 им се допаѓа ова.