Никакооо, ја пуштам веќе две години, нема шанса да ја ишишам Многу тешка за одржавање ми е кратка, ни виткана, ни права.. дива, на сите страни ми е.. еднаш се зафркнав кратко, веќе не @kukla21 скок во развој е можеби.. ако е тоа, ке помине за некој ден
Фаза е, сите сме прошле. Имаше и синко еден период. Првиот ден си плачев и јас со него. Вториот ден исто. Третиот ден си реков тоа е, неможам никако да го променам. Ноќе надокнадуваше. И за некое време се среди. Па после ќе дојде фаза и се плаче за спиење, а се и е интересно па нема да сака да спие и ќе вришти. Ние сега сме во таа фаза. И пак вчера јас си поплакав дека не можам да го успијам. Цел саат пробував на сите начини, во количка, на цице, во раце, па пак во количка. Трљаше очи, поцрвенети му беа од што му де спиеше. На крај дојде мм го зема и заспа за 5 минути. А јас си поплакав дека не можам да си го запијам детето.
Јас во тој период доев на релаксатор. Не сакапе да фати и ја нишкав и така и давав да цица. Период е.
Ја нишкам, ја шетам, ама само исправена да е. Ја ставам ли во легната положба рика до зајдување.. уште спие од плачењето. Волку сон одамна не врзала
Познато Имав уплав да го легнам. Не јадеше по цел ден. Ни ад не прифаќаше плукаше. траеше недела дена. Мислам околу 3 месец беше, скок ли што ли којзнае.... Прифаќаше цицање во полусон, ама и тоа повлечи неколку пати и ќе заспиеше
Уф тешјо богами. Ајде еве го затоплува па повеќе надвот и ќе спијат полесно. Ние сега така се лажеме. Капа и ќебе и отворам балкон
Ах тој период... смејте се ама јас и така доев, исправено дете у раце и така цицаше. Дланки ми отпаднаа. И најсмешно од се еднаш и маж ми ја држеше за да цица. Викам ако праша некој шо правите како ќе кажеме двајцата доиме. После кога почнав на работа на 6 месеци сакаше да цица навечер ама ако е татко и тука. И него го држеше за рака а од мене цицаше. На 20 месеци трчаше круг околу соба креваше блуза ќе цицне и пак трчаше. Циркузи.
Скок е најверојатно, исто бевме- бунтовни вкрај, легнати никако, цицање ни под разно а за спиење да не правиме муабет. Единствено после долго плачење и нишање во релаксатор ќе заспиеше и ко ќе се подразбудеше во полу сон ќе цицаше. И да, си плачев со неа и јас . Кај нас траеше три недели, недела пауза па не фати тој споредниот во 17/19 недела, исто две недели. Само трпение.
Исти сме само кај мене плус затнато носе, цел ден неможе да спие а колку е уморно душа немам. Скокови ли се што ли се нека проаѓаат брзо.
Мајки кажувајте чаре. Имам грутка на десната града горе кај мишката( се надевам убаво објаснив). Бебе убаво цица на таа. Што не пробав не помага, а не ме боли. Почнавме со дохрана може ли да има врска??
Штом почна синко цел оброк да јаде и кај мене се јавија грутки исто горе како кај тебе. Начините се тие- почесто нудење на таа града, термофорче, топол туш, масажа. Кај мене ден, два траеше
Цица повеќе на таа на другата неќе, само кога е мирна и полууспана. Од завчера вечерта ми е вака. Ќе подржам топло ќе се намали и пак ќе се појави. Ко полна да ми е, а не е толку.
Majki denes na gradata od strana do areolata mi se pojavija kako nekoja grutka,od sabajle taa grada mi bese polna i tecese dosta mleko ,otkako iscica grutcinjata si ostanaa,iskustva ve molam dosta se isplasiv
Ја барав докторката денес. Бебе штрајкува скоро цел ден. Ми кажа се што знаев и пишавте тука. Фаза, ќе мине. А дур мине.. Пак ми се плачеше денес
Одмолзи се и дај со шише, шприц, лажиче.. Јас само така успевав да му давам и тоа едвај 50мл ако испиеше бев пресреќна Градите ми беа преполни па кој знае колку млеко складирав во фрижидер, е тек тогаш увидов дека бебе пие млеко бајаги Ќе мине, зошто плачки, само трпение