Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Вака јас сум веќе 6,5 месеци бремена, сеуште не чувствувам полнење на градите,дури и ми се смалија :/ можно ли е да немам млеко и после пораѓај?

2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.370
    Допаѓања:
    37.473
    Јас никогаш не почуствував полнење на градите, а ми се смалија во 5ти месец и имам млеко еве веќе 9 месеци дојам. Пиев 2-3 литри вода на ден превентивно во трето тромесечие иако не сум сигурна дали тоа имаше некакво влијание.
    Најбитно за млекото е да веруваш дека ќе имаш, да внесуваш доволно течности, разновидна исхрана, без стрес и нервози. Дој си го бебето.

На ana-banana, sofi2107, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Dea8

Dea8 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    78
    Млекото надоаѓа т.е. Лактацијата се воспоставива 24часа (а може и повеќе кај првородка) после пораѓај. И тоа на почеток тече колострумот а потоа почнува млекото. Сега само жлездите се припремаат за лактација. Така ми кажа сестрата на акушерско.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.908
    Допаѓања:
    7.634
    Дали и кои влошки за гради ги користите? Јас купив од ДМ ама не ги чувствувам баш пријатно.

На ana-banana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Не е правило дека мора да набавиш пумпа, ако имаш нормална лактација нема да ти затреба ниту еднаш. Све е маркетинг, па дури и докториве го прават. Купи ја подоцна, ако имаш потреба од неа.
    Млекото што го одмолзував за да не ми се преполнуваат најчесто ги фрлав, бидејќи се обидов со чување за да го пие ако треба да одам некаде па да ѝ го дадат преку шише. За жал (или за среќа) мојата не фати шише, се гадеше, па каде и да одев морав да ја носам со мене или да завршувам обврски со брзината на светлината :D

@Minnie-e највеќе ми се погодија од Дм Babylove-85 ден.
    Ем најубаво упиваа, ем најекономични (јас богами ги трошев две кутии за три дена, ептен претекував).

На Kaetana, ana-banana, mal.ecka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нема никаква поврзаност. Моите беа малечки цело време и не чувствував никаква тензија. Немав проблем со лактација :)

@Minnie-e јас од еурофарм земам едни Алфа нешто се. Тие мм ми ги зеде првиот пат кога ми требаа, па аи тие продолжив.

Последна измена од модератор: 21 јануари 2018
    На ana-banana, mal.ecka и Minnie-e им се допаѓа ова.
  7. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Мајки ми треба ваш совет.Малечката моја 3мес.од пред една недела ми одбива да цица.Секое цицање е со мака штом ја спуштам во положба за цицање почнува да плаче.Предходно супер си беше никогаш не одбиваше да цица.Што може да е ?Имала ли некоја од вас вакво искуство? Заборавив да напоменам дека 3 дена ја држев УН и ја прекинав баш од оваа причина си помислив дека може затоа ми одбива.

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Skok vo razvoj e, ne se sekiraj ke pomine. Dojte se koga e poluzaspana i vo tivka i zatemneta prostorija. Ne se nerviraj bidejki ja cuvstvuva tvojata nervoza, probaj namesti ja, ako place kreni ja, ne ja forsiraj. Po kratko vreme probaj pak.
    Najdete polozba sto vi odgovara, na pernica, ti legnato, setajki...
    Mnogu majki ovoj period prekinuvaat so doenje mislejki deka deteto samo se odbiva, vsusnost stanuva zbor za minliv period i samo treba trpenie i zivci za da se prebrodi.

На Girl-Rabbit, Antebellum, ***Lami*** и 3 други им се допаѓа ова.
  9. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Скок е, ќе поминит. Мачен период е ама ќе поминит. Јас само полузаспана успевав да ја нацицам поинаку немаше шанса дури и заспивањето беше потешко. Еве сега, фала му на Бога сме пак на старо :)

На ***Lami*** и Kaetana им се допаѓа ова.
  10. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Kolku vreme traat ovie skokovi?

11. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Зависит од дете до дете јас мислам. Јас сите досега што ги поминав добро ги осетив:whew:, дај Боже другите да се поблаги:lol:

Иначе и јас сум редовна со циклусот, досега три поминаа а жапчево е 4 месеци. Ете организам.

На kukla21 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.025
    Јас купив некои Хелен Харпер, од зегин. Не се лоши. Ама не ги користсм баш.

13. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Паника каква сум си направила сабајле! Бебе частеше нанање до прво будење 4.45 (од 9). Цицна од едното цице и продолжи. Се будам во 7.20 другото цице камен тврдо. Глуперда - и да не цица знам рекоа да се измолзуваме во ноќта. Го будам бебе, таа спие не реагира. Го будам мм да ја пази, а јас не знам што поскоро. Под туш или молзење. Грабнав пумпата и за 5мин излегоа 100мл.
    За памет за друг пат.

На Antebellum, karibian и mal.ecka им се допаѓа ова.
  14. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Не е страшно, мене сеуште ми се случува ако така врзе син ми 5 часа пример, градата од која не цицал последно да ми биде преполна и тврда, но неправам ништо. Само малку стискам рачно да не ми е непријатно и тешко и следен подој ја нудам таа. Вака со измолзување само лактација дополнотелно ќе зголемиш, а ако немаш потреба за плус млеко тоа е проблем. Ако продолжи така да не ти се буди веќе навечер, сама ќе се изрегулира количината на млеко. Сега сеуште е во мод цицање на два три саати претпоставувам :)

На mal.ecka и kukla21 им се допаѓа ова.
  15. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.139
    Допаѓања:
    1.710
    Мајки бебчево скоро на секое цицање се лути, плаче не сака да цица. Ќе почне да цица и почнува да се лути, врти со главата пушти фати и почнува да плаче. Ќе ја ставам на другото цице и некогаш цица че фати и че се нацица, ама најчесто пак понува да плаче да се лути не сака да цица. Некогаш успева да променам просторија, или во шетање ама овие два дена ништо не помага. Не плаче многу, откако ќе ја кренам се смирува, повеќе е негодување цимолење и врескање :wasntme: Или не плаче ама си се трга и ги става рацете во уста, среде цицање 8-| некогаш ќе ме погледне ќе се насмее, па почнува да гуга, па ќе се налути ..(facepalm) 100 работи ќе направи само не цица. Претходно не беше често па ајде, ама денес цело време прави така. За гладна не ми изгледа, инаку супер напредува, само на цицање е, ама почесто прави вака и не знам зошто? Можно ли е да се заби на повидок? :$ Иако мислам дека е мала 3+ е. Цело време се лигави, прстите во уста, кога ја галам или раката и ја приближувам како да сака да ме гризне, така прави. Сите играчки ги става во уста, ако не успее се нервира, ржи и кога сме лице до лице некогаш како да сака да ме "гризне" 8-| се трие од мене и ржи :devil:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Личи на скок во развој. Гледај дој ја сонлива, во полутемна простотија и биди упорна и трпелива. Ќе огладне и ќе си цица. Не се грижи. Ќе помине за неколку дена.

На mal.ecka, Вереничка и emkaemka им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    22.797
    Исто, потполно. Само издржи, што и да правиш џабе ќе ти биде. Менувам гради, положби што не џабе. Ако заспие не смеам да ја мрднам одма ќе плаче. Ми се вришти ако ми веруваш. А си бара да 2 саати цице, ќе и дадам и вришти.

На Вереничка и mal.ecka им се допаѓа ова.
  18. Annah87

Annah87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    719
    Исти сме и ние, веќе една недела. Аман, колку трае овој скок, немам сила веќе. Ај преку ден ќе издржам, ама и навечер почна да се буди често и спие немирно. А што убаво си врзуваше 6-8часа сон преку ноќ. Сега сме ептен без ред. Се мислам да не е гладен, па затоа не спие навечер.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anicka30

Anicka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2017
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    155
    Мајки, каде да најдам бебидол-чиња или маички за доење, не сакам градници да носам :^)

На pile30 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Vcera malava na cicanje 2 pati po red mi se zasrkna,zavrtiv na grb,ja udirkav po pleki odvaj vozduh zede....sega so strav ja dojam.